BYE KUTA!

Nu drar vi vidare, efter en oplanerad ute kvall igar och sen lang sovmorgon imorse (Karoliina vackte mig 08.30 hummm) och lunch ar vi nu alla redo att aka vidare. Vi vinkar av Viktor och satter oss i bilen och aker till Lovina!!

SJUKISAR!

Tiden och dagarna flyter ihop med varandra. Har inte varit sa bra pa att hora av mig senaste tiden, ar bara for att de inte kanns som att de gatt nagon tid. Insag dock igar att vi snart varit pa bara kuta i 2 veckor pa tisdag, sa moving on! Dags att flytta!! Sa imorgon bar de av, vi vet inte riktigt vart an, kanske till lovina som ligger pa norra sidan av on, ska finnas massa delfiner dar, och dessutom en stor vulkan som vi ska bestiga!! Men forst ska vi vinka farval av viktor som har lyst upp var tillvaro under hans helgvisit har!! Men imorgon far han tillbaka till SIngapore o sen Sverige.. Sa da var vi bara 5 igen! Haha, tobbe ar dock anda killen men han verkar inte klaga, spec efetrsom killarna pa gatan skriker lucky boy efter honom nar vi ar ute och gar allihopa! Men livet har rullar pa, ligger pa stranden, solar, surfar, badar dock inte efter att jag brannt min lapp forra veckan i solen. HAr fatt varldens sar over hela lappen som svider bara jag tanker pa det, kan knappt sova om natterna  :( dessutom verkar de aldrig vilja laka, och tills de gor de haller jag mig ute ur vattnet. Har aven haft lite andra missoden. I Forrgar skulle vi alla sminka oss och gora oss iordning for att gora kuta osakert en fredag kvall, sitter och forfestar pa balkongen da en efter en borjar bli magsjuka. Kvallen slutade med alla hade olika akommor o gick och la sig. Aven igar och idag har lite av magsjukan satt sina spar, men vi hoppas pa battre tider och att dimon (eller vad tabletterna heter) hjalper oss snart!!
Igar hyrde vi en minivan och akte runt till lite olika platser/strander, jattefina stallen hittade vi men utsikter rfan berg som var helt magsika, jatte fint, sen badade vi i ulwatu och pedang pedang beach! Fint men solen forsvann bakom bergen efter kl.4. Horde dock den forsta manniksan pa hela resan som pratar grekiska dar. det var en man med sin "fru" typ och sa borjade dom prata grekiska precis brevid oss, har inte traffat nagon som gor de forens nu! hihi sa jag lag dar och lyssnade pa deras konversation och skrattade for mig sjalv!
Igar hade vi en utekvall som slutade med att mcdonalds lurade oss pa massa pengar och tog overbetalt av oss. AGH!! Alla forsoker lura en har, pa pengar pa allt. Helt otroligt och valdigt storande. Men vad ska man gora. nu maste jag kurera min lapp lite! PUSS!

EVERYBODYS HERE, BUT NOT YOU!

Glad, gladare, galdis! Bali bali bali, vart ska jag borja??
I mandags kom Malin till oss fran Singapore! VI var pa stranden och sen visade henne utelivet. KVallen vart dock lite kaotisk eftersom vi tappade bort varandra. VI var inne pa en stor nattklubb sa det var svart att se bland alla manniskor, tillslut gick jag upp till dj och bad om hjalp, han borjade skrika ut i micen, Okej everybody, we'r looking for malin from sweden, allas reaktion var! WOOOOOO SWEDEN upp med handerna! Hahah inte sa lyckat kanske, Jag tog sen micken och skriker: MMMMMMAAAAAALLLLLIIIIIIINNNNNNNN!!! Tyvarr ingen lycka, efter tva timmars borttappad Malin inser jag att jag maste gora nagot drasiskt. Sa jag finkammar hela stallet, toaletterna alla vrar som hon kan tankas finnas i, sen letar jag igenom alla nattklubbar och barer runt hela omradet. Negativt hittade inte malin men positivt fick se alla klubbar som finns haha! Sen tar jag sats och springer hela hela vagen tillbaka till hotellet for att dar hitta en sovandes Malin tittandes pa mig haha! Tog nyckeln och sprang hela vagen tillbaka till klubben for att forklara for Karoliina vart jag varit hela tiden, men hon hade sallskap sa hon ahde inte saknat mig ;) Hahha! Dagen efter var en tung dag, spec med tanke pa att vi kom hem 7 pa morgonen och gick upp 10. Sa som zoombis lag vi pa stranden och sen chekade av resten av staden! Hittade jattebra matstalle som typ kungshallarna fast emd galna aisiater som skriker och forsoker fa dig att ata pa just deras restaurang. Tidig kvall.
Idag hade jag och Karoliina var andra surflektion, hur kul som halst! Och de gick riktigt bra, nu star jag nastan varje vag! Dessutom har jag lar mig svanga och styra hihii! Kampade fran 09.30 till 15.30 med surfingen tills vi tillslut inte hade nagra krafter kvar! Men de ar hur kul som halst, och nu behover jag ingen larare langre sa nasta gang ska jag bara hyra en brada sjalv och trana trana trana!! Haha! Dessutom kom idag Isabelle och Tobbe sa nu ar vi ett litet crew har som alla bor brevid varandra hogst upp pa med en stor fin ballkong!! Far dessutom mer sallskap pa fredag da Malins kompis viktor aven han kommer hit! Hur kul som halst! Ikvall ska vi ut pa happyhoure och dricka goda drinkar och visa dem nattlivet har (som btw ar grymt!!)  Men blir inte for sent eftersom de kanske ska surfa imorgon!

