trevligt!

Igår var det Nelly Highheel party på Laroy, första 99 fick ett par skor och 150 första fick goodiebags! Tur nog lyckades vi passera strueplan vid 8 tiden för att se att redan 60 brudar stog och köade så då var de bara och ställa sig. Jamsin gick och köpte kaffe och sen höll vi oss varma genom att prata med alla andra!
Som tur var var vi bland de 99 första så ett par nya skor är påväg hem till mig, sålänge får jag njuta av min goodiebag! Massa härliga drinkbiljetter fick vi också så 20kr för garderoben var de ända de gick på för en helkväll! Trevligt trevligt!!



Ikväll ska vi på middag hos Renée och hennes Erik, sen blir det utgång :)


fredag

Så vart det fredag!
Suttit och försökt börja med mitt arbete om visuell perception och kognition. Så uppe i gestaltlagarna att jag skulle kunna kräkas samhörighet och likhets strategier..
Men så nu lägger jag de på hyllan och hoppas in i duschen för ikväll går vi ut och dansar :)


not a word..

Skämms.. vill inte prata om det.
Har noll själv diciplin..
Sitter och äter nutella med sked..
Som sagt, inte ett ord...


Quepasa?

Fick tillbaka programmeringtentan idag och kunde hoppa högt.
A, de stod verkligen A!!!!!
Trodde först han gjort fel och vågade inte tro de, där satt jag och var rätt att knapp vara godkännt och så fick jag A, det är helt jävla sjukt, ursäkta min franska! Känndes grymt! aaaah! så nu vågar jag säga de för de står verkligen A!

Denna vecka började som vanligt, föreläsning måndags som var så ointressant att klockorna stannade, seriöst de andra lärarna satt och gäspade!
Hon skulle prata om kognition och perception men vart snarare en bilologilektion på latin..
Men de är ju mitt problem för nu ska jag skriva en uppgift om det + skriva/ demostrera grafiskt för ett barn hur fotosyntetiska Visuella bearbetningsprocessen går till. VILKET barn vill ens veta hur fotosyntetiska visuella bearbetningsprocessen går till? hur många barn vet ens vad det är? jag kan berätta att de inte ens är ett ORD!
Finns inte ens på google, GOOGLE!! Jag trodde ALLT fanns där..
Vet att detta egentligen är ett citat för wikipedia men de gäller fan google också.
Det som inte står på google är inte värt att veta!
Gaaaah! inte helt hundra vart jag ens ska börja :S

Iallfall sen var de ridning och de gick ovanligt bra, känndes jättekul!
Tisdag borde jag ha börjat med uppgiften men vaknade 1 låg var i sängen till 3 och sen bara råkade jag börja damsuga madrasserna i sängen som sen spårade ur i damsugning av hela sängstoppen, rummet, och massa annant helt onödigt. Och plötsligt var det kväll och inget gjort..

Idag var jag faktiskt duktig och var i skolan 08.40 men man har liksom ingen kraft så tidigt haha! hur jag än gör måste jag finna kraft haha! Men men..
försökte gå igenom uppgiften med Natta och Jasmin!
Sen åkte jag till dagis och hämtade jordens mysigaste bröder, vi lagade mat tittade på bateman och mös!

Nu kanske är ett tillfälle att börja med uppgiften men min huvudvärk stoppar min förmåga att ens öppna dokumentet..åå inte bra..


Okej de funkar inte att lägga in youtube klippet men tipsar om denna låt!
Lucy Schwarts - life in letters
http://www.youtube.com/watch?v=gGxokS_r1o4


Emelie gästbloggar!

Min kära vän bad mig gästblogga lite för hon tyckte jag behövde skriva av mig lite, so here I am gott folk, enjoy the ride. Vad ska jag då blogga om? Jo ett hett debatterat ämne som det både gråtits och skrattats åt sedan urminnes tider… Klart jag pratar om killar.
Genom åren så har jag träffat dom underligaste typerna så jag tänker dela med mig av min visdom och kategorisera dom killarna du vill undvika till varje pris. Live and learn my friends det här är kanske det värdefullaste rådet ni någonsin kommer att få!

