lägesstatus

Uppdatering på fjällenresan

Första bilen vart ganska sabbt fullproppad. Skinkan fick spännas fast på taket och hela bilen var full med grejer insåg de snabbt att jag och all min packning inte skulle få plats. Så jag sitter fortfarande hemma och väntar på bil nr.2 och bil nr.1 har lyckats ta sig till Gävle. Vi ligger ganska låg efter i tidplanerna och saker har verkligen inte gått som de ska. Men lika glad är vi för de!

Hoppas bil 1 hinner upp till Sveg innan 9 när ica stänger, annars kan de bli intressant dag imorgon. Men vi i bil nr.2 slipper iallfall skotta oss fram till huset!
 Nu ska jag göra lite färdkost åt mig, Skinkan, Max och Johan! Imorgon blir det skidåkning, om vi någonsin kommer upp vill säga.


Fjääääällen!!

Uppe med tuppen för att vinka av M som åkte till köpenhamn sen malmö för nyår, sen gick jag och la mig igen för att vila krafterna som kommer behövas inför vår resa.
För idag drar vi till FjÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLLEN!!!



Packar för fullt för nu KÖÖÖÖÖR VI!!!!

28/12 - 2/1 Är vi i Hamra :)


Tesing one, two!

Okej första bilderna med nya kameran, dom är inte många och inte perfekta men vi testade oss lite fram haha!



M tyckte första bilden skulle vara på oss två då det även var honom jag fick kameran av. Sen hur jag hamnade upp och ner och min syrra inte är världens bästa fotograf det är en annan historia!
Men here it is, kamerans första bild!




Haha Julgranen höll vell kanske inte riktigt måttet men vi gillade vår gles grenade gran som vi förbarmade oss över. Den hade så många genar runt stjärnan så den syndes inte så vi sågade av alla haha!



Den muslimska tomten kom med Sverigespelet "vad du som svensk bör veta" haha rasistiskare spel får man ju leta efter, lite skämt var det men de var kul!



Mamma och Flisan posade, dock hann inte Flisan öppna ögonen hihi!
Men lika söt är hon för det trallallalaaa!!



Då var det duckat och klart för julmiddag, nr 2 eller nr 3? Ässh vem håller räkningen?!

Hoppas alla haft en God Jul!


Jul, jag kom, jag såg, jag var över

Jag är sämst på att uppdatera. Jag har mina perioder men vad ska man göra.
Jul Jul Jul och nu är de över! Haha mycket stress och ångest försvann efter den dag om året som ger halva befolkningen magsår.
23 var vi hos pappa och firade, 24 hos mamma med lite släkt och 25 kom en av mina morbröder med familj samt mormor och myste! Så tre dagars julfirande, det har varit en konstant intag av ätbara saker, så nu känns det nästan ltie tomt att allt är borta haha! Men gott var det, Pia hade gjort en underbar buffe av alla former, smaker och typer av choklad och tryfflar, det var så gott att ingen knappt kunde sluta äta. Hon är vekrligen grym, hon hade lagat allt själv från skratsh, en applåd till Pia säger jag bara!
Uppenbarligen hade jag varit snäll även detta åt för fick massor paket av tomten :D
Allt jag hade önskat mig fanns under domdär julinslagna paketen, så känner mig extremt nöjd :)

Igår var jag och M på middag hemma hos Mikaela och Eric för att uppdatera oss på Tove som precis har komit hem från Paris! Skönt att ha henne hemma igen, och det var kul att få veta hur hon haft det, dessutom bjöd hon på några smaskiga historier. Det var även första gången de alla träffade M, jag kan ju inte bedömma men de verkade gå jättebra! Pratade med Mikaela nyss och tror han fick ett högt betyg haha!

Imorgon bär det av till fjällen! Alla ligger hemma idag och är sjuka så det lär ju bli en intressant resa. Själv har man urinvägsinfektion och sitter här och äter choklad och dricker mängder av sura jucieer, Bläää de suger. Gör så ont att jag knappt kan gå, måste egentligen fixa massa gejer till resan men kan knappt ta mig till köket. Fan varför ska allt vara såhär nu :D Alla andra har feber så ingen man kan skicka ist för en.