Vil planerar att vara kvar pa Kuta fram till mandag da vi da vill dra vidare pa on, bestiga vulkaner och dyka!!!

BOCKERNAS VARLD

Laste ut boken igar, sommardoden, hur bra som halst! Men laskig! Utspelar sig i Linkoping, roligt att lasa om platser man varit pa hihii! Men annars hande de inte mycket idag, ligga pa stranden nagra timmar och ta de lugnt. Lata muskelvarken vila lite idag. Imorgon formiddag kommer Malin och joinar oss pa var resa! Hur roligt som halst!! 18 kommer aven Issa och Tobbe, ska bli kul att vara samlade fast pa andra sidan jorden. Har markt att jag inte pratar lite mycket engelska langre. Kanske for att alla pa Bali ar fran SVERIGE!! haha! Alla vi traffar ar svenskar och alla lokala ropar efter an pa svenska, lite som mini sverige har nere vid ekvartorn! Skulle ga ut ikvall och parta lite men regnet vraker ner over oss och pa gatorna forsar vattnet over anklarna. Sa vi sitter har och vantar ut tiden! VI ska forsoka nagon dag att bestiga en vulkan som ska finnas har! Finns tydligen massa att se man vi ar lite lata av oss och haller oss pa stranden for narvarande! Laser hur mycekt bockersom halst, har borjat lasa tarningsspelaren, handalr om en man somlater sitt liv avgoras hur vidare siffrorna visar nar han slar, spannande. Kanske kommer fa ett helt nytt tank nar jag last klart den, amn ska tydligen fa en riktig tankestallare!! Forsoker hela tiden att skicka massa varme till er alla dar hemma, men de tar sa mycket pengar i tullen att jag inte har rad att skicka varje dag ;) Men ska gora allt jag kan for att varma och ljua upp er tillvaro!!

SURFA!!

Ahhh! Underbara Bali! Igar gick vi ner pa stranden och hyrde bodyboards, kul men lite svart i borjan, sen fickhjalp av kille vi hyrt dom fran och sa gick det battre! Kul men kannde sig lite mobbad brevid alla surfare! Sen gick vi ut och at en "lyx" middag paen indisk restaurang med tanke pa att det var Linas sista kvall med oss, i morse bar hon ivag att traffa upp mamma och moster pa flygplatsen. Sa nu ar det bara vi igen! Imorse gick vi upp tidigt och gjorde oss redo for att ... Lara oss SURFA!! Killen som hjalpte oss igar med bodyboarden gav oss ett bra pris pa 2 timmars lektioner och sen lan av bradan for hela dagen! Vi tog det! Bara att vara tidigt nere pa stranden (for de basta vagorna) kanndes lite coolt, vi och alla duktiga surfare. Vi fick vara brador, lyckan var total redan innan vi borjat efetrsom jag fick en surfbranda i ROSA!!! Kan de bli battre, eeh jaa jag ska ju surfa med den ocksa!! Sa ner i vattnet med oss, forst fick vi trana pa land men sen ner i vattnet, forsta forsokte kanske inte de ultimata men anda. Men redan pa andra forsoket stog jag upp! saaa coolt!! haha! Hur kul som halst, vi tranade och tranade och de flesta ganger maste jag faktiskt skryta om stog vi upp. Vi hade tva pauser, efter forsta pausen hade jag en liten svaka och klarade typ bara nagra meter hela tiden. Men som kom jag igen, och stort. Lyckades gora det helt sjalv, sta hela vagen in i land till och med. Surfa inte bara lite fore vagen utan stog pa vagen, helt otrolig kansla. Min larare till och med kramade mig for att de gick sa bra! GLAD!!! VIsserligen blev de 2 timmars lektionen 4 timmar men anda! TIllslut borjade vi kanns oss lite utmattade, Karoliina sa att vi surfar tills vi kommer anda in i land med vagen. Och sjalvklart lyckades vi!! haha sa vi avslutade stort! Kanner oss extremt duktiga. Kommer dock formodligen ha drym traningsvark imorgon men da ska vi vila pa stranden! Ikvall har vi hangt pa stranden och tittat pa den underbara solnedgangen!! Sa vakert, hela himmlen aldeles rosa rod, solen gar nerbakom alla surfarna! Magiskt! Men nu ar vi iallfall an av dom, eller kanskeinte riktigt an men vi ar pa god vag haha! Nu ska vi njuta lite ner av friheten!!

Ps: Tack for svaret Mari, nu kan vi kaske tanka lite klarare haha!!