The geek. Nördiga killar kan verka som en dröm. Du är alltid lite coolare än honom och därför vet du att han aldrig kommer att dumpa dig. Visserligen ett stort plus men frågan är om det är värt det? Den nördiga killen (som du hittar på KTH:s campus med en dator i knät och en ryggsäck med spiderman motiv) har väldigt begränsad social förmåga. Dessa killar har under större delen av sin uppväxt suttit inlåsta i sina svettiga tonårsrum framför en dataskärm medan normala personer har umgåtts med andra normala personer och utvecklat förmågan att kommunicera med andra levande varelser. Så även om den nördiga killen är toppen när det gäller att fixa din trasiga skrivare eller att ladda ner det senaste Grey’s avsnittet på mindre än en minut är det helt enkelt inte värt det, för du kommer aldrig att kunna presentera honom för någon. Din pappa kommer tycka att han är ett freak som inte såg senaste matchen i allsvenskan (oavsett vilket lag som spelade eller om det faktiskt är säsong för fotboll) och dina vänner kommer tycka att han är socialt missanpassad för att han faktiskt inte såg senaste Grey’s avsnittet eller vet hur man blandar en Sex on the Beach. Stryk det sista för han vet inte ens vad en Sex on the Beach är. Dessutom så kommer han göra dig galen med sina historier om hur han byggde sin egen dator eller uppfann brödrosten.

Östermalmskillen. Det kanske låter lockande i dina öron att bli utbjuden på fina restauranger (han betalar såklart) och en najsig lägenhet har han ju också. Glöm det. Överklass ungen har förutom den vidrigaste klädsmaken också den vidrigaste attityden. Han är den nördiga killens raka motsats han kommer nämligen alltid tycka att han är liiiite bättre än dig, förlåt jag menar att han tycker att han är lite bättre än alla. På allt. Hela tiden. Det inkluderar även hans inställning i sängen. Han är gud och nöjer du dig inte med en snabb missionären (in ut sprut) så får du skylla dig själv för han har då inte gjort något fel. Om du dessutom överlever så långt att du får den stora äran att träffa hans föräldrar (Cornelia och Noppe Silverstolpe) kommer dom ha exakt samma attityd och titta på dig med förakt. (Om du själv inte råkar heta silverstolpe och vara någon form av avlägsen släkting till dem för då kanske du passar in överklassen älskar ju som alla vet incest). Tro mig, alla middagar i världen väger inte upp för hans dåliga sidor. Inte ens om du får chokladmousse till efterrätt varje gång. Föresten är hans långa backslick skäl nog att dumpa honom. Nu på en gång.

Sportkillen. Han är snygg, vältränad, har massor av vänner och alla tjejer vill ha honom. Den bistra sanningen är att ja han är snygg men han har ett IQ på ungefär en tre årings nivå. Eftersom han har spenderat all sin lediga tid på att träna (och slå i huvudet och därmed döda de få hjärncellerna han faktiskt råkade födas med) så är han en usel konversatör. Han tror att andra världskriget varade under medeltiden och att tyngdkraften är något som amerikanarna försöker lura i oss existerar. Men du kan ju alltid be honom hålla käften så du bara kan titta på honom (cause it’s a pretty sight!) men tro mig det blir tråkigt i längden. Om du nu skulle stå ut med att han inte kan prata så kan du ju räkna med att ni aldrig kommer vara ensamma. Hans vänner kommer alltid att vara med, jämt. Det är Bro’s before Hoe’s kodex som gäller. Skulle ni mot all förmodan få vara ensamma så kommer han bara vilja ha sex med dig för att ha något att skryta om för killarna i omklädningsrummet. När han väl har haft sex med dig så kommer han dessutom dumpa dig för att du är yesterdays news. Slutsats this boy is pretty lame.
Den känsliga. Killen som tar med dig på månskens promenader och håller din hand medan han viskar en egenkomponerad kärleksdikt i ditt öra får mig att vilja kräkas. Han vill konstant prata om sina känslor och är definitivt inte rädd för att gråta vilket han bevisar gång på gång på gång. Killar som har levande krukväxter, pratar med sin mamma varje dag, har manikyrerade händer och kan slå dig i att citera ur SATC är förmodligen gay men fortfarande i förnekelsens mörka garderob. Spring så fort benen bär dig! Trots att vi lever i ett modernt samhälle vill jag ha en man som faktiskt är manlig. Fotboll, öl, grillning, trädfällning, rutiga skjortor och skägg. Bring it on Mr skogshuggare hellre det än en feminin man som gråter. Förlåt men så är det.

