Tovis!

Precis komit tillbaka efter en lunch med Tove och Mikaela! Och ett litet avsked, Tove ska lämna oss för La France där hon ska plugga fram till jul. Men hon har inte bokat någon biljett hem så man kanske ska vara lite orolig ändå. Humm** Men de kommer gå så bra så! Vi får åka och hälsa på henne!!
Och nu skulle de vara en fin bild på oss men eftersom de inte vill laddas upp något för tillfället så blir de en senare historia. Nu ska de jobbas, ringa till posten och leta leveranser haha spännande!


Spöke?

Hörrni jag behöver mutscho grande hjälp vad jag ska vara så stjärngalan!!!
Som tidiagre nämnt tema house of horror :S



Vad fan ska man vara?
Kanske bara ska strunta i att färga om de så kan jag gå som jag är..


Hårkaos!

SÅ jag gick till frisören igår.. Första tjejen sa att hon inte kunde göra någonting åt mitt hår. Att de var försötr och jag måste färga de brunt. SÅ efter att ha bråkad emed henne i 20 minuter satt jag på en annan stol och väntar på en ny frisör som sa att hon vist kunde fixa så som jag ville ha de. Okej, halva mitt hår blev en nyans jag kan leva med, lite mörkare än jag ville men helt okej. Men från där hästsvansen ska börja och neråt är håret typ brunt/grått med en skiftning av lila.. Jag är helt förstörd, jag som ville känna mig snygg och så blev de såhär. Jag ahr betalat tusen kr för att se ut som Ursela, häxan i Ariel... Så efter att ha spenderat hela dagen igår med att gråta har Line ringt frisör så jag ska in dit på Måndag och så ska dom titta på håret.. Jag vill typ dööö... Dessutom är jag helt svullen nu efter att ha gråtit så mycket så jag ligger med teskedar över ögonlocket som jag varvar med ett andra par jag har i frysen för att iallfall få normal ansiktsform.. Vill bara dö.. De skulle ju bli så bra, så gick de åt HELVETET!! Kan inte vänta tills dessa dagar är över..

Inte nog med de så har hon även klippt av de ALDELES för mycket, så de är typ kort också..
Kommer ha uppsatt hår fram tills jul.. Gå aldrig till frisörena i PK-Huset säger jag bara.


Muu...?!

Nyttan med kon
( Uppsats skriven av en elev på mellanstadiet )


Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset.

Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.


Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främresidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall hanågot att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad.Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen.


Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon.
Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bortflugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.


På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det barahår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.Färgen på kon heter kulör.


Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blirmjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon harfyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger.

Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten ärdet hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.


Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.


Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning. Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

___________________________________________

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!




Jaa, vad ska man säga?

Frisör dags!


Efter jobbet idag har jag unnat mig ett frisör besök!
Visst att jag klippt mig två gånger bara under sommaren men
med tanke på vad mitt stakars hår har råkat ut för med alla saltvattensbad,
mamma när hon hade saxen i handen och klorincidenten där mitt håt blev grönt och jag fick ha
 i massa oxider och grejer för att få tillbaka de så är vi inte på topp! Men nu jävlar! Ska bli underbart!
Klipp och lite sling :) Men de blir nog höstaktikt tror jag, hösten står ju faktiskt
även om vi förnekar de, på glänt! Okej killar jag vet vi kvinnor kan babbla om saker
som ni inte ens märker, aldeles för länge! But It makes us feel good inside!


Fredagsmys

Dagarna går och nu är de plötsligt fredag igen, härlig härligt! Och i helgen ska jag inte jobba, inte ens en liten stund. De är ju helt otroligt!! Så jag tänkte börja helgen med riktigt fredagsmys, okej jag måste fortf jobba denna arbetsdag men de går fort, kontorstider till 15 :) smile på den alltså!
Igår införskaffade jag mig ett par nya skor som enligt min pappa är ; lite höga.
Till en början var jag inte helt säker på dom men efter att jag spenderat hala kvällen med att stå framför spegeln med dom på så inser jag att jag älskar dom! Dessutom råkade jag betala för en pennkjol och en skinnjacka också.. Ups! Men de är vell lön om eeh, en vecka typ?! haha Nej som jag sa till Emelie; Jag förtjänar det här! De tycker jag faktiskt att jag gör. Jag mår bra och blir lycklig när jag shoppar, är de inte de då jag ska göra?
Svar: JO!!!
Okej kanske inte det bästa at jag måste övertyga mig själv men men, allt var så fint och jag är så NÖJD!!
Så eftersom vi ka ha avskedsfest för Henke imorgon och jag ska ha alla mina nya snygga kläder känner jag att fredagen ska gå åt till att ta ahnd om mig själv, bada, peeling, ta de lugnt! äta bruutalt för mycket popcorn, måla naglarna! Aaah! Snart är de här, jag kan se de framför mig!