SALT??

Andas in andas ut! Harliga Bali! Ja nu nar vi lyckats stadga oss har pa Bali verkar allt funka bra! De dagarna vi nu varit har har vi legat pa stranden och last massa bocker! Vagorna ar enorma och det ar surfare overallt. VI funderar pa att lara oss surfa men ska titta lite pa alla andra sa vi vet hur man gor forst! Ska bli kul, men ar ganska dyrt att ta surflektioner sa vi far vell hyra en brada och forsoka lara oss sjalva!! Nattlivet har ar helt os, massa fester och coola nattklubbar, spelar dock en hel del latar som vi inte kanner igen, sa vi borjar undra om det kommit ut nya latar som vi inte hor eftersom vi inte lyssnar pa radio som hemma! Upptadera oss garna haha!

Vi satt och funderade pa en sak idag som ni garna far hjalpa att svara pa, men vi vill int bli dumforklarade! VI tankte sahar: Man maste ju fa i sig mycket salt nar man ar i varma lander sa att man kan behalla vattnet i sig (sa att saga)  Men de saltar knappt maten har, ar det for att de ar dyrt att frakta hit saltet? Sjalva fragan ar liksom, forr i tiden i Sverige saltade man ju kott osv, for att det skulle halla sig, vart fick man saltet ifran?? Tacksam for svar men inte dumforklaring :P Hjarnan funkar inte lika bra i varmen hahaa!!!

Men vi har det iallfall bra! Brannde ogonlocken igar, glomde smorja in dom, har aldrig tankt pa att man ska gora det ens haha! Sa nu ser jag lite konstig ut men de lagger vell sig snart!! Ska forsoka skicka lite varma vindpustar hem till alla sa ni inte fryser!!

MILJONAR!

Kuala Lumpur, inte som jag forvantat mig. Inte sa roligt heller, luktar illa och i varmen orkar man knappt ta sig runt till de olika sevardigheterna! Till raga pa allt fick jag och K en slang magsjuka, sa vi spenderade dagen i KL med att ligga p rummet och ata chips o dricka juise!! Sa var det dags igen. Resa. Duktiga som vi forsoker vara hade vi planerat att ga upp runt 04.00 lamna hotellet 05.00, ta skytrain till Twin towers (1 MYR) och darifra ta bussen (10 MYR) till flygplatsen, vara dar i god tid och kanne oss lugna over situationen. Men sa klart nar vi reser sa gar de ju ALDRIG som vi vill. Men vad hander, jo! Vi rakar bada stanga av vara alarm, jag vaknar i panik 5 i 5. Kastar oss upp, gor oss iordning pa en kvart. Lamnar hotelet beger oss till skytrain. Dar visar de sig att skytrain borjar ga 06.00 samma tid som bussen lamnar twintower, fan vi kommer inte hinna. VI hittar en taxi och fragar vad han ska ha till twintowers, 15 MYR, redan dar har vi betalat mer an vad vi skulle fran borjan. Forhandlar ner priset 100MYR till 60 MYR for att kora oss hela vagen till flygplatsen. VI ger oss ivag. Chafforen verkar forvirrad och lite marklig. Borjar ringa och smsa. Jag far en obehaglig kansla men vi sert iallfall pa skyltarna att vi ar pa ratt vag. Nasta problem,tydligen finns det tva jakla flygplatser i KL, och v ahr ingen anning om vilke vi ska till. Sa den stirriga chafforen gissar att det ar den ena och borjar kora oss dit, efter ett tag borjar skyltningen med flygplatsen forsvinna. Jag borjar bli orolig att det ar nagot skumt pa gang, Karoliina sager att vi ger honom 15 minuter innan vi far drabbas av panik. Men som att det var varat storsta problem. Mitt pa motorvagen far taxibilen punka. KUL! Sa jag far hoppa fram till framsatet och K far sitta tugnt bakom mig sa att vi ska kunna halla bilen i ratt riktining. Det hela 4 milen kvar till flygplatsen korde vi med punkan. 07.00 var vi framme, aldeles fr tidigt. FLighten skulle ga 10.25 hah! men men, bara hanga dar. Hade problem med overvikt och fick lov att paka ur hela vaskan och fixa om allt och sta i kon till inchekningen igen. Som salt i saret av aven planet en timme forsenat. Det anda positiva var att det inte regnade (som det har gjort alla andra ganger vi har rest) Men nu ar vi iallfall framme i Kuta, BALI!! Wii! Tar de lugnt ikvall, imorgon ska vi ha en riktig stranden dag och sen ut och testa nattlivet!! For att starta 1 manad pa stranden vaxade jag idag bena pa salong. Gjorde bajs ont och nu kliar det som in i... Men men, ska man vara fin far man lida pin. Lite roligt ar att man ar miljonar har! Tog ut ca. 1000 kr och fick ut en miljon rupi! Wii! Pengarna har sa manga nollor bakom sag. EN coca cola kostar typ 5000 ahaha! Jatte markligt! VI har aven en ny roomie! Hon heter Lina och ar fran Ovik, traffade henne pa flygplatsen och delade taxi, o nu delar vi aven rum! Blir billigare sa ocksa! Men det ar inte bara darfor vi ar med henne hehe, hon verkar vara snall och trevlig och de funkar mellan oss alla!! Nu ska jag fortsatta klia pa mia vaxade ben! Men dom ar iallfall lena!!