The bad boy. Han står på scenen och ser dig rakt i ögonen medan han med raspigt sexig röst sjunger att du är den enda tjejen han någonsin kommer att älska och du faller självklart för det. Efter låten är slut och bandet meddelar att nu är det paus så är han spårlöst försvunnen. Efter att ha finkammat hela lokalen så hittar du honom tillslut i ett förråd hånglandes med en blondin gammal nog att vara din dotter, typ. Efter ca 2 veckor kommer denna kille stå utanför din dörr full som ett as och vråla så att hela världen hör att han älskar dig, att hon inte betydde någonting och att han inte kan leva utan dig. I brist på befintliga poliser i närheten så släpper du tillslut in honom och förbereder dig för att ha en mogen, djup diskussion om hur han har behandlat dig. Don’t even bother girl för han har redan däckat i din säng med skorna på.
Han kommer sedan bo på din soffa och äta all mat i ditt kylskåp i ca en vecka medan du tvättar hans kläder och betalar hans räkningar för att sedan säga ”sorry babe, you´re not the one for me”.

Killar, killar, killar varför kan ni inte bara vara som vi vill ha er? Snygga, smarta, rika, charmiga och roliga? Ska det verkligen vara så svårt att leva upp till det?!




Så brudar, vilken är din typ?


Fredag!

Äntligen fredag, spenderade halva dagen i sängen och sen har jag försökt göra klart inlämninguppgiften!

Nu blir det Heron city för middag och biomys!


Torsdag

Sitter i skolan och borde börja skriva på del 2 men finner ingen styrka eller motivation..
Sålde nyss två kursböcker, känndes väldigt skönt, speciellt när de är 5 dagar kvar till löning, och jag får ju ingen lön hahaha!
Idag ska jag till körskolan och köra dubbellektioner! Emelie har börjat planera in en till fjällenresa så nu jävlar nåste jag ta kortet. Men de är bara att göra. Han ska bedömma min körning så får vi se vad han tycker! Har dubbellektion inbokad på måndag ochså och sen teorikusr á 10 timmar med start den 1 feb, 4 ggr. Tror de borde hjälpa då jag är i totalt oförmögen att diciplinera mig till att läsa boken. VIll bara pointera att jag faktiskt har läst den sen åkte utomlands över ett halvår och nu glömt så får börja om från början. eller inte helt jag kan ju typ det bästa men de är skönt med repetition och att någon annan pushar än! Men lycka till till mig så får vi se!
Nu måste jag ta mig in i bildsemiotikens värld igen..!


Uppsats pågång, Im going crazy :S

Hej jag heter Michelle och jag har spenderat de senaste 2 och ett halft dygnen med att skriva uppsats om bilsemiotik, hur en höna på en elefantshuvud är en dentonation och hur de referensiella rummet får oss att att tänka in retoriken alla rum.
Så nu använder jag endast bergrepp som integration, fiktionsgrader, kategoriretorik, konnotation och analyserar Darth Vader bland massa djur klappandes på ett lamm..
Skulle du säga att det är i avbildningsrummet eller i avbildbarhetsrummet?
Eller kanske det referensiella rummet iallafall? Eller sa du ramrummet?
Vilken dimmension i retoriken befiner du dig i, eller har du redan kommer in i rummet?



Jag behöver Hjälp!

Vad i retorikens filosofi har med It och göra, snälla svara mig?
Tror btw att jag håller på att bli galen, bara en notifikation!


Supper!

Hör och häpna jag lagade middag!





Fetaostfyllda köttfärsbiffar med klyftpotatis, tzatsiki och lite mer fetaost stog på menyn!





Kocken själv!



Bon apetit!


Igen

Jag vet inte varför förra kom två gånger :S
Den var ju denhär vi skulle se!


Darth Vader is my new friend!

Sitter med inlämningsuppgiften där vi ska analysera en bild från wwf med Darth Vader bland alla djur. Då jag ahr koncentration svårigheter var de självfallet att jag skulle hamna googlandes på Youtube!

Måste bara dela med mig!








Jaa jag är en tönt haha!


...

Jag glömde ju berätta när vi slutade åka. Jo de var när M ramlade och drog tummen ur led. Räddningskillen kom på sin röda skoter till springare, drog rätt den och kunde linda om med bandage!
 Slutet gott allting gott!


Måndag

Måndag och dags för ny kurs. Grafisk kommunikation, jaa vad de nu ska betyda?!
Om jag säger att du blir sjuk av att äta snö, då är det kunskap. Men om det är osant, och jag ljuger, då är de onödig/felaktig kunskap. Men då är de fortfarande information..eller, eller inte, eller ja!?