Jag tappade ju min kamera i golvet eller förlåt, Ingel tappade den och den gick sönder. Men fick en ny i julklapp så nu kanske de kommer lite bilder också ;)


Juuuule tid

Dan före dan före doppar dan!
Nu står verkligen julens dörr på glänt, 22 december!
Idag har jag offeciellt handlat klart alla julklappar, trodde aldrig denna dag skulle nå solens ljus, men de gjorde den knappt. Solen lyser typ 6 timmar om dagen och idag ahr de varit -23 grader ute så man ville inte ens vara ute. Jag och M stängde in oss i galleriorna och julhandlade lite, mysigt men stressigt och visade sig även vara ganska krävande på oss båda! Men vi kom ut levande så sålänge de var resultatet är de bra!
 Veckan har gått fort. Stängde totalt av hela hjärnan när de kom till föreläsningarna, de gick liksom inte. Helt utanför min kontroll stängde jag av allt som sas när de kom till kodningen.

Igår julstädade jag mitt rum, M skrattade åt mig och fick visa hur man damtorkar då de visade sig att de inte riktigt är min starka sida. Hur svårt kan de va? Jo uppenbarligen svårare än jag trott, men de gick bra och nu är de rent och fräsht :) jag han även med att kokat knäck och ischoklad samt dricka asgod hjorttronsglög *mums*
Imorgon börjar mina julaftonar, julafton firas ju såklart i 3 dagar eftersom vi är så många. Så först ut imorgno är pappa, 24 är vi hemma hos mamma och sen 25 kommer endel släkt som inte var med 24!
Men det är tråkigt för julen är så kort i år, bara en helg och sen är det över och de känns som de skapar stress bland alla runt om mig. Har verkligen inte komit in i julstämmningen än, får vell se om de lägger sig snart!

I all röra har strömmen hemma hos min kära moder gått, alla hus ligger nere. Ingen el ingen värme, tur att vi ahr brasa som man kan hålla sig varm vid. Med 27 minus har vi snabbt fått oss en härlig iglo! Hoppas den går igång snart, varit nere några timmar nu!

Nu måste jag slå in lite paket, imorgon är de ju jul nr.1


Äntligen fredag!

Idag går min veckoklocka rätt, idag är det FREDAG!!!

Igår blev vi äntligen klara med alla uppgifter i programmeringen thank god! Så nu kan vi slappna av och bara ha magsår av tentan istället som inte är förens 14 jan!
En vecka kvar till julafton stökade MarkIt´s maskar till med julbak!
Vi bakade pepparkakor, tyvärr åt jag så mycket pepparkaksdeg att jag hade kramper i magen hela kvällen.
Dessutom spexade vi til med lussebullar med pärlsocker och sen gick vi loss med kristyren och pyntade alla pepparkakor några lussebullar strök med i fallet haha!
Men idag är det fredag, M kommer hem från Finland idag vilket känns jättebra ;)
Ska bara vara hemma idag och fixa, städa, lite spa på mig själv kanske :)
Härligt, ikväll ska vi sen på middag hos en speciell person och sen antingen följa med alla galningar ut eller bara vara hemma och ta de lugnt, vi får se!!

Snön vräker ner ute, helt sjukt, en vecka kvar till jul de borde ju hålla i sig :)
Fan jul 7 dagar kvar, 6 klappar kvar :S panik!!

Dessutom fyller mormor år imorgon så i ska fira henne, en till present att kirra.
På söndag blir det först julbord sen till julmys med Amanda och hennes familj!


part II


Python någon :)

Import Tkinter

def main ():
       vill vara klar med alla skolarbeten!
    try:
             Vill ha jullov nu!
 Syntax invalied error; (message == en vecka kvar till jullov + ("9dagar kvar till jul"()))

     print; Imorgon torsdag, snart fredag!

main ()


what week?!

Veckan är helt upp och ner, tisdag igår och det känndes som fredag, onsdag idag känns som torsdag.. Snacka om att de snurrar till sig :S Måndags avslutningskadrill på ridningen, Leo var vell sådär med på noterna men de gick iallfall! Igår var vi på aerobics, tog i ordentligt men känner bara lite tränignsverk, kanske kommer imorgon.. Sen var de ju sista avsnittet av desperat! OMG!!! säger jag bara, men jag ahr missat flera så M ska ladda ner dem så jag kan titta!! En vecka kvar till jullov, kom igen kan tiden gå fortare!! NU ska jag iväg och labba lite med uppgft 3, fick tips från föreläsningen igår så ska vell gå bra. Mamma tycker jag är största nörden och fattar inte ett ord när jag försöker förklara, känner inte riktigt igen mig i den rollen så de är lite märkligt, nya sidor haha!
Fick tillbaka prototentan igår och hade fått B SÅ superglad över det :) programmeringstentan kännes vell ltie mer nervositet över, hur ska de gå? men först ska vi ha jullov!
Ska hämta mina bröder på dagis idag och umgås lite så de blir mysigt, löste en julklapp till igår så nu är det 6 kvar aaah hur ska jag hinna?!