MAT MAT MAT MAT MAT MAT MAT MAT

aaah! Hade sushi till middag idag igen! Saaa god! Eftersom vi varit lite sega idag och att de regnat sa har vi inte gjort sa mycket annat an att atit! Forst hade vi sushi, sen gick K och kopte nagon japansk grej. Det ar typ pannkakssmet, agg och allting som de steger i sma runda hal, sen lagger de i olika saker, typ blackfisk, kycklig allt mojligt, sen ater du dom haha! Markligt men hon vill testa allt innan vi aker sa vi jobbar pa det! sen gick vi tillbaka till vart rum, fick da sug pa kycklig sa gick tillbaka till nattmarknaden och kopte som friterad kyckling (ganska stark) men oj sa god den var, herregud skulle kunna ata ihjal sig!!
Tanker inte ens borja med att beratta allt annat vi ater haha!
Men saaa gott, roligt att hitta nya saker som bara finns har!
Aker ni till Malaysia nagon gang, finns inte sa mycket att gora har sa
kop med klader i storre storlek och at er igenom landet!!

SUSHI

Sightseeing! Jaa igar tankte jag och Karoliina att vi skulle vara lite kulturella, nar vi anda ar i en stad och allt! Sa vi begav oss ut efter den sakallade turistbussen som skulle ta ca.1 timme och som skulle kora oss runt till 24 olika stallen. Vi viste inte riktigt vart bussen gick ifran sa vi gick in pa ett museum och fragade, dar fick vi veta att bussen precis gatt och att nasta gar om en timme. For att fordriva tiden betalade vi och gick in pa museumet. (helt ovetande om vad for slags museum det var) Jag kan fortf inte riktigt forklara vad det av for museum men det var som en utstallning om en grupp som bekampade och hjalpte ungdomar efter andra varldskriget, fast i Malaysia, eller inte, forstog inte sa mycket. Allting var pa Malaysiska men hade engelsk oversattning som inte riktigt var den basta. Men vi lyckades fordriva hela 30 minuter innan vi vart uttrakade. Dessutom besokte vi Melakka artgallery, och tittade pa massa tavlor fran en mangd olika konstnarer samt talangfulla ungdommars utstallning! Sen gick vi ut for att vanta pa bussen, val sittande pa busshallsplatsen ser vi en man som gar fram till masssa manniskor och folk verkar bli radda. Visade sig att han har en nastan 2 meter lang, tjock, gul orm runt sig. Helt galet, mannen (som dessutom hade sex fingrar) hade aven en plast korg med sig, i den lag det en stoor odla, nastan en halvmeter lang. Helt grazy. Tillslut kom bussen. Vi gick pa och upptacker till var forvaning att det inte ar nagra turister alls pa bussen. Bussen ar fullsmokad med alla dessa manniskor, och dessutom en hel del tonaringar som spelar marklig malaymusik hogt genom hogtalarna pa deras mobiler. Efter nagra stationer lyckas vi fa saten brevid varadra. Bussen aker och aker och aker. Vi passerar gata efter gata, hus efter hus, ingenting sevart what so ever! Helt plostligt ar vi pa ene liten gata i ett villaomrade i fororten, vi forstar ingenting, vart ar bussen pavag? Vi aker och aker, passerar ett fatal sevarda saker men vi kan inte fota den eftersom vi sitter inne i denna buss, som foroverigt haller pa att forvandlas till en bastu. Det ar sa varmt, svetten bara rinner langst kroppen. Efter en timmesfard stannar bussen pa en busscentral (som de forovrigt stavar med S Buss sentral haha) men men, alla i den fullproppade bussen gar av. Vi inser att vi inte kan ga av for da vet vi aldrig hur vi kommer tillbaka, men efter en kvart borjar de fyllas upp med folk igen och bussen ger sig av. 1 timme och 30 minuter satt vi i den dar gaskammaren till sightseeingbuss, och vi hade knappt sett nagonting. Trotta pa att vara kulturella och dyktiga hammnade vi som flera ganger tidigare sittandes med en kaffe i handen pa starbucks.
Men kvallen blev battre, vi hade bestamt eller rattare sagt K hade bestamt att vi skulle ata sushi, gott tankte jag sa vi satte oss pa ett stalle vi spannat in dagen innan. Vet inte riktigt vad vi ska bestalla men kor lite halvsakra kort. Bestaller in en tallrik med 9 bitar var av alla dessa olika saker, allt fran klassiska lax till agg och tofu grejer, nojda men inte mattade bestaller vi in en ny tallrik med en speciallitet som de rekomenderade. HUR GOTT SOM HALST! Det var sa gott, denna sort vi fick (vi vet knappt vad det var i) var speciell har och du kan nastan inte bestalla den nagon annan satns i varlden, lite coolt! Efter det bestallde vi in en ytterligare och aven markligare grej som vi ocksa fick rekomendarat for oss, vad det va, vet ej men gott iallfall ahha! NAgot med ris majonas, som sma krutonger fast rostade till lillimeterstorlek. GOTT!! aah, blir hungrig bara nu nar jag tanker pa det! Men matta som kottbullar, 15 bitar och 15 Myr var (150Bth typ 40kr) senare borjade vi bege oss tillbaka till hostelet. Uppe pa hostelets tak hade nagra vi traffat innan dukat upp med dricka och musik, sa vi satt dar fram till halv 7 imorse och pratade om allt mellan himmel och jord. Borjar dock bli lite tjatigt att hela tiden forklara ens historia, vem man ar, vart man kommer ifran, var man har varit, var man ska. Men sa ar det, bara bota ihop eller ljuga ihop nagot haha! Men vi har komit pa att man maste vara forsiktig vilka man ljuger ihop sin bakgrund till, for om ni underkvallen blir vanner kommer det att bytas facebook, hah och inte alltid sa kul att forklara att du ljugit o allt! En lite tips bara! ahha! Nu ska vi ut och ata, kanske suchi igen!!
Imorgon ska vi bege oss till Kuala Lumpur, stanna dar en natt och till pa tisdag (10nov) har vi bokat flyg fran  KL till Bali!! Wii! Spannade! Sa bli sa kul! Traffat nyss en tjej som kom darifran, hon sa att det avr underbart! sa ser fram emot det! Ska dyka massa och lara mig surfa, sa jag inte ar en total nyborjare nar vi kommer till Australien!! Nu maste vi springa medan de ar regn upphall, regnet bara oserner idag, och blixtrar som jag aldrig hort forut, helt otroligt, natsan laskigt hur hogt det kan lata!! Men men, har ju haft sol innan sa ska inte klara, men inte sa kul att vara i ett varmt land och sa kan man inte ens vara ute och njuta. Men det kommer nog vara battre pa Bali (peppar peppar ta i tra) Da ska vi borja jobba pa brannorna igen hihii!!