Ja, jag gick innan den föreläsningen fått sitt slut. Det var provoserat!

Nu har vi fått hundra uppgifter som ska in och som grädde på moset även en härlig hemtenta, bläää!!
Hatar hemtenta, hatar uppsatser hatar allt som innebär att skriva akademiskt! Inte min starka sida, och nej jag vill inte "träna på den" de är inte "nyttigt" och inte "givande" försök inte ens. Det ger magsår, tårar och breakdowns, det är vad det ger, inge jävla självstyrka!


Söndag!

Så blev det söndag och det var dags att kliva upp innan solen, och trycka sig ner i det otroliga sexiga, kroppstajta understället!
Jag lagade frukost, eller lagade.. jag gjorde iallafall äggröra och plockade fram grejerna.
Sen var de bara att klä sig varmt, packa in allt i bilen och off we go!
20 mil föredrev vi enkelt med musik, dock försvann all form av modernare radiokanaler efter uppsala då vi blev strandsatta med oldfashon cd-skivor, vet inte hur länge sen det var jag lyssnade på skivmusik, man gör ju typ det aldrig!



Åå vad kul det är att åka bil trallallalalaa!!




M hade aldrig åkt skidor så vi gick igenom grunderna och observerade andra innan han antog utmaningingen att åka knapplift! Det blev en hel del vurpor men jag måste säga att de faktiskt gick väldigt bra! VI började enkelt i de gröna backarna, det var jag och alla andra "helg pappor" (som M kallade de) som hängde där i barnbacken med sina nybörjarungar, min var bara 16år äldre än genomsnittsungen. Men i fler timmar kämpade han och jag snart hade vi avancerat till de blå backarna. M tyckte vi helst kunde åka lift hela tiden men man måste ju ner också haha! Ankarliften blev ett nytt delmoment men som också gick bra, totalt vart de bara ett fall i liften så bra jobbat måste jag säga. Och vi blev båda två förvånade över mitt extrema tålamod! Men jag höll mig ju underhållen med hans snygga vurpor! Ett åk råkade vi dock hamna fel och insåg efter ett tag att vi stog i en röd backe, jag försökte förklara att ända sättet att komma därifrån var att åka ner för den och att de inte var ett alternativ att gå ner (vilket vi dock såg en annan nybörjare göra haha) Men ner kom vi! Dock var det nog dags för lunch då!




(inte riktigt van med alla roliga ateraljer man får ha när man åker skidor ;) )




Pistkarta! Stämmde vell sådär, vissa gröna backar (som är de enkalste, alltså väldigt lätt) var inte helt nybörjarvänliga och det var mycke svarta backar, som typ inte riktigt var ehlt svarta tyckte jag. Men de bra var att de började med svart och sen blev grön efter halva så jag kunde i slutet släppa M vid första och åka upp till toppen och sne mötas halvvägs, plus i kanten! Gud har jag ens sagt vart vi var?!? Vi va i Kungsberget iallfall! Hade inte varit där förut men var helt okej! Inte så mycket folk heller, dock regnade det men de är vell kanske inte Sandvikens fel, eller?!



Nej jag har inte ramlat, jag bara vilar lite här mitt i backen! är de lugnt eller?




Blöt som en tvättsvamp blev jag men överraskade med kaffe och kokosboll för mitt extrema tålamod :)





Blöta av all regn och kalla men med ett humör på topp som är få förunatt!
Bra jobbat till oss, speciellt hjärtat :) Dessutom var de verkligen jättekul!

Så nu är vi redo för en skidsemester i fjällen,,, eller?!


Fredag!

Jag insåg att bilderna från fredagen inte riktigt hängde med med inlägget för fredagen så vi kör dom nu istället ;)




Henrik, Henrik och eeh Henrik?! Kul, förvirrande och lite läskigt var det med det här gamla kortet på Henrik och hans dåvarande Jesusfrilla !!



Alla lyssnar på Hannah som har frågesport med frågor om Henrik, rätt svar = en shot!



Hannah höll i en utmräkande frågesport men var den verkligen om Henrik eller Don Heikki?!



Hårspray? Ja tack!



Nej det är inte konstigt att 4 tjejer går på toa tillsammans, varför tittar ni när vi kommer ut alla på rad för?



