LANGKAWI LIFE

Inatt har jag iallfall lyckats sova lite, kom i sang vid 3 och gick upp vid elva, sa 8 timmar! Bra sovit Michelle!!
Idag har vi bara legat pa stranden, men det ar sjukt varmt, olidligt, matse ner och doppa sig (kyla ner sig) hela tiden, och vattnet ar ocksa sa varmt sa de kyler inte riktigt. Kanner mig helt yr bara efter 3 timmar. Da lag vi anda i skuggan en del! Idag ar de halloween, vi ska ha barbequ (stavning?) saaa gott! Ser redan nu fram emot det!! Sen ska vi ha lite party! kanske tillochmed lamnar hotellet haha! har fatt hora att Isabelle ocksa ar i Langkawi, bara pa beachen brevid, sa om hon inte aker imorgon utan stannar kanske man far nojet att traffa henne ocksa!!
Karoliina kampar hart for att vi ska aka till Pulau Weh. En liten liten o i norraste norraste indonesien, typ mitt emot gransen mellan thailand o malaysia! Historien bakom detta ar att hin av misstag slog upp en indoneisen bok i bokhandeln (vi hade inte rad att kopa den sa vi satt pa golvet och laste den dar) hittade en karta over indonesien. Over denna liten o var det en lite powerpoint runta som stog - home for giant weahl shark. Och da den vagen ar det, hon har tjatat om detta stalle och forsokt ta reda pa massa om det s hon kan overtyga mig att aka dit. Det ar inte sa att jag inte vill, bara det att det blir varldens omvag och vi maste kopa visum in i indonesien (30dagars) fast vi stanna dar en vecka, sen ut till Kuala lumpur igen och sen kopa visumet igen for att komma in pa Bali. Dessutom ar det varldens omvag eftersom vi ar inorra malaysia nu, maste ta oss ner till sodra for att sen aka upp till norra igen fast via havsvag.. Och efter en vecka ner till sodra igen.. Kaanns lite jojjo aktikt! Men vi far se, om allt gar att losa blir de coolt om vi kan ta oss dit! speciellt eftersom K verkligen vill det!!! haha vi far se vart vi tar vagen!



Denna jatte gecko kom och besokte oss en kvall pa Koh tao, var natsan en halvmeter stor




Dessa stor har nu dock blivit stulna. K hade tydligen gatt barfota
hem en kvall och sen pa morgomen komit pa att skorna var borta,
vi gick tillbaka till klubben men de var borta!


SOM OM JAG SPRUNGIT MARATON

Ps: Om jag inte namnt det tidigare sa ar Karoliina sjuk. Hon hostar och ar snuvig, vi har varit pa apoteket och fixat lite thaimedicin. Sa nu ska hon dricka en shrekgron sorja och rinna upp nagot i nasan haha, sa ska hon borja ma bra! En kille pa backpacker stallet vi kopte biljetterna till Malaysia pa skramde upp henne genom att saga att de kunde vara dengufeber, den finns tydligen pa Khotao nu och dar har vi ju varit.. Men tror inte det, han har ingen feber och verkar krya pa sig!!


Nar vi kom hem ikall fran en promenad sag vi att dorren till vart rum var oppen.. *Markligt* Det var slakt. Jag tog mod till mig och strackte in handen och tande lampan. Ingen dar, Ks mobil lag framme och den var inte borta sa ingen hade iallfall varit dar och snott nagot (thank god) Jag borjade ga mot badrumet, det var tand. Jag sparkade upp dorren och den stutsade rakt tillbaka som om nagon stod bakom dorren. Jag borjade skrika kastade mig mot utgangen, K var pavag in genom rummet men fick mig over sig och vi skrek bada tva hog och sprang ut ur rummet. Dar ute stog kanadensarna och var aven domlivradda.. Karoliina sprang och hamtade hjalp medan tjejerna stog kvar mig mig som hyperventlierade och hade en puls som om jag spruningt maraton! En aldre brittisk kvinna kom karoliina dragandes pa. Hon gick het coolt in i rummet samt badrummet och konstaterade att ingen var dar. Hon tittadeen extra gang innan hon lamnade oss! herregud vad radd jag var, fortf trots att hon konstaterat att ingen var dar. Vi gick och pratade med spanjoren som var helt saker pa att han last (uppenbarligen inte gubben) men men, inget var stulet sa ingen skada skedd. Han bad om ursakt och sag lite fundersam ut nar jag sa att om det hander igen kanskar jag ut honom, dessutom till la jag at han inte skulle bli forvanad om han vaknade upp utomhus, (haha) jag sag allvarlig ut sa han viste nog inte hur han skulle reagera! Han kopte oss varsin ol!


Thailand - Malaysia

Uppfoljning pa det senaste dagarna!