DET BRINNER I MUNNEN!

Nu har vi varit ute i en manad! I borjan gick tiden sa sakta. Hade sa mycket att beratta fast ingen brydde sig riktigt eftersom vi inte varit ute sa lange. Men nu har tiden gatt sa hilma fort. Och vi har sa lang tid kvar, en manad down 3 to go! Massa nya aventyr!
Ikvall har vi varit pa nattmarknaden. Jatte trevligt! Killen som ager hostelet vi bor pa tog oss ut och visade vart man inte ska ata och vart man ska ata, jattebra! Provade massa olika saker (Par nu vart du forvanad :P) konstiga saker som sag ut som bakelser men var nagot helt annat. Men gott dock! At sedan pa ett litet sidokok, jattegoda nudlar med nagot annat i :S Karoliina som vill ha lite starkare fick tips om att ata Laksa. Sa sjalvkalrt bestallde hon det. maten kom, jag fick mitt, K och killen (fattar inte vad han heter men vi sager killen) sa k och killen fick sin laksa. DOm atpa bada tva och allt verkade bra. NAr han ahde lamnat oss berattade hon att det var inte vidrigt men markligt och jattestarkt och att hon inte vagat lamna nagot kvar eftersom hon inte ville verka oartig mot dom och deras mat haha! sa nu mar hon inte toppen haha! Men med alla pillrena vi har med oss fran sverige och de vi kopte pa apotekt i Thailand finns det not ingenting vi inte kan bota hahaa!!
By the way med starka matratter, nar vi var pavag med bussen fran Kuala Perlis stannade vi efter vagen och kakade. Hopapde av bussen pa ett matstalle. K som tidigare sagt vill ha starkmat bestallde nudlar med chili. Jag tog nagot som jag trodde skulle vara friedrice chiken, oskyldigt och gott. Men nej nej, vilken overaskning jag fick. Forsta tuggan, han knappt svalja innan det kanndes som det brann i munnen. Lapparna svullnade typ upp och sved som och jag brannd hela lappen med eld. Saaa hemskt. det brannde i hela munnen och gjorde nastsabn ont. Borjade leta i vaskan i panik efter vatten, drack upp bada vara vattenflaskor, men kunde inte fa bort allt. VI bytte mat med varandra och helt bedovad i munnen kannde jag inte ens smaken pa Ks mat. Herregud har aldrig i hela mitt liv atit nagot sa starkt. Det ar nog inte riktigt nagot for mig!

Forsta dagen i Melaka! Ett eller tva K??