Rita mushen på Heikki!



Med eller utan byxor, hehe förklaring är förlång för att ens börja förklaras..



Emelie; Ussh!!



Vem är mest Heikki? Tävlande: Heikki och Ingel
Vinnare : Ingel!


Längdåkning!

Fredag och dags för tenta. Nervositeten låg som en tjock timma över dsv (data och systemvetenskap för er som inte hänger med ;) ) programmeringstentans början närmade sig med storm steg. Cafeterian bjöd oss på mackor så de var lite upppiggande haha, patetiskt om man blir glad för en ostfralla med tomat haha men men. 18.00 kännde jag mig redan klar och lämnade tentasalen, känndes ok, såläng jag inte blir underkänd så blir det bra hahah!! Sen samlades vi alla i foobar vilekt är kårbaren. Dags för förkrök inför tenta-utgången. Jag hade dock andra planer, då Hannah arrangerat en överraskings förkrök emd utgång åt Henrik. Han med lite rosé sen var det ombyttning på toaletten och sving iväg med mig till Hannahs lägenhet dit hos skulle lura dit honom!
Vi hade alla gömt oss i lägenheten och när henrik kom in hoppade vi alla fram och eftersom vi aldrig kom fram till vad vi skulle säga så skrev vi bara rakt ut AaaaaahRR!!!!!! eller nått i den stilen haha! Till råga på allt hade vi alla hans ansikte uppprintat i naturlig storlek utklippt vilet gjorde det hela ännu lite mer creapy! Men kul var det och ni skulle ha sett han minn hahah! Hängde där till midnatt och sen åkte vi till Marie Luvoue, lite fram och tillbaka gjorde att jag & M åkte hem redan vid 2.

Vi hade bestämt att åka till Kungsberget på söndagen då M aldrig har åkt skidor och eftersom jag gillar det så är de kul om han lär sig. och frivilligt utan hot föreslog han faktiskt själv att vi skulle träna på platten dagne innan. Så i lördags gav sig jag, M och min mamma ut i längspåret för lite långdåkning! Hans vurpor gav många skratt med de gick faktiskt ganska bra, men efter 4 km var vi lite slut så vi stannade så!


Redo!!


Mamma tar täten!


Sen åkte vi hem och lagade kyckling med klyftpotatis och tzatsiki (som den grek jag är :P) och fördrev kvällen med lantchips smågodis och Killer film med Aston Kutsher och Katherin Heigel, helt ok film ganska mysig att bara ligga och titta på när man inte orkar röra sig.

Hörde jag träningverk?!


Def main () : Plugga

Har suttit morgon till kväll och pluggat inför morgondagens programmeringtenta. Känner mig helt manglad, de går liksom inte in mer. Ögonen orkar knappt öppnas och apatin börjar kicka in trots stora doser av naturgodis. Men duktiga har vi varit måste jag säga. Äntligen hemma nu efter alla förseningar på både buss och tåg påväg hem. Melina lagar middag då alla är borta, det blir pannkakor haha!!
Imorgon är de som sagt tenta men de stoppar oss inte, det är bara ner med vinaren och högklackat i väskan och efter tentan kör vi! Festa loss, skaka av all tenta stress och känna noll oro! På söndag kanske jag och M ska åka till Kungsberget och åka skidor! M har aldrig åkt skidor så jag ska leka skilärare haha, kanske slutar med skidskola för hans del och afterski för mig :P Hahaa! Nejdå, de kommer gå så bra, hoppas bara underlaget blir bra nu när temperaturen ändras snabbare än vinden!

Sålänge laddar jag med lite;



Tyvärr slutar låten mitt i men finns ingen bättre :(


Fekke

I Helgen nalkades de fest!
På fredagen bjöd Livas pojkvän Peter med vänner till, det var kul att äntligen vara samlade alla igen. Länge sen vi träffades allihoppa och speciellt tillsammans så de var kul!
På Lördagen var det M´s jobbkompis som stod värdinna, kul att träffa dom också!

 

Lone satte nivå för kvällen!




Tove och Reneé hade kramkalas!



Mys!



Jaa vi ser lite snea ut men lika glada är vi för det trallallalaaa!!


The fjällenTrip

Så var vi hemma igen, 5 dagar i fjällen ingen den andra lik.
Låt oss säga såhär, allt som kunde gå fel, gick fel.
Eller kanske fel av mig att säga fel, men de var verkligen inte en händelselös resa. Vi börjar där vi sist tog av.