Pga monsunen och vissa statliga problem och koller pa datorerna har oarna statt stilla. Hela ons datorer var avstangda sa vi kunde inte hora av oss till vrkligeheten.. Men men, har om kvallen hade vi en sista utekvall pa khopangan. Vi borjade kvallen som vanligt med harliga buckets, sen traffade vi lite folk vi lart kanna. Runt elva tiden var det som vanligt varje kvall dags for ballongleken. Den gar ut pa att en ballong satts fast pa den vrist med hjalp av gummiband, sen ska man forsoka skydda sin egen ballong och stampa pa andras. Denna kvall gick det forvanansvart bra for mig. Nar det bara var 10stycken kvar i leken var jag anda tjejen. Tillslut var det bara jag och en kille till, han var valdigt aggresiv och visade tydligt att han inte var en san kille som kan forlora mot tjejer (PINSAMT for honom) men men, vi kampade pa. Han gick till varldensattack, jag fick slag over munnen sparkar, idioten hoppade till och med pa min fot.. Har blamarken overallt och har fortf ont, javla pucko.. Vi holl pa hur langa sen halst, ingen av oss gav upp eller lyckades trampa pa den andras ballong. De slutade tillslut med att han rakade trampa av mitt gummiband (detta betyder dock inte att han vunnit utan nar detta hander sa har man ratt till en ny ballong) Eftersom vi hade hallit pa sa lange orkade thaiarna inte fixa en ny ballong till mig utan utsag honom som vinnare och jag fick tva ol och en skylt med stora roda bockstaver SWEDEN! (denna skylt bar jag sjalvklart med mig haha) Kvallen vart lang, var inte hemma forens 06.00, vaknade upp dagen efter, inte med huvudvark utan traningsvark efter allt dansande kvallen innan. Fick dessutom jobberbjudande pa en bar! haha!! Men men, dagen efter regnade det och vi kannde att vi var klara i thailand. Sa vi gick och fixade biljetter darifran.
05.00 nasta morgon steg vi upp, taxin skulle hamta oss 06.00, vi satt och vantade, klubbarna hade fortf inte stangt sa musik spelades pa hog niva och alla fulla manniskor forsokte vandra hem i soluppgangen. Sen kom taxin. tog oss till Tongsala (dar baten gar) Bat over till fastlandet - buss fran hamnen till surratani -fran surratani bytta till minivan - aka igenom nastan hela thailand till hat yai - dar bytta buss ner till gransen - ut ur bussen vid thailandska granen fixa passen - in i bilen igen - av en mil senare vi malyasiska granen fixa visum pass m.m - pa bussen igen som tillslut halv tio pa kvallen stannade vi gerogtown pa penang (tror de heter sa) lyckas hitta boende, fa i oss mat. Herregud vilken dag. helt slut, har inte sovit mer an 5 timmare de senaste 3 natterna, inatt blir ingen skillnad for imorgon ska vi upp i ottan och med fargan till Langkawi dar vi forhoppningsvis ska kunna hitta fird i nagon vecka iallfall! jaa, sa var det med de.
Byebye Thailand och Helloo Malaysia!!


DU VET ALDRIG VAD SOM GOMMER SIG I DJUNGELN

Jag vaknar till av att det smaller utanfor, de oskar och blixtrar. Det smaller sa det nastan skakkar i bungalow, sen hors ett tungt ljud och buller. Sen kommer regnet, det ar som att nagon star med en hink och haller vatten over huset. De later sa kraftigt nar regnet haller ner att du knappt kan hora dig sjalv tanka......
Monsunen ar har

Igar vaknade vi runt lunchtid, vi gick ner och la oss en timma pa stranden men orkade knappt ligga kvar pga varmen. Pa kvallen var det halfmoonparty. Med Karoliinas tajta monkiklangingar pa, partyhumoret pa med identiteterna som Anna och Lisa, begav vi oss ut pa taxijackt! Vi lyckades hitta ett gang israeler och tva australenare att dela taxin med, ju fler desto billigare. Sen var vi ivag, upp for kulle ner for kulle, over stockar och sten. Tillslut var vi frame, mitt ue i djungeln, man kunde hora musiken dunka genom palmtraden. Det borjar kannas riktigt roligt. Inte ens en minut efter att vi klivit av taxin kommer de fram en kille till mig, vi har nagra meter ifran varandra och han roppar traxi, jag forstar inte vad han sager sa jag tar ett litet kliv narmare och fragar what? Han ropar igen och de later nastan som han sager taxi :S vi bada tar ett steg narmare varandra och samtidigt som han sager orden tar han fram sin hand och visar pillrena, han sager extacy. NONONOOO!! skriker jag till honom och stormar darifran, da kryper obehaglighetskanslan fram, vart fan har vi hamnat??
Vi hade aven ett till litet problem, efter att vi betalat taxin viste vi inte att vi skulle behova betala intrade, sa nar vi betalat allting som maste betalas inser vi att vi ar mitt ute i bushen bland massa konstiga typer, och vi har inga pengar att ta oss hem..... PANIK.. Vi tog vara gratis drinkar och forsokte komma pa en plan. Lang historia kort sa hittade vi iallfall israeliskaganget vi akt dit med, sa vi satte oss med dom. Vi fragade om vi kunde lana typ 100bth sa vi kunde komma hem. En av killarna som var dar med sin fastmo sa att de inte var nagon fara. Vi insisterade pa att betala tillbaka men han sa bara nejnej, det ar smapengar! Festen var helt sjuk, neonfarger och galna partymanniskor overallt, dock inte sa rolig musik. Det var kul, men efter 2 timmar akte vi tillbaka till civilisationen med vara nyfunna vanner. Vi spenderade sista timmarna innan soluppgang pa stranden med att jamfora israel och sverige. Hade riktigt trevligt, men jag ar glad vi traffade dom, annars hade det varit lite for laskigt!

Monsunen brukar kommer i borjan av oktober och vi har hittilis varit skonade, men nu ar den har och vraker over oss, imorgon eller overmorgon ska vi forsoka ta oss till fastlandet, men det ar svrare under monsunen da alla batar inte kan aka ut i vattnet pga av att det ar sa faftig storm.. Sa vi far vell se vart nasta destionation blir. Nu ska vi satta oss i restaurangen har brevid var bungalow, ata friedrice chiken och hitta pa film haha!! EVERYDAY!!!!


HALFMOONPARTY

Och sa vart det mandag! Har pa on betyder det idag att det ar halfmoon party sa det ar massa partyglada manniskor overallt. Det ar har pa kohpangan som hela moonparty grejen har sitt ursprung och de marks! Kvallens aventyr ska tydligen inte barra vara pa stranden utan aven ute i djungeln :S laskigt haha far se om vi hittar dig. Tyvarr ar de sa att de haller till i djungeln for att kunna dolja droger battre och de kanns inte sa bra, sa vi kanske bara kor beachparty!!! Man marker verkligen att detta ar en partyo for det ar fest och olika eldshower hela tiden +tt alla ar fulla hela tiden haha! Det gar fort att lara kanna alla, fyra dagar ar och vi halsar redan pa folk pa gatan overallt! Men det ar kul. Borjar dock bli manga valdigt sena kvallar sa ska om nagra dagar dra vidare..