Ahh, Vaknade upp utvilad idag. Ont i kroppen efter bussresan och de harda sangarna men men. Kladde pa oss och ut pa vandringsfard. Gick igenom chinatown, ate frukost/lunch pa haha, famous chiken rice ball! sjalvklart hade jag den, deras speciallite, gott mattande, Fortsatte promenaden, tittade en kinesisk kakaffar, fick amssa prover av olika kakor och grejer, GOTT! Kopte tillslut jordnotts kakor, gar inte riktigt att forklara men de var iallfall goda! Fortsatte runt ochlyckades hitta ett shoppingmall!
Whiiii!!! In dar, spenderade over 5 timma att ga runt i alla butiker, pavag hem i pasen, svarta shorts (satte mig i kaffe med klaningen jag hade pa mig, stor brun flack i rumpan), brun vaska (min hade gatt sonder) och en snygg topp! Lyckats ja, men vilken jakla dag. Viste att jag behovde enfargade shorts eftersom mina jeansshort ar smutsiga och de andra ar bara for stranden. Sa malet var att hitta shorts, och iallfall vaska!
Letatde short hela dagen, alla var for sma, hade bara som passade de malaysiska tjejerna vilket ar 100ganger midre an oss. Framm och tillbaka genom varenda butik, scanna av alla short i varje butik flera ganger, fram och tillbaka upp och ner. Helt deppad, hittade ingenting som passade, provade varenda par svarta alt, jeans shorts i hela javla mallet, arg svettig och lite ledesen. Inte en tjejs drom direkt nar inga par shorts i ett helt shoppingmall passar. Gick sen upp pa det som sag ut att vara lite exklusivaer avdelningen, K borjade titta runt, jag deppad lite zoombiaktiv efter, forsokte hela tiden fa vaskan att tacka bruna flaken pa min rumpa. Stod och hangde over en bank full med klader, tittar ner och sen svarta shorts. Borjar rota runt men hittar inga storlekar expediten kommer fram, jag hade redan jatt upp. Hon fragar vilken storlek jag letar efter och jag svarar den som passar mig. Hon borrjar grava och tar tillslut fram ett par. Jag gar in och provar. TIll min STORA forvaning, dom passar. Springer ut till K och sager dom passar, bada helt overlyckliga vi kramas och scannar av shortsen, dom ar perfekta! ANTLIGEN kan vi ga tillbaka hem!!
Nu ska jag upp och duscha, inte sa roligt att ducha nar det ar gemensamt badrum men jag far ha flippfloppen pa! Ikvall ska vi ut pa nightmarket, spannande!! Killen som ager stallet ska visa oss runt lite!! Jattesnall rolig kille, avslappnad och har redan hjalpt oss massa trots vi knappt varit har ett dygn!!

21 timmars resan

5 november, 06.00. Alarmet pa mobilen gar igang. Trott, regnar ute, orkar inte vakna. Staller om klockan. 06.30 ringer igen, uppochhoppa!! Sa upp ur sangen blev det, borsta tander och fixa vaksan, pa med klader och hinna fa i oss lite nudlar innan det var dags att ge sig ivag fran Langkawi. Runt 07.30 var vi antligen pa vag ut genom dorren. Ut pa gatan, hade tur, hittade taxi direkt. In i taxin som korde oss till hamnen, vi viste inte riktigt vilken tid baten till Kuala perlis skulle ga men chansade. Framme, hittade ingenstans att kopa biljetter, sa vi borjade ga ner mot hamnen, lyckas hitta en polis som sager att vi maste ga tillbaka upp bakom en byggnad och kopa dom dar. Vi vander om och hittar tillslut biljettkassan, forsta motgangen. Baten gick for 1 minut sedan (08.30) nasta gar klockan 10.00, suuuuck, okej vi kan inte gora mycket annat an att kopa biljetten for fargan kl.10. Satte oss pa starbucks och vatnade. Karoliina vart uttrakad och hittade varsta vask affaren som vi begav oss till! Hur mycket fina vaskor som halst, och eftersom Langkawi ar en taxefree island sa var det annu billigare, men vaskorna lag anda som billigast runt 600kr. Fram och tillbaka prova varenda vaksa, kanna, lukta, titta, spegla sig hundra tusen ganger. Tillslut kopte K en vaska! jag hittade en jag verkligen verkligen ville ha men den ahde inte dragkedja, och inte sa smart att kopa den da med tabke pa att vi reser :( men men, sprang till fargan. Runt elva tiden var vi framme i Kuala perlis, traffade en man (gymnasielarare) som hjalpte oss hitta till busstationen. Vi viste att om man reser i Malaysia med buss ska man aka med transnational, som ar den basta och sakraste busskedjan (tror ags statligt) Andra motgangen, sjalvklart hade transnational bussen redan akt, (hade hunnit med den om i hunnit med 08.30 fargan.) Nasta buss skulle ga 14.30. Sa det avr bara att vanta, at lite kycklig pa KFC och kopte friterade bannaner av en kille pa gatan haha gott men anda marklig smak! 3 och en halv timme senare gick vi antligen pa bussen, city ekspress (notera stavningen i express haha) bussen akte inte forens natsan 3 :/ Det vi hade hort och vad folk sa var att det tar ca, 4-5 timmar till Kualalumpur, och darifran ska det ta ca, 2.30 timme, Val pa bussen far vi reda pa att bussen for det forsta ska passera Kl (vilket hon i kassan sa att den inte skulle gora) dessutom sager det att vi inte kommer vara framme i melaka forens vid 01.00..... Djup suuuck, vad for vi nu! Ingenting det var bara att sitta sa snallt pa bussen och skumpa fram. Runt elva tiden (8 timmar senare) var di framme i KL, slappte av typ alla pa bussen, bara vi, en tjej till och en barnfamilj kvar. Efter vagen hoppade barnfamiljen av. Bara vi och tjejen, jag lyckades somna lite (skont) 01.30 var vi framme i Melakkas bussstaion, sjalvkalrt regnade det som det alltid gor nar vi reser. Inte en kotte i sikte, vad gor vi nu. Andra tjejen pa bussen hade moppe men sa att hon skulle ringa pa taxi, kom dock aldrig nagon taxi, busschafforen sa att vi kunde sova dar men kandes inte sakert! Satt kvar och funderade fram till efter tva, sag en taxi som stog parkerad, chafforen lag och sov. Vackte honom, bad honom kora oss till ett guesthouse som vi blivit tipsade om av nagra fran Zackarys pa Langkawi! Hoppas hoppas hoppas det har nattoppet!!!!! In i taxien, fick betala aldeles aldeles for mycket men hade inte sa mycket annat val. Val framme springer k in och kollar, efter en stund kommer hon ut, hon ler, hon nickar, de har oppet!! In pa stallet med alla grejer, lyckas fa ett billigt rum (dock med delad toa) men men maste bara sova. Klockan har hunnit bli 02.40. Killen som star i receptionen ar han som ager det. Han berattar att de nyss haft grillparty sa vi gar med honom upp pa tacket och far bade cola, kyckligklubbor ochn kyckling korvar. Ahh, K gar och hamtar bacardin haha! Sitter dar ett tag, inser sen att vi maste sova, gar och lagger oss, helt slut. 21 timmars resan har antligen fatt sitt slut och aven denna gang slutade det lyckligt (peppar peppar ta i tra) andas ut, sov!