Jag satt hemma i mitt vardagsrum och väntade på bil nr1. Bilen vart sabbt för full och det insågs ganska snabbt att vi inte skulle få plats med alla. Så med mig väntades på bil nr.2, alla öl nerstoppade i direse skor, hjälmar och fodral för att få plats, med champange och koskin i pjäxorna och med julskinkan fastspännd på taket begav sig bil nr. 1 iväg. Lite senare på kvälllen kom skinkan och plockade upp mig. Jag förstår att det är förvirrande med både julskinkan och Eric skinkstad som refereras till skinkan, men de kan inte hjälpas. Försök att urskilja dem båda beroende på siutation, haha fast ibland kanske inte de hjälper heller :P
Iallfall så efter en viss ansträngning att få in även mina saker i bil nr.2 som redan höll på att explodera begav vi oss cirka två timmar efter de andra upp mot Hamra.
Resan gick bra iallfall för oss i bil nr.2 vi åt mackor jag hade gjort, berättade historier och drack wiskey. I bil ny.1 gick det mindre bra, förutom att stackare Emelie utsattes för eventuella avklädningar då man bestämmde att man definitift inte kan ha på sig alla kläder när man åker bil, samt sanning och konsekvens med öl blev det en händelserik färd. Men de slutar inte där. När vi passerar Sveg och ahr ca 19 mil kvar får vi ett samtal. Bil nr.1 håller på att dö, växel för växel dör bilen, det luktar bränt och kort där efter står det stilla i de 28 minugrader som norrland har ett erbjuda. Men hjälp från en vän lyckas de haka sig på ettan upp till stugan där en bärgare lite senare får hämta den döda bilen som bärgas till närmaste verkstad som olyckligtvis visare sig vara i östersund, för er som inte är riktigt hemma på norrlands fgeografi kan jag säga att det är en bra bit därifrån!

Första dagen i fjällen!
Efter en händelserik resa upp och en sen natt vaknar vi av att kära Henrik kommer in i vårt rum och hoppar ner i vår säng för att vi ska vakna, nu ska det åkas skidor! Dagen går bra vi lyckas alla ta oss till backen, hyra eventuella skidor köpa liftkort osv. Sen upp med oss i backen. Ingel som inte åkt så mycket skidor som oss andra hade endel riktiga vurpur vilket höl oss andra varma av skratt. Jag försökte ta det försiktigt då jag har mina ryggproblem från tidigare skidskador. Det var riktigt kallt så vi var tvungna att gå in och värma oss eftersom så vi inte förfrös eventuella lemmar. Skinkan köpte aniskts"fett" som vi fick smörja in oss emd för att inte förfrysa kinderna! Men första dagen i backen gick bra, Henrik och Max invigde aferskin och vi fick kontakt med Toyota för ny hyrbil. därav en ny tripp till Sveg!


Skidåkning! (Skinkan och Ingel försöker välta mig)

På kvällen lagade vi tacos och festa till. Olycka nr.2 (eller 3 beroende på hur man ser det) var framme då vi körde lite spel och alla skulle på mig, då jag försöker dra mig ifrån rammlar vi alla lyckligtvis för dom slår de bara i golvet, jag dock otursbarn eller 13-barn som jag nu kallar det ramlar såklart med ögat före rakt in i kanten på öppnaspisen. Bulor i hela huvudet, både sårig och öppande tinning och axel samt ett snyggt blåmärke bervid ögat och en röd/lila ögonlock känner man sig lite yr. Stackarna fick order från sjukvårdsupplysningen att väcka mig var 20minut hela natten för att kolla att pupillerna avr lika stora och att jag kom ihåg vad jag hette. Så de gick skift men att väcka och kolla mig. Förmodligen en liten hjärnskakning och lite yrsel men annars kunde jag stå på två ben morgonen efter!