Jag har borjat marka att karoliina kallar mig for mickan och jag svarar nar hon kallar mig det, hihiii sa jag har fatt ett nytt smeknamn :P de ar kul! spannande!! Men nar vi ar ute pa kvallarna sa brukar vi hitta pa olika identiteter, igar var vi anna och lisa 21! Alla som gissar varan alder gissar mellan 22 och 25, de ar lite kul! vi vagar inte alltid saga att vi ar 19 for da tror folk vi typ rymt hemifran, vi ar oftast de yngsta, men vi har faktiskt traffat folk som ar 18. Men de gor inget, som israelen vi traffade igar sa, det ar inte aldern utan sjalen! Och vi ar vell aldre an 19 i sjalen, annars kanske vi inte skulle kalara denna resa!!!!
var och fick mina klader tvattade idag, dock hade alla vita plagg en gul hinna over den (eftersom vattnet i thailand ar lite smutsigt) sa vissa saker maste jag kasnke slanga :(


SOL SOL SOL

Andra dagen pa Kohpangan! Ja igar kom vi alltsa fram hit. Vi gjorde en ordenklig rundvandring for att fa koll pa laget och lara oss hitta overallt. Sen gick vi tillbaka till bungalown, tog det lugnt duschade och gjorde oss iordning for kvallen. Nar vi runt 10tiden kommer ner pa stranden fick vi en smarre chok. Langst hela, verkligen hela stranden var det olika buckets stand. For er som inte vet vad buckets ar sa kan ni tanka er en hink som barn brukar leka med och gora sandslott, dock ar denna inte fylld med sand utan alkohol. Finns massa olika blandningar att valja mellan, helt otroligt!!! Hela standen var full med manniskor och bucketsstand, jag har alsrig sett sa mycke alkohol i hela mitt liv tillsammans, det var helt otroligt, vart att komma hit bara for att titta pa de. Och konkuransen mellan dem ar helt crazy sa alla forsoker ge bast pris och pyntar dig med blommringar och halsband av alla mojliga blommor och material. Helt otroligt!! Men det avr hur kul som halst, de roligaste var nar de helt plotsligt borjade spela svennebannan, gissa vad chokade vi vart, det ar liksom inte ens mycket svenskar har hahaha!!! Hur kul som halst. Men deta ska vara en partyo sa vi far vell njuta, har inte festat mycket pga dykningen! Dessutom har vi hittat en liten restaurang som ar ganska billig men har varldens plasmatv som de kor stenhart med alla vanner avsnitt, sa vi har redan hunnit bli stammisar dar. satt dar i flera timmar i morse och ar och tittade hah! har ju varit helt isolerad fran tv varlden senaste tiden sa man blir nastan hypnotiserad av den!  
Varmen har inte varit ett problem fram tills nu. Det ar helt sjukt varmt pa denna o, vet inte varfor kanske for att de inte kan blasa in nagaon vind. Helt sjukt varmt man orkar liksom inte ga ut, att ligga och sola ar inte ens att tanka pa! Men snart ar de over, monsunen ar pavag hit. Vi hoppas hinna lamna on innan den kommer for da kommer vi bli strandsatta :S men vi marker vell nar vadret borjar andra. Efter detta blir det formodligen Kho samui och sen malaysia, men vi har verkligen ingen koll alls pa malaysia sa om nagon har nagra tips, bring them on! hahahaa!! 
Brannde bena igar pa baten pavag hit sa har ganska ont, vart dessutom forvanad att de ar sa dyrt med solskyddfaktor har, kostar mer an boende, nastan 400bth alltsa 100kr for en lite burk, dyrt!!! Men men ska forsoka ga och inforskaffa mig en!!! nu ska jag njuta av airconen har innan jag maste ut i varmen igen!!

Change of planes

Forsta dagen pa resan, forsta dagen i Bangkok, forsta kvallen, forsta personerna vi moter.. T
ipset lod: Planera inte!!

Jaa sist jag skrev trodde vi att vi inom kort skulle lamna Kho Tao. Sa vart dock fallet inte.. Vi full gjorde var dykarexamen! Klarade den, hade en blot utekvall och firade, en dag pa stranden och sen var vi pat igen!! Fran att inte ha velat dyka alls, har jag nu gjort nasta steg i dykarutbildningens langa harrang och blivit advanceddiver!!! Kanndes sa naturligt att fortsatta + att det ar hur kul som halst! Visserligen vart det annu 8000 bth alltsa 2000kr och de svider lite i en kassa nar man har en budget som var, men vi kunde inte sluta nu! Och nu har vi iallfall gjort det! Har varit helt otroligt, har varit nere pa 30 meter, fatt dyka sjalv utan larare och igar coolast av allt gjorde vi nattdyk. Nar solens stralar hade slutat lysa over oss begav vi oss ut pa en speedboat, fran den rullade vi sen ner i vattnet, helt kolsvart var det. Det anda ljus vi hade var fran vara fjuttiga ficklampor. Kravdes nagra ol senare pa kvallen for att kunna smalta de kan jag saga! Men iallfall, vi hade nastan varit pa Kho tao i tva veckor sa vi kannde att det var dags att rulla vidare. Mycket sorgligt kom det att visa sig vara da vi fatt massa vanner dar och lart kanna rytmen. Vi har legat hemma hos var dykarlarare pa kvallarna och tittat pa nerladdade episoder fran bigbang theori, hur mysigt som halst (dessutom har han aircontidion) nagot som vi inte har lycksen att ha rad och ha! men nu var det slut pa det hela. Imorse tog vi baten fran Kho Tao och efter tva timmars batfard var vi framme pa Kohpangan! Blev avslappta pa fel sida av on och fick ta taxi ner till sodra sidan dar de ar som roligast. Lyckades hitta en bungalow for 200bth natten alltsa 50kr for oss bada sa det var bra! Men Kohpangan ska tydligen vara varsta partt on, sa vi far se hur lange vi orkar stanna. Har blivit avradda fran att aka till Khosamui, sa kanske bara blir ett kort stopp dar innan Malaysia. Vi har 15dagar kvar pa visumet innan vi maste lamna Thailand  sa vi kommer garanterat inte overstiga de!
Men det har iallfall varit en underbar tid hittils! Dagarna smalter in i varandra men anda hander det sa mycket hela tiden! Vi har mott en hel del manniskor, bade pa gott och ont, men mestadels ar det jattebra manniskor! VI har lyckats ata lite mer om dagarna, ca. tva mal frukost och middag. Sa alla shorts borjar bli lite losa :S Vi shoppar dock inte alls mycket eftersom var budget inte riktigt racker till for det.. men vi ar inte oroliga vi ska ju till Australien sen, fastfood land! Sa vi kommer tillbaka precis som innan haha!!
Vadret ar hur varmt som halst! tror vi smalter bort. Vi har ju inte rad med aircon. men vi har iallfall en lite flakt att kyla ner oss med! Nu ska vi ivag och aventyra oss runt pa denna o!!