13 Dec

Sankta lucia tralla llalalaa!

Så vart det lucia och bara 11 dagar kvar till jul!
Hade tänkt att låta er njuta och håna mig med att lägga upp bilder på vårt underbara luciatåg vi hade för mamam för någon lucia sen, men kunde tyvärr inte hitta den hahah! Sorry!

Grattis Kusinis på födelsedagen, exakt ett halvår yngre en mig men nu är även du systemetmyndig ;)

6 månader kvar till 21, gaah paniken spider sig, men inte tid att tänka dags för programmeringsföreläsning!


3dje advent

När tredje ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och juleklangen klinga
i helig tid advent.

Jag tror att den går så, det måste den göra för det är den ända jag kan!

Kan ni fatta att de är tredje advent idag!
12 dagar kvar till jul! Lucia imorgon!
Gaaah!! Nu är de inte lång tid kvar, myyyyssss!!
Till och med i Grekland hade det snöat ringde min faster nyss och berättade, härligt!
Dock var de inte avundsjuka på våra 13 minus, dom fick vi gärna behålla, dessutom hade dom sol, när ser vi solen? De är ju bara folk som är ute mellan 8-15 som får njuta ifall den just den dagen råkar visa sig. Men vem fan är ledig då? Ingen, så varför skiner de överhuvud tagen? Nej just det, det gör den ju inte! Haha
så tokigt! Brist på d-vitamin någon?? (eller var det b?)


thre to you one for me

Fika med Bella, gud vad jag fikar.. Iallfall jättetrevligt! Sen lyckades jag köpe julklappar till systerystrarna men det är inte lätt kan jag säga. 3 down 8 to go ?! Herrgud!
Efter att ha varit så stressad av M´s julklapp och den nu är införskaffad känns de som jag bara hittar saker till honom nu haha! Måste han vara överfokuserad på en eprson för att de ska gå eller?
Hittade iallfall en snygg tjockstickad oversize tröja med massor av dragkedjor från frk
kanske bli min julklapp till mig själv?! :)

Efter att ha lånat Johannas införskaffade jag mig iallfall ett nytt nagellack

Lite kul måste jag vell få?


Sunday

Godmorgon!
Känns inte som jag har sovit någonting inatt 03.40 slutade jag titta på klockan och låg bara och tittade ut i de mörka rummet. Men nu är de en ny dag, 2 timmars nattsamtal med Emelie och en timme imorse, nu är jag redo för världen haha!
Nu ska jag åka och träffa BellaBull och kanske lyckas köpa lite julklappar!



Jag och Bella i våra sanna jan


en lång natt

Hur ska jag kunna sova när du bara slutar det sådär..


Brunch

Ska nu iväg och äta brunch med min fina Mikaela
Tänkte de var lite passaden med en kort memorylane!




Utång 2008



 Fest, år .. ?



Teatrarnas skiva 2009, tema omaka par




2009 Vår egen skiva!



Besök på grönan



Sommar



Partyyy



Jaah mitt hjärta jag skulle kunna lägga upp tusen bilder på oss från alla roliga minnen vi haft tillsammans, alla inrökta festkvällar i hagsätra, galna utekvällar, hemma fester men även nyktra tillfällen på alla resor vi gjort, ingen har vell glömt varken Arvika eller .. jaah nu kanske vi inte ska gå ner den vägen igen hahaha!
De här inlägget är till dig Mikaela, för att du är en sån underbar vän, min vän!
Love u, tack för att du alltid har och finns där <3


haha jag orkar inte ens kommentera, de får tala för sig själv.


Jay vann!

Jay vann Idol 2010! Värdig vinnare måste jag säga trots att jag inte riktigt följt det.
Finalsången var också riktigt bra men finns inte upplagd än så vi njuter till denhär sålänge!


första klappen inköpt

ååå massa koder i min hjärna, 2 timmar av hjärnskrynklande strängar, def´s och jag kan inte ens uttala resten. Äntligen var föreläsningen slut och de var dags att börja njuta av helgen!
Sen var det dags för julshopping! Senderade över en timme inne på h&m innan vi ens lämnade kista. Stackars Jasmin tappade sin jättefina 600kr nya mössa i första affären och vi kunde inte hitta den, letade som galningar och lämnade hennes nr i affären, så nu håller vi tummarna att någon god själ hittar den och ger den till personalen! Jag lider med dig gumman!! Missödet ledde till lite depp så jag åkte själv in till stan för att fortsätta, orkade dock inte fortsätta efter att jag var klar med en viss herres klapp då den tog lite tid, all min ork och expertis från alla i affären, de bästa för den bästa! Men tre klappar lyckades jag iallfall bocka av, eller två eftersom två saker är till en så egentligen kan jag bara checka av 2 namn på listan. Gaah, bara 9 kvar nu..
De här tar musten ur mig, men ska fortsätta imorgon!