Det var så kallt (-28) så mitt hår frös haha!
(Det är de vita på högra sidan om kinden)


Andra dagen
Trötta, bakis och blåslagna gav vi ändå oss ut i backen. Men riktigt så långt kom vi inte. Då hyrbilen vi fått var en ny stor framhjulsdriven volvo som tydligen inte klarade någonting lyckades vi backa ner i ett dike de första vi gjorde, en vanlig bil ahde tagit sig upp men denna skitbil (som senare visade sig inte ens kunna ta sig upp från ica parkeringen) kom ingenstans. Så vi grävde och puttade och drog med andra bilen, men bilen satt som fast  juten i diket. Tillslut efter mycket om och men lyckades vi hitta en granne som kunde dra upp oss och vilket jubel. Äntligen gjorde vi ett nytt försök att at oss ut i backen. Inte lika kallt denna dag men dimmigt och snöigt att man knappt såg handen framför sig. Efter ännu en skada fick jag ta det ännu lugnare men de var de värt att ändå åka lite sikidor! Dagen var mysig vå åkte alla runt, dagen skratt kom när Ingel ramlade in i en skylt och välte hela markeringen!! Underbart! Jag måste erkänna att han ibland ramlade för att ajg åkte bakom och hetsade honom samt åkte förbi och ropade saker så han ramlade, men de var paybak efter en insident i knappliften vi helst inte pratar om!

På eftermiddagen begav sig jag Emelie och Dennis till funäsdalen för att inhandla lite proviant samt en tännstiftsnyckel. Det var nämnligen så att Emelie har två skotrar, för att få köra skoter måste du ha skoterkort, detta har jag (fråga mig inte varför) och Henrik överraskade oss alla med att ha tagit kortet bara några dagar innan. Så nu kännde vi att vi verkligen ville få igång skotrarna. För er som har försökt få igång en skoter av äldre modell som stått i över ett år vet att de inte alltid är det lättaste, och tyvärr spelar styrkan roll. Vi dhae dragit oss blåa dagen innan för att få igen dom utan lycka. Med lite tips kom vi fram till att vi måste ta loss tännstiften och torka dessa, då behöver man en vadå? Jo en tännstiftsnyckel, och såklart så fanns det två olika storlekar på dessa och såklart viste inte vi vilken som var rätt, så vi fick köpa båda. Och självklart så provade vi fel storlek först, någon förvånad??
Det var även under detta besök i funäsdalen vi nästan körde fast emd volvon igen då skit bilen inte ens tog sig upp för backen på ica parkeringen och vi nästan backade in i en tegelmur då vindrutetorkarna inte var helt hundra bak!

Kvällen blev iallfall lugnare en den tidigare, vi åt spagetthi och köttfärsås och jag och Emlie spenderade halva tiden nere i garaget meckandes med skotrarna. Fatta! Meckandes med skotrarna, vilka kvinnor! Är man stolt eller är man stolt?


Jag meckar skooter


Dag 3 - Nyårsafton

 
Vart ska jag ens börja haha?! Jag och Emelie fick iallfall äntligen igång skotrarna *GIRLPOWER* Så upp på fjället och åka massa skoter. Höll dock på att inträffa en olycka eller två, ena gången skulle vi vända skotern och helt plötsligt var det bara vatten runt om. Andra gången höll vi på att köra ner i en sjö då snön tydligen inte låg på så stark is. Men de gick bra och vi kom alla hem säkert!! Sen var det dags för den daliga bastningen haha! Kock-Chrobbo stod för middagen som löd följande; Förrätt pilgrimsmusslor med en röbetskreation, varmrätt kycklingfilé med fetaost, chardonay-svamp-sparris risotto och till efterrätt hade Henrik gjort pannacotta med hjortron!! MUMMMMMMSSS! Jättegott var det verkligen!
Sen var det dags för ölspelet och en egenvariant av Alias! Kul var det men klockan blev snabbt mycket och de var dags att dra vidare till Hamravärdshus och nattklubbning! Resten låter vi vara osagt

 
Jag & Emelie under vår skootertur på fjället



Partyglada nyårsfirande!



Enda lämpliga bilden vid tolvslaget hahaha!


Nyårsdagen
Nyårsdagen kanske vi inte ska prata så högt om, ni kan ju gissa hur det måddes i stugan, ut ur dimman kanske vi kom ruint 4-5 tiden på dagen sen avr de bara en enda lång dag i sängen med chips och cosmo :)
VI packade ihop lite grejer och förberedde lite matsäck inför morgondagens hemfärd. Sen vart de mysspel och filmtittande!

Hemfärden
Förutom att iphones alarmapp inte ville funka och att vi försov oss 2 timmar och vi fick köa 2 timmar från tönnebro til gävleborg så gick det ändå väldigt smidigt hem. Tog typ hundra timmar men det är vell en annan sak ;)



Gott nytt 2011!


RSS 2.0