:)




Jag pa golvet under helvetesnatten pa bussstationen i Champong!




Ahh, ligger och tar det lugnt och vantar pa middagen, precis vid stranden!




Plugghast!! (not) haha!!




Jag i min nya lila bikini I <3
(ser dock bla ut pa bilden)



Jag och Karoliina!

Wuhoo!

Livet pa Khotao borjar kannas som vardag, man kanner igen manniskor och har varit pa det flesta stallena! Dagen borjade med att vi at frukost vid stranden, harlig yoghurt med musli, annanas och vattenmelon. Sen var det off to school! Tittade pa en dykarvideo och sen var de ut med oss i vattnet. VI tog baten till mangobeach dar fick vi pa oss all uttrustning och sen ner med oss i vattnet. Helt undebart var det, tva dyk vardera runt 45 minuter gjorde vi! Superbra gikc det och nu kanner jag mig valdigt bekvam med allt, aven de som inte tidigare kanndes sa bra, sasom at fylla masken med vatten och sen lyckas andas ut det! Men nu kan jag det!! Wii!!!

Jag vill bara saga innan ni ser eventuella bilder pa oss. Jag vet att vi inte ar sa bruna som man kanske kan forvanta men vill bara papeka att vi ar UNDER vattnet nar vi dyker, riktigt langt ner och aven andra dar sa har vi inte direkt legat och pressat, sa vi har inte varsta brannan. Men de kommer, har ju anda fyra manader pa mig! Brannde mig dock tredje dan pavag hit med baten! Sa n nu ar jag lite rod och flagnar, men ut med de gamla och in med de nya! (hud haha) Sa imorgon har vi exam pa morgonen och ska gora lsutprov, men de ska tydligen inte vara nagra problem, sen ska vi ut igen till nya stallen och dyka det tva sista dyken!! Wiii! Imorgon kommer jag ha certifikatet!! Efter imorgon har vi tva ytterligare natter innan det formodligen bar av till Kopangang!!



vi i vara harliga dykardrackter!!

DYKA DYKA DYKA

Ahhh! Idag var det forsta dykardagen! Pa morgonen gick vi igenom all utrystning och sen var det plums ner i vattnet! Gjorde lite ovningar men det var superkul! Forutom ovningen dar man ska ta av sig masken under vattnet, fick typ kallsup flera ganger, men sen gick det bra. Till och med med simfotterna. Simfotterna och masken ar mina storsta problem, men jag lyckades bra med bada sa de kanns riktigt bra!! Imorgon ska vi upp i ottan och kolla lite pa dykarfilmer och sen ska vi pa eftermiddagen ut och dyka. Tva stycken dyk blir det, ar lite nervigt men har den basta lararen NAGONSIN sa de kanns lugnt!! Det bblir mycket dykarsnack nu men det ar bara for att de ar det som fuller upp mina dagar!! Det var kul at vara i vattnet med all utrustning idag, men de gick lite svart att halla balansen sa jag snurrade u\typ runt som en lite boll och forsokte halla kvar simfotterna nerat och huvudet uppat, sag typ ut som en pase sand som forsoker lokalisera up och ner. Imorgon ar det halfmoon party i Thailand, vi kommer tyvarr inte hinna till Kho-pang-nang vilket ar det ultimata partyon efter sanna fester. Men aven har pa lilla romantiska Kho Tao ska de tydligen vara riktigt drag. Eftersom vi dyker pa dagarna sa far vi egentligen inte dricka, men vi ska fraga varan instruktor om vi kan ta en dags paus, sa vi kan ga pa denna fest. Ska tydligen vara nagot utover det vanliga, och ar stort i hela Thailand!! Har varit ute och shoppat lite! Inforskaffat mig en supersnygg bikini i underbara lila! Dessutom ett par gryma flippflopp som ar i vakraste fargen rosa!!! Men sma svarta biler pa. Tyvarr funkar inte denna dator ihop med min kamera, sa jag har fortf inte kunnat lada upp nagra bilder :( Ska sno nagra fran KAroliina pa facebook eller om jag sjalv lyckas fa igang detta, sa kanske ni kan fa spana in min snygga branna (NOT) haha ar helt rooood, men de viste vi ju alla! Nu ska jag dricka en vattenmelon shake och ladda infor morgonens dyk, ska ner pa over 10 meter! Spannande!!!!

DYKA!!

Och sa har annu en dag passerat i drommarnas paradis! I morse flyttad vi fran vart forra hotel. Vi tog en taxi till sairee beach, kelv doc av ngra kilometer for tidigt sa det blev en lang morgon promenad upp for kull ner for kulle, genom sand och grusvagar. Men tills hittade vi ett stalle. och suman av allt ar nu att jag ska dykarcertifikat!! Jattecoolt! Sa idag hde vi var forsta lektion!! Imorgon ska vi ut och dykat. Sa de foljande dagarna ska dyka 5 ganger och ha lite lektioner. Det basta av all ar att vi fick e egen larare sa jag oh Karoliina har en privat larare som ar jattesnall!! Hjalper verkligen till och dum forklarar en inte om man fragar konstiga fragor! SUPER!! Sa nu kanns allt bra!!! Pratade med mamma pa skype igar och med papp idag! + att Patric ringde! Sa nu kanns det skont att ha pratat med alla och informerat om att vi mar bra!!


Kho Tao

Vilka dagar! Nu har det varit nagra dagar sen jag horde av mig till verligheten, detta for att vi inte haft nagon tillgang till varken datorer eller ens el! Men nu vill jag borja emd att saga att allt ar bra och att vi ater :P haha!