OCH SA RESER VI VIDARE IGEN!!

Efter 40 timmar slocknade jag antligen vid elva tiden igar kvall. Hade en skon natts somn och gick inte upp forens 10 i morse, men ar anda lite seg idag, ska forsoka komma i sang innan midnatt. Imorgon aker vi viadre! Kanner oss klara har. Upp med tuppen, ta taxi till hamnen och sen fargan over till nagonting perli. Darifran ska vi forsoka hitta en buss som ska ta till Melaka (Malacca) Buss farden tar ca 8 timmar! Forsokka vara framme runt fem tiden. En jattetrevlig tjej som bor brevid oss har jatt oss ett tips pa det basta och billigaste hostelet, sa off dit och kolla in det! Kostar typ 40kr natten haha!! Idag har varit en slapp dag. Gick upp, K gick och kopte brod till frukost, hade aven varit och kopt frukt igar sa till frukost blev det rostmacka med jordnottssmor emd nutella i (det anda palagget vi hade, kvar efter pannkakorna) med mango och en marklig lite sot frukt hah!  Sen har vi bara dividerat och googlat och diskuterat vad nasta destination blir. Fick dock mycket hjalp fran massa har pa hotellet och tillslut kom vi fram till Melaka! Kommer bli toppen. Sen tog Moreen men oss till ett annat hotell som har Malaysias langsta pool. Sa vi var daroch badade, akte lite rushkana (hur de nu stavas :S) och satt sen i poolbaren och drack massa harliga drinkar! Glada i hatten skulle vi sen ga tillbaka till oss, da borjade det sporegna sa vi hoppade in i en taxi lata och kalla som vi var! 500 glada meter korde taxichafforen tills vi var framme haha! Duschade och varmde oss lite! Gick till koket for att gora middag, alla har skrattar at oss eftersom vi typ ater nudlar som alla maltider, frukost lunch o middag! Men ikvall hade vi lyxat till det! Spagetti!! Ager av hotellet tycker typ synd om oss sa han gav oss en kycklingfile och lite tomatsas som jag lyckades laga till till en riktig festmaltid! Sa matta och belatna forsoker vi ladda upp alla bilder pa facebook, tar dock evigheter och de funkar inte alla ganger, sa da far man borja om fran borjan! Sa ingen dommar om det inte flodar med bilder hela tiden, detar en riktig procedur nar man inte har sin egen dator!!! Men nu ska vi packa och fixa infor morgondagens resa!!


34 timmar and still going strong!

Herregud, gardagen vart en lang dag som fortfarande fortsatter!
Uppstigning 08.00, pa med klader, packa vaskorna, ata frukost och hamta nycklarna till motorcyklarna! Med kartan i handen och med Karoliina sittandes bakom mig och Sarah och Sandra pa motorcykel bakom oss begav vi oss ut pa aventyr. Efter ca. en timmes fard nadde vi antligen forsta destinationen, Vattenfall nr.1!