Fredag!

God morgon världen!
Gårdagen var en mycket trevlig kväll! Middagen var jättegod, dock skulle jag ha tänkt på att ta med laktostabletterna för råkade ta jordens godaste mat men som innehöll mjölk, så har legat och kramapt hela natten (inte kul kan jag säga) har nästan träningsverk, de gör skjut ont! Men nästan värt det då maten är såå god :) Vi bjöd även in tequilan till vårt bort, beställde något som såg ut som en slash typ diqurie fast var med äpplen mynta och massa annat smarrik i bla. tequila. Jag beställde utan mynta and we were good to go! MUMS! jättegood var den, härlig som efterrätt haahaa!
Planeringen mde killarna gick bättre än föväntat faktiskt och vi kan fram till en hel del, vi har budgeterat gjort bilplaneringar och matlistor så vi är iallfall lite förberedda! 
Fin fina Miriam fyller år nästa vecka men hade fest på södra teatern så jag och henke gick dit och träffade alla, massa grönalundare så de var kul att ses igen!!
Idag är jag lite trött efter kvällen och nattens magsmärtor men de ska vell ordna sig.
M kommer inte hem i helgen så de blir väldigt lugn. Ska på föreläsning nu sen blir de julhandla med Jasmin! Sen hederlig hemmakväll med popcorn och film för min de. Imorgon blir de mys med bäästa Mikaela!


Tooooorsdag!

Snön faller över huvudstaden och tempraturen ligger på runt minus 12 grader. Det är inga minikini flingor heller dom är stora som enkronor, man vågar knappt titta för blir man träffad blir man typ blind, men mysigt är det! Snön ligger som ett tjock överkast de är hur vakert som helst! Denna fina dag blev vi äntligen klara med uppgift 2 bland våra programmeringuppgifter! Nice! Jag hann hem en sväng men nu ska jag åka till vappan och äta middag med världens bästa Emelie! Sen blir det planering inför fjällen och öl med boysen! Trevlig torsdag måste jag säga. Det enda minuset har såklart sl orsakat. Vår kära kommunaltrafik ställde imorse in tåget. Stog i 40 minuter i ropsten utan en skymt av de blå skapelsena på spår. Tillslut kom ett tåg långsamt långsamt rullandes i kylan. Och inte gick tåget direkt heller, nej då ska vi stå där i fucking kylan utan att de stänger dörrarna i 5 minuter till! Fy skämms sl! Det är kallt ut förstår ni inte det! Om man väljer att vara ansvarig för att bygga och driva kommunaltrafiken i ett land där det är vinter 7 månader om året då kan man liksom inte ens tänka att ha som ursäkt; men de är kallt eller snö eller what ever problemet är! busskorten är oförskämt dyra och bussarna är alltid sena och tågen överfulla. Make it work!! kanske skulle ha tänkt på snön innan mitten på december. Och de märkliga är att det är ju inte en engång företeelse, news flash snön kommer VARJE år idiots!!!!
Nej nu ska jag äta lite (eller mycke) nybakta pepparkakor som mina bröder bakar i köket och sen dricka vin med min bästa vän, cause thats what thursdays are all about!


vill ha!




Den här vill JAG HAAA!!

Marine stripes är fan i mig slut i hela norden samt Uk!!
Aaaaaaaaaa! Jag vill haaaaa!! Varför är den slut??!!


Tisdag

Tisdagen den 7 december 2010
Angelica och Angela har namnsdag
och den är 17 dagar kvar till JUL!




Grattis på namnsdagen kusinis!


Hopp tussen, hopp!


Undra om jag kan få Tussen att börja hoppa?
Om hästarna och hundarna klarar de, varför skulle inte katten klara de?