I mandags som ni kanske kommer ihag skulle vi lamna Bangkok med denna helvetes fard framfor oss, de kom att bli varre an vi nagonsin kunnat forestalla oss. For de forsta skulle bussen komma och hamta oss pa hostelet, men vi fick ga en lang bit innan vi ens kom pa bussen. Sen bar det av, vi satte oss pa bussen runt sex pa kvallen. Omedvetna om att bussen skulle stanna nagonstans ahde vi varit pa supermarket och kopt massa provians, dessutom viste vi inte att det fanns en toalett pa bussen sa vi var noga med att hinna ga pa toa innan resan. Sen sitter vi dar pa bussen. OMOJLIGT att sova, sen satter de pa en film, problemet ar bara att de inte ar nagot ljud eller text sa vi fick se the international som stumfilm hah as flummigt! Men dar sitter vi kissnodiga, trotta och ater vara egen gjorda nutella mackor. DA klockan halv tolv stannar bussen pa ett matstalla, men da kunde vi ju inte ata liksom. Dessutom upptackte vi nar vi kelv av att det fanns en toa pa bussen sa vi hade hallt oss helt i onodan! Men men, vi hangde dar i en halvtimme och sen var de pa bussen igen. Eftersom vi trodde att vi skulle vara framme vid 4 och sen att baten ut till Kho tao skulle ga vi 6 sa pratade vi en liten stund och sen forsokt vi somna. Precis nar vi slutit ogonen for inte ens 1 minut tand lampan och bussen borjar stanna. En Thai kommer ut och skriker att alla maste ga av. Vi tror att vi ska byta buss men Nej, vi ar tydligen redan framme!! Sa dar star vi, i hamnen i cha (kommer fortf inte ihag namnet pa stallet) klockan tva pa natten massa forvirrade manniskor, bussen kastar av allas vaskor och drar sen. Sa vi star dar i morkret mitt i natten och har endast en bussstation framfor oss, sa vi gar in dar och lamnar vaskorna och far da reda pa att baten gar klockan 7 alltsa om 5 timmar. Vi tittar oss runt omkring och det finns en stor tv, ett skrivbord som ar deras reception/bar/alla mojliga kombinationer. Pa hogra sidan har de tejpat en stor vaxduck mitt pa golvet sa alla borjar lagga sig dar. Vi inser ju att vi maste forsoka sova pa detta stalle (tyvarr). Sa vi forsoker fixa ryggsakarna som kudde men de gar ju saklart inte, sa de slutar iallfall med att jag ligger pa detta harda stengolv, pa en vaxduck, vacklar ut de meterstora regnskyddet till vaskan och lagger mig ner. Sa dar ligger vi, jattetrotta och smutsiga pa detta golv da jag inser att hela stallet stinker kiss. sa jag kryper ihop till en boll for att fa plats i regnskyddet pa detta golv, drar en tjockslinga under nasan for att slippa kissdoften och lyckas tillslut efter mycket om och men, somna i tre timmar. FYFAN vad man madde nar vi vaknade, ont i hela kroppen, aklade av oss sjalva och trotta som zoombies.. INTE KUL! Men det var bara och bita ihop och promenera till baten, som foroverigt skulle ta 1 och en halv timme men tog 3.. Karoliina sa i efterhand att hon var jattestol och impad att jag inte freakade ur och typ akte hem. Sa de kanndes iallfall bra att hora. (haha insag nu hur det ser ut att skriva hora utan sista tre bokstaverna i alfabetet)

 Men men, framme efter tre timmar, helt sonderbranda av solen pa Khotao, vi lyckas fa en bil till andra sidan on och nar vi kommer fram lamnar vi vaskorna och gar ut pa stranden, herregud vilket paradis! Vattnet ar som en drom, sanden, bergen alla palmer, asso jag har varit i Thailand innan men detta, vilket paradis, jag har aldrig sett nagonting liknande. Hela atmosfaren ar helt underbar. Annubattre an alla katalog/vykorts bilder. SJalvkalrt fangar inte kameran de ogat ser tyvarr men anda, helt magsikt.. Sa nu har vi varit har i 3 dagar. Tyarr ar det jatte lugnt, inte en kotte sa vi ar helt ensamma pa stranden eftersom typ alla ar borta och dyker pa dagarna. Men spelar ingenroll! Vi bor for typ 75kr natten tillsammans precis vid vattnet, jattebra!! SA vi ar vi har och chillar och bygger upp brannan! Imorgon ska vi byta strand da karoliina ska ta sitt dykarcertifikation och vi bytrt hotel! Sa vi sak vara har ca. 5 dagar till sen drar vi till chopangyang! kanske hinner vi dit till halfmoonparty vilket ar de storta festen i hela Thailand, alla ar dar och man festar sjukt! Sa de vore kul att hinna till! Men vi fick lite party igar da tydligen en bar har stanger och helt plotsligt kom de folk fran overallt! Viste inte inte ens att de fanns folk har men nar alkoholen kommer fram kommer aven killarna haha! Sa vi hamnade pa varldens fest som var as kul, vi traffade jattemycket folk och kvallen slutar med att vi typ badar och far skjus hem pa motorcyklar, men vid halv sex pa morgonen var vi iallfall hemma i sakerhet!!! Sa ingen panik :P haha!!

Vi jobbar under dagarna stenhart pa vara solbrannor och vi har faktiskt lyckats fa lite farg, jag ar dock rod som en tomat i ansiktet men det var ju vantat haha! Laser helt sjuk mycket, redan kalr med stieg larsson och halva tusen stralande stralar. sa ska forsoka ragga upp nagon bok! Saknar alla jattemycket men vi har de underbart, horde att de snoade i stockholm, inte bra har ar de sa varmt att vi typ smallter!!!!! 
Men vi kan svalka oss i vattnet sa de ar ju alltid bra!! PUSS!