Vi fick bestiga varldens uppforsbake och en himlans massa steg innan vi antligen kom fram. Hur haftigt som halst, dessutom var det vilda apor overallt runt oss! Vi tog av oss kladerna och hoppade i i slutet av vattenfallet, hur maktigt som halst! Sen torkade vi upp och fortsatte farden. K varlite orolig med moppe, hon litar inte riktigt pa fordonet sa i borjan gick det lite segt och hon overvakade min varenda rorelse, dessutom scannade hon vagen som en radar letandes efter hal. Men jag maste saga, efter ett tag slappnade hon verkligen av och vi fick en riktig trevlig aktur!

             

Med Sarah som kartlasare fick vi aka varldens somvagar genom hela on istallet for att bara folja kusten (hehe) men vi ahd eju inte brottom sa de gjorde ingenting! (Tog dock 2 timmar)



Hungriga och badsugna anlande vi till forsta beachen. Det var helt underbart. Magiskt! Stranden var stor, underbar sand och de basta av allt, ode, det var typ bara vi dar! Jattebra! Vi bestallde forst lunch pa en liten restaurang brevid stranden, 4 pers bestallde en portion var, vi fick 6 haha! Men de gjorde ingenting, vi var ju hungriga!! Sen off till playan. Vi la ut handukarna i sanden men efter bara nagra minuter insag vi att det var aldeles for varmt bade i solen och i sanden for att ligga dar. Sa vi lag alla fyra i vattenbrynet och guppade i tva timmar! Svalkande och harligt. Sen torkade vi upp och fortsatte farden. Jag vagade oka hastigheten annu lite mer utan att K fick panik, sa vi kom fram ganska snabbt. (45min)




Vattenfall nr.2. Detta var det basta, hur hogt som halst kanndes som man var en miniatyr, vattnet strommade ner langst stenarna! Aven har kunde vi bada och klattra upp pa stenarna och sta under fallen! Nar vi hade badat och borjat torka upp hittar jag inte nykeln till moppen. Far genast panik och borjar leta igenom allt och kasta saker runt om mig, inser plotsligt att jag kanske glomt den i moppen. tar halften av mina grejer (tjejerna tog resten och fortfatter leta efter den vid fallen) springer allt var jag har, det var inte direkt den basta vagen till fallen om vi sager sa. Men dar springer jag for livet i mina halvtrasiga flippflopps fori alla som passerar och tittar undrande pa mig. Tankarna i mitt huvud flodade, tank om nagon har tagit den, tank om jag matse ersatta en ny ny!, hur ska jag kunna betala for den? Hur kunde jag vara sa dum? Fan fan fan, kanndes nastan som om tararna skulle borja rinna, gjorde ont i brostet och magen av oron. Nar jag tillslut kommer fram till vagen ser jag att bada mopparna star kvar pa parkeringen (tack gode gud) Dessutom sitter nyckeln i sidolaset! Aah, tog lang tid att fa ner pulsen efter den springturen. VIlken lattelse, moppen var kvar! Sattkvar och andades medan jag vantade pa att girlsen skulle hinna ikapp mig! Sen kannde jag inte direkt for att besoka vattenfall nr.3 dessutom borjade klockan narma sig 5 halv 6 vilken betyder att solen snart gar ner.


Sa vi korde hela den langa langa resan tillbaka! Stannade pa minimarket och kopte lite harlig alkohol till vara drinkinggames! Sen akte vi tillbaka till hotellet, parkerade motorcyklarna, gick in och duschade och gjorde oss iordning!




Efter 30min sags vi igen pa en indisk restaurang har i narheten. At en underbar maltid med masala kyckling, ris och nannbrod!! MUMS!!!!! Sen gick vi tillbaka till koket och borjade gora lite drinkar. Sarah och Sandra kan sa manga olika lekar sa vi korde igenom sa manga vi bara kunde, efter nagra timmar kom aven fler fran hotellet och joinade oss. Hur kul som halst. Vid 01.00 skulle vi helt plotsigt hem till nagon och ha egen fest. Vi alla 12 personer hoppade in i en jeep (mycket trangt, emn han som korde var nykter!) Kommer upp i lagenheten och den ar helt underbar, flera stora sovrum, alla med egna badrum, walkingcloset, egen bar och en udnerbar balkong! Aaah, jag var i himlen! Hur fint som halst. vi var dar fram tills 3 da nagon fick for sig att aka och handla. Sa in med oss alla i bilen. Vi korde och korde och korde, inser plotsligt att vi matse koa hela vagen bort till andrasidan on for att kunna handla, da inser jag att vi inte har nagon bensin sa vi kan inte vanda. BIlfarden holl pa i over 2 timmar runt runt. Tillslut kommer vi ut pa stranden dar vi hade varit tidigare under dagen. Tittade pa soluppgangen, njot av lugnet. Var tillbaka pa hotellet vid 9 tiden, dar var det ingen mening med att sova sa vi la oss pa stranden oss solade lite, som vanligt sa gar de aldrig sa bra med dom planerna eftersom det ar sa varmt sa vi gick tillbaka till tv rummet och lag och slappa. Sa nu har jag varit vaken i over 34 timmar. Tankte sova kanske lite tidigare kvall.



Jag och K pa underbara stranden!


I bilen (bagagluckan) mitt i natten, glada tjejer!


RSS 2.0