Kanske blir ut och bygga hinder, om jag orkar lämna huset, de är så kallt ute!


drar ner på tempot

Efter en dag full av koder i vår omöjliga programmeringsuppgift lagade jag först middag, tortellini med ost alt. tomat sås stod på menyn, mumms! Men efter att min familj inte riktigt uppskattar mina försök ska jag sluta försöka laga mat, för alla tycker den behöver peppar eller cayenpeppar eller what the .. de nu kan vara..
Salt, jag säger bara salt salt salt! En mycket ouppskattad krydda, salt är allt man behöver för att piffa upp eller kamma hem en maträtt! Salt <3 me, jag skulle kunna leva på salt, fast nu säger Pär att jag inte får äta flingsalt med sked för nånting mina njurar nånting, så jag ska vell kanske sluta äta salt utan någonting annat med, men sålänge de finns en till ingrediens and im safe!

Igår var det hoppning som stod på programmet på ridningen! Jag lyckades även tjata till oss en förlängning på lektionen och gjorde lite bannor! Det var precis vad jag behövde efter en jobbig dag, det var hur kul som helst och jag kännde oanad lättnad påvägen hem. Dessutom hörde en nära vän till mig av sig och vi löste lite bråk vi haft så när jag vaknade imorse känndes helt plötsligt livet lite lättare!

Är hemma idag och "vakkar", att vabba; vård av sjukt barn, är överskattat, vård av sjuk katt någon? Tussen andas lite konstigt så idag ska vi mysa lite extra + att jag inte orkar ta mig utanför dörren..
Jag har kammat hans päls och ska nu koka lite fisk åt honom, mitt kära gullebarn! Så får vi hoppas att han mår lite bättre haha! Annars kanske det blir et besök hos farbror vetrinären.
 Okej jag vet dålig anlednign att ligga på latsidan men men...

Nu ska jag måla om mina naglar och lägga ansiktsmask, varva ner lite!


hej deppad

Och så börjar dagarna som gräsänka. 05.00 fick jag min sista kyss och sen var du borta.
Känns redan tomt men de borde gå fort. snart är de jul och då är du tillbaka.
Nu ska jag dra på mig nått skönt och ta mig till skolan för lite programmering! Uppgift två be ready för here we come! Snön faller som om det aldrig fann något slut. Aah de här kommer bli en tung dag känner jag redan nu. Vaknade med jordens näsblod, inte särskillt hungrig heller, vill egentligen inte gå upp, bara ligga här och titta i taken men tydligen så funkar de inte så utan jag måste klä på mig, sminka över min irriterade miin och ta mig ut till verkligheten, bläää**
Om jag ändå spelade WoW då hade jag haft en ursäkt allt leka sunk och bara mysa i raggsockor och inte lämna rummet förens till jul.. Men men..
What to do, if youre not a geek just get dresst and get your sorry as to school!


Weekend!

I Lördags fyllde Marita 60 vilket firades stort med mingel hela dagen, grym 3 rätters middag (underbar efterrätt) och fest! Det var jättekul och vi höll igång framåt morgontimmarna, en natt på hotellet och sen hotellfrukost gjorde dock att amn lätt återhämtade sig. Men nu orkar jag inte röra en fen, så nu tänker jag bara ligga här och låta mig tillfredställas av mitt beroende för Marabou mjölkchoklad!
Ikväll blir det mys med M som åker till Finland imorgon, sen ses vi inte förens jul :(


Nerd is the new cool

Lika fort som snöflingorna faller ner från himlen flyger dagarna förbi. Känns som det nyss var November och nu har vi redan passerat första advent och starten av årets julkalender. Äntligen tentade vi av protokursen i tisdags, en bra en flummig tenta som kan ha gått allt mellan himmel och jord, så det är bara hålla tummarna i 3 veckor att någon i denna värld (Fredrik, Björn eller Helge) förstår mig när de rättar tentan och tycker att de ser jättebra ut!
Men ingen vila inte, i onsdags drog vi igång med programmeringen och hej vad de har nördats bland både damerna och herrrarna på MarkIt (och interaktionsdesign ;) ) flera dagarn har vi nu suttit som världens nördar framer de fyrkantiga burkarna och kodat för fulla muggar. Duktiga har vi även varit! Lämnat in den första uppgiften så klapp på axeln till oss! Jag är faktiskt förvånad, jag förstår mer än vad jag trodde, emn man måste verkligen anstränga sig för att hänga med, de är ingen dans på rosor om man aldrig programerat förut, men vi kämpar på! Det är extremt anstärngande att förstå allt och varför man gör som man gör, och alla gånger de faktiskt inte funkar, men någonstans innom mig måste jag erkänna att det är lite kul, iallfall när de funkar!
Geeks are We!


any thing


RSS 2.0