MONDAY

Och sa var det Mandag! Men inte kanns de jobbigt att de ar borjan pa veckan nar man ar ute och reser! Alla dagar ar samma!!! Lordags kvall gick vi ut en liten kost svang och satt pa nagra barer! Vid tolv gick vi upp pa rummet for att hamta mer pengar. Da kannde jag att jag var trott och att vi skulle stanna, Karoliina ville fortsatta men 4sekunder efter att hon lagt huvudet pa kudden sov hon som ett litet barn, sa dar satt jag med min stieg larsson bok och fick lampa och lasta till halv 4. Lyckades sen antligen sova och vaknade fortf ganska trott klockan 14.00 dagen efter. Vi gick ut och kakade lite friedrice (frukost|lunch) och sen satte vi oss pa trotoaren (akligt, jag vet) jag forsokte tyda kartan och vad vi skulle hitta pa! Da dock de upp en polis som tog emd oss in pa sationen och hjalpte oss med lite tips, han var namnligen turistpolis! Sa med dagens aktiviteter val uppradade fick vi tag i en tuktuk som korde runt oss till alla mojliga platser under dagen. De var dessutom Buddhas fodelsedag sa vi svennebannaner fick ga in i tempel vi annars inte far! Sa de var nice, dessutom betalade vi bara 60B for hela dagens resa vilket ar typ 15kr for egen chaffor! Sista stallet vi var pa var en TAT (turistinformatin osv.) Dar inne skulle vi fa lite hjalp med boende till nasta destination och lite tips om priser med mera.. lang historia och 1 timme senare kommer vi ut pa gatan med varsin bussbiljett for 950B var!!! (man delar bathen pa fyra sa far man svenskt pris) Ganska dyr biljett fick vi senare hora av andra backbackers haha! Sa nu har vi denna biljett till cang nagonting, har verkligen ingen aning om vad det heter! Spannande! sa ikvall vid fem-sextiden kommer det en buss hit till Bella Bella House (hostelet som vi bor pa, 270B | natt for 2 st) sen ska vi aka buss hela natten och ska vara framme pa detta stalle vi ska till runt 4 pa morgonen, da ska vi vanta i en hamn i nagra timmar tills de ska komma an bat och hamta oss och ta oss nagonstans! Sa planen om kho samui far vanta nagon vecka till! Men den 18 ar det iallfall halfmoonparty och da skaman tydligen vara pa khopangyang, sa vi ska forsoka vara dar tills dess!!! Nehe, nu ska jag sitta har i nagra timmar till och vanta pa bussen, ar hur trott som halst och kanner min lite svag efter nattens aventyr. VI ater typ ingenting, igar at vi en friedrice chiken och en majkolv och nagra flaskor vatten, idag har jag fatt i mig en lite lite toast, men ar typ radd att bli magsjuk infor bussfarden sa vi ar lite varsamma om vad vart vi ater!! Vi vill ju inte bli magsjuka!!


FRAMME I BANGKOK

Herregud! Nu ar vi antligen framme i Bangkok! Vilken resa vi har haft bara hit! Forst flyga till london och vanta dar i typ 6 timmar pa andra planet! Drygt, men vi fordrev tiden med att ga fram och tillbaka pa terminalen och dricka vatten och kissa haha! Dessutom hittade traffade vi pa ett grabbgang som skulle till Amsterdam som var ganska roliga att prata med, dar fordrevs yterligare nagra minuter! Eftersom vi inte hade nagra pengar och deras kortmaskin typ inte funkade kunde vi inte kopa natt! Jag hade lyckligtvis 15 euro sa vi kunde fa i oss varsin macka och kaffe pa starbucks! Sen bar det av! Lang resa var de men vid 16 landade vi antligen i Thailand!!! Dar letade vi upp en buss som tog oss till ett omrade vi viste skulle finnas lite hostels, tyvarr sa ligger inte gatunumrena i ordning sa nr. 74 ligger inte efter 76 utan de lag tre kvarter bort. Dessutom borjade de spo regna sa vi vart as blota och fick springa runt i regnet med vara stora ryggsackar och leta efter de dar javla stallet. Men tillslut hittade vi det (thank god) och lyckades cheka in och lamna vaskorna! Sen var de dags for mat! sa vi begav oss ut och hittade bade mat och ol! Toppen!! Och dessutom hittade vi ocksa ett lite billigare internetcafe som vi sitter pa nu! Jaah, mycke spanning for bara en dag pa resan! Har redan traffat flera olika typer! Helt underbart! Sa nu ska vi vila och forsoka hitta komunikationer imorgon till kosamui! Far se hur de gar! Men kanns ratt sakert! att hitta i Bangkok och lyckas ta sig runt kanndes som de jobbigaste av allt och de klarade vi trots typ monsunregn! Sa jag har fatt lite sjalvfortroende med att klara detta sjalv med Karoliina!!
GRIL POWER!


HEJDÅ SVERIGE!

Nu bär det av. Nu sitter jag och äter frukost och laddar upp inför denna långa dag, klockan 16.00 imorgon kommer jag vara framme i Bangkok! Mormor och Patric sitter runt mig och diskuterar (eller snarare patric försöker förklara för mormor) hur trådlöst internet fungerar! Haha jaa, alla ni som känner min mormor kan ju räkna ut hur den konversationen går! Men men, jag sitter iallfall imellan dom och känner hur jag stänger av vad de säger. Jag sitter i min egen lilla bubbla och fundrerar på dagen! 

Provade att sätta på mig ryggsäcken igår, faan vad tung den är! Jag höll på att ramla baklänges (inte så lyckat) Igår hade jag packat och lagt upp allting i snygga högar och vad själv ganska nöjd med de jag åstakommit! Sen ringde Karoliina och berättade att hon typ hade 15 plagg med sig, jag började räkna och fick fram att jag hade 17 kläningar, 20 t-shirts, 10 shorts och 3 kjolar. Så mamma kom in och la sig på min säg och så fick jag visa henne allt och så sa hon; Nej, ja, nej osv. Så rensade vi i flera timmar för att komma fram till den aktuella packningen, samma sak gjorde hon med mina nessesärer, tog ut bodylotion och tvålar och grejer. Herregud, vad skulle jag ha gjort annars? Men nu är den iallfall klar så jag känner mig redo nu! Trots att jag inte har varken aceton eller röda shorts med mig!

Morgonen började med att jag min mobil ringde vid halv tio och grekland ville säga hejdå! Sen gick jag upp och skulle färga ögonfransarna, de gick åt helvetet och jag fick såndär svart grej över hela ögonen, så nu svider de som fan och jag är aldeles svart runt ögonen, men de ska försvinna inom 5 veckor haha!! Känns ju lovande, jag ser typ jättetrött ut eller som att jag målat snett med mascaran! Jag suger verkligen på att färga ögonfransar, jag blir aldeles darrig på handen och kladdar runt de, och eftersom de är express färg så färgas de direkt när de kommer på huden (inte så lyckat) Dessutom insåg jag nyss att jag inte kan låsa min väska eftersom den inte stängs med dragkedja utan dras ihop som en sopppåse och sen sängs som ett litet lock med spännen! Haha! men underdelen kan jag iallfall låsa, så de är vell iallfall nånting!


DET BÖRJAR HÄR

Dan före doppar dan, timmen är nu slagen, nästan där, nu är de inte långt kvar, nära nära, med andra ord 20 minuter kvar tills 9 oktober. 20 minuter kvar tills det är dagen då jag och Karoliina ska lämna Sverige för att bege oss mot varmare breddgrader! Herregud! Helt otroligt. 20 minuter och sen är dagen som vi så länge väntat och pratat om och nu är timmen snart slagen! Nervositeten har spridit sig i hela kroppen, jag har ont i magen, fått stora röda utslag över hela kroppen och bryter ihop för minsta lilla. Jaa, nu har nerverna slagit in. Trodde de skulle ske tidigare och inte typ klockan nio kvällen innan, men man kan ju inte alltid förbereda sig på allt. Speciellt inte nervösa sammanbrott. Så nu sitter jag här, snart där. Alla frågar mig hur känns det? Jo säger jag de känns märkligt. Jag vet (Mathilda) att jag har sagt de hundra gånger men de är bara så de känns, märkligt. Jag kan inte förseställa mig hur de kommer bli, jag kan inte tänka vad som kan behövas tas med eller tänkas på. Jag kan liksom inte ens fatta att jag ska åka, så då finns de bara en känsla som känns och de är märkligt haha! Kvällen har också varit märklig, förutom gråt attackerna och märkliga utslagen så har de varit lite ovanligt för mig. Jag kan ju tacka gudarna (eller iallfall morbror Rickard) för att jag fick låna hans väska. Vad tänkte jag när jag trodde att jag skulle kunna ha min med mig? Nu när jag har packat hans stora fjällräven rygga FULL och tittar på min lilla skrutt brevid, den är ju typ hälften så stor, hade jag värkligen trott att de skulle gå och packa i den?? Ovanligt för att vara mig. En annan sak som också var märklig var att jag inte ens funderat vilken väska jag skulle ha som handbagage, så därför började jag gråta runt halv tio för at jag inte hade någon som passade med de jag hade tänkt mig. Dessutom har jag helt glömt att noppa ögonbrynen och färga ögonfransarna. De var också ovanligt för mig, att inte ens tänkt på de, jag har varit förvånandsvärt lugnt över hela situationen vilket jag annars inte brukar vara, så de kanske inte var så konstigt iallfall att jag blev som jag blev fram åt små timmarna. Men nu sitter jag här 13 minuter kvar och skriver ut de sista viktiga papprerna som behövs! Men de kanske är så att man inte kan planera inför allt. Speciellt inte så stora saker, att man inte kan vara fullt förberädd på allt, men de kanske är så de ska vara just nu, det är de som är en del av äventyret, att inte veta allt. Man kan inte förbereda sig på att leva livet så jag får nog bara ta den visheten med mig på resan och nu till sängs!
16 timmar och 49 minuter kvar tills livet börjar!


IMORGON BÄR DET AV UT I STORA VIDA VÄRLDEN!

Nu är dagen nästan här. Imorgon bär det av ut i stora världen! Undrar hur de blir! Det är svårt att sitta här hemma i soffan och förställa sig hur de kommer att bli, för det är omöjligt! SÅ därför fokuserar jag på all min packning nu! Det är nog därför man packar dagarna precis innan, för att slippa resfebern och tänka på annat. Så istället för att freaka ur om resan och allt därtill, stressar man bara upp sig över att man inte hittar alla kläder!! Perfekt!! Lite psykologi! Självklart har jag hjälp med packningen av mina två favorit killar dexter och tussen! Jaa, de är mina två små kattungar! De följer mitt varendra steg, kollar in varända plagg jag provar och finns vid min sida hela tiden! Tyvärr kan de ju inte prata så jag får ju inga råd, men jag pratar med dom och då tittar de på mig och jag känner liksom att jag får ett svar tillbaka iallfall! Lite tankeläsning!! OJ, nu är dom på tangentbordet och promenerar! Tyvärr har de valt att sova i min ryggsäck jag ska packa allt i, så att jag gjorde rent den förra veckan spelar ingen roll nu för den är lika smutsig igen tack vare att de lekt ubåt i den! Men men, så är det att ha små hemma :P Nej, nu måste jag fokusera på packningen, ska äta lite frukost först för att få lite energi!! När mamma kommer hem ska vi färga ögonfransarna också, hoppas de blir bra!!!!!
Gaaah, Hoppas jag inte glömmer något nu!!!

 Men som mamma säger; allt går ju att köpa där


Eric Grönwall

 

Jag kan lyssna på den om och om igen..

Sååååå bra!! Kan han sjunga hela låten snälla!
Han är ju inte fy skam att titta på heller, lite tanig för min
smak men vilken härlig röst!!


FAMILJEN CAMDEN

Jag kommer sakna att vakna upp och titta på er på mornarna!


SNART DÄR IGEN


SVARA INTE!!

Vaknade i morse av att solens ljus genom persienerna! Gick upp och tog en macka och la mig framför tv. Jag har ju min lilla morronrutin av program jag ser på. Vid tolv ringde Emelie och sa att hon var sjuk o låg hemma och tittatde på tv. När seventh heaven gick igång tänkte hon på mig och ringde en signal! SJälvklart låg jag där i andra ändan och tittade på samma program! Hahaa! Såklart** Men plötsligt ringde de på dörren. Med Emelie kvar i mobilen gick jag upp och tittade genom nyckelhålet. Där stod två kvinnor, men kunde urskilja så mycket av dom pga att kikhålet är ju liksom ovalt.. jag sprang in i vardagsrummet och sänkte tv och började viska med Emelie i telefonen. Det fanns två alternativ vilka kvinnorna var. 1. Jehovasvittnen som kommer för att ännu en dag störa mig. De har varit förbi flera gånger. De lämnar böcker, broshyrer och försöker få mig eller patric att prenumerera på deras jävla tidning. Så jag kände bara neeä jag orkar inte prata med er igen. SLUTA RING PÅ!!! De andra alternativet var att de var radiotjänsten.. De jävlarna har ringt min mobil och trakaserat flera gånger de senaste veckorna och jag tänker inte svara.. Första gången de ringde han jag inte svara, så jag googlade numret och de ända de stog ringer nr. 098075166 svara inte de är radiotjänsten blaa blaa, massa människor som hade råkat ut för dem. SÅ nu står det: SVARA INTE radiotjänsten när deras numer ringer på min mobil. Men iallfall, man har ju hört hur de går runt till folks lägenheter och knackar dörr för att få en att betala tv-avgifter osv... Så summan av kardemumman blev iallfall att jag satt med alla ljud avstängda och viskade i mobilen med Emelie tills jag hörde portdörren gå igen. Då gick jag ut i hallen igen och kvinnorna var borta.. Haha morgondrama!! Men nu ska jag göra mig iordning och iväg och fika med mina änglar!!!

FAMILJEN FÅR VETA!

blev det Lördag.. Nu kan jag verkligen känna att hösten är här, de är ju hur kallt som hälst ute, till och med mina läppar är alldeles torra! I vanliga fall hade jag varit orolig för hur kallt de ska bli sen om de är mössväder i början av oktober, men så inser jag ju att... 
NU är de bara 6 dagar kvar!! Om en vecka är jag i bangkok eller nere
i thailand någon stans på en strand, solar och dricker drinkar!!! Sooo nice!!
Rädslan över att åka börjar suksesivt gå över och de börjar kännas ganska härligt att åka!!!
Ikväll har vi avskeds middag för mig ehmma hos pappa och det är vell den biten som är
 den sorgliga, att lämna alla. Men som vi konstaterat så kommer
jag faktiskt tillbaka så de är vell inget att oroa sig för!!!!

Wooohhooo!! Jag ska iväg och sola och ha "the time of my life".

Mina föräldrar är ju lite oroliga, eller föräldrar, oroligheterna sträcker sig längre i släktbanden än så.
Alla är oroliga, eller min mamma och hennes sida av släken är ganska lugna ;
Du kommer ha så kul, var rädd om dig osv. den normala reaktionen liksom.
Mamma o.c tycker vell de är en lång tid men ändå ingen panik..

Men pappa och hans sida av familjen, jaah de är vell en annan femma!

"Sen när du kommer tillbaka". Det är vad min pappa pratar om ganska mycket nu för tiden,
sen när du kommer tillbaka ska vi fokusera på dina studier (notera vi och inte att de är jag haha)
denna tid är alltså om fyra månader när jag kommer hem,
 men han refererar till den som om de är en egen epok.
Först kom stenåldern, sen järnåldern, sen kom tiden då du kommer tillbaka..

Men de är inte bara de, han är ganska orolig över att jag ska iväg och att han inte
kan hjälpa mig om de händer något, och de förstår jag, de är vell normal oro.
Dessutom har inte han eller någon i hans omgivning gjort något liknande så han är inte
lika van vid dessa galna ideér som kanske mamma. Men sen kommer vi till grekiska släkten..

OJojojjj..!!! Vad ska man säga, de är oroligast av dem alla.
De har alltid varit pristagare i orolighetstävlingen och enligt min farmor dör man av allt.
Michelle 16år får en mope i födelsedagspresent
Farmor; ojoj, du kommer ramla och skada dig och dö. de gör alla som har moped, dör!
Hennes inställning till det mesta är att de är livsfarligt och vi kommer att dö.
Jag kan inte ens ta 40 minuters färgan över från Athen till Agina (ön hon bor på)
utan att jag kommer bli kidnappad eller något liknanade av de tragiska formerna.

Så ni kan ju gissa hur hon tog; Hej farmor du bara så du vet så ska jag och en kompis
backpacka först runt i Asien i två månader och sen i Australien i två månader, Nej vi har inte
bokat något hotell, knappt flygresan vi tar de som de kommer, vi bestämde de på fyllan!

okej, kanske inte riktigt la upp de så rått men ändå om man förskönar
historien så fick hon i princip hjärtstillestånd!!
Till råga på allt så ringde hon och skällde ut pappa för att han lät mig åka,
som om han hade haft något att säga till om. Jag ringde ju bara upp honom och sa;
hej pappa bara så du vet så har jag köpt biljetter hit och hit, kommer hem i februari
men vi hörs i helgen! Puss!!

Så njaa, han hade ju inte direkt varit med och fattat beslutet. Ändå fick han utskällning
om hur kunde han låta mig åka, varför ska hon åka? LAAALAAALAAA!
Ni fattar grejen, grekisk farmor skäller!

Så nu har jag fortfarande inte vågad ringa henne, tänkte göra de när pappa kommer hem
så han kan ta luren om hon freakar ur! Men jag förstår att de är oroliga, men de
 måste ju inse att jag vill ut i världen. Men i grekland gör man inte sånt på samma sätt..
De flesta greker har ju typ inte ens lämnat landet. De åker inte ut efter gymnasiet
och ser världen, därför har vell min släkt inte samma förståelse för denna resa som
den svenska sidan av la famila har! Men men.. Vi får vell se!
PS: De är inte bara farmor som balla ur, jag har fastrar och farbröder
och kusins syters mans mammas brors kompis som också är galana över detta.
Släktbanden är långa men vad ska man göra!
Så länge du inte kommer hem med något som har två ben så är de bra,
som pappa säger. Okej en koala men inte en kille!

Haha jaa, man får vell ta de som de kommer!


RSS 2.0