Univ.

Herregud, jag börjar få ett nervöst sammanbrott på det här med universitetet.. Känner hur all självkänsla bara rinner ur mig steg för steg som jag läser om mitt program. Okej, jaa jag vet att jag borde läst på mer innan jag sökte men har man inte läst Matte c i dagens samhälle och inte är ett underbarn från åvan då är det fan inte lätt! Eftersom jag inte har någon aning om någonting så googlade jag mig till lite info (google är min källa till allt, de som inte finns där är inte ärt att veta) Hittade lite info ang. kurslitteraturen (alltså jag vet fortf inte vad jag ska ha men några som jag nån gång under 3 år kommer läsa) men fan allt är ju på engelska
Titta på böckerna, skulle du vilja läsa dessa? Nej trodde vell inte de..
Faan de bara kniper sig i magen på mig..



Dessutom fattar jag noll med allt dehär med inskrivningar och anmälningar och grejer..
Känner mig som ett abrn som ska börja första klass, fast värre..
ONT I MAGEN!!!


från dig till mig och tillbaka



Don´t you just love potit


Nå?

Okej, liten uppfräsching har bloggen fått! vad tycks?
nu när hösten står på glänt kan de ju vara läge att mysa till de lite!


Time for a change

Okej, sidan ser lite märklig ut men jag bygger om. Går sådär haha!!


JOba, JOBBA, joooobba!

Dagarna bara flyger förbi, redan har en hel arbetsvecka på Hyresgästernas gått och en helg + extra pass under veckan på Grönan! 9 dagar i rad har jag nu jobabt och inte förens på söndag (idag måndag) är jag ledig förens.. När man jobbar hela tiden vet man knappt vad man ska göra när man äntligen är ledig, i vilken ände ska man börja? Men men, be strong man är bara ung och stark en period i livet (som alla över 30 i min närhet är duktiga på att säga) Men lite kul har jag också lyckats haft! Här om dagen var vi på Tyrol och såg La Clique! säger bara en sak, Så Jävla Bra!



Defitinitivt värt att se!!

Solen och därmed även värmen har lyst med sin glans! Dock stort stort minus till alla väderprognåser, är det någon som kan gissa rätt typ en halv dag under den här sommaren?
De ska bli jättefint väder i helgen.. De ösregnar, De ska bli ehh, kallt.. Värmebölja..
Asso kom igen! Förstår om de inte har varit lättaste vädret att förutspå men säg inte att de inte ska regna och sen står vi där blöta i 15 grader och sen är alla höstkörkylda innan augustis slut!
Åter igen hatar jag även sl, men jag orkar inte lägga någon energi på dom längre, jag bara muttrar som en gammal tant och blänger surt när jag åker så känns de lite bättre iallfall.

Nej nu ska jag sitta och stampa lite här, nya skor som måste gås in!
Kanske tänka på sl och stampa lite till ;)


6 september

Temat på Grönans slutfest

Vad ska jag ha på mig?!





Kan inte bli bättre


The paj is good

Så satt jag här om kvällen och skrev ett lång inlägg över hur min pajbakning gick, och vad händer?! Jo hela datorn börjar lagga och allt stängs av sen åksade det bara hela kvällen... KUL! Ni som skulle få en härlig läsupplevelse framför er.. Det ända positiva är att jag nu hunnit äta pajen också eller pajen, pajerna de blev 3 stycken haha! Men sjävla bakningen gick bra, jag tryckte ut degan fixade, pär rev massa ost och så hade de plockats svamp som vi kastade i, så en med svamp och ost, en emd köttfärs och en vanlig! Och sååååå gott de blev, okej att jag hade en kock brevid mig i köket kanske hjälpte lite men jag tycker ändå jag var duktig! Så nu vet ni de, michelle kan baka grymma västerbottenpajer haha!!!

Så hur gick de nu till? Som ni kanske har förstått så var de inte bakningen som var krukset, det bar själva ica besöket som tog lite tid.För när jag blev nominerad till chef för västerbotten-pajs-lagingen så var jag på matlagningsstadiet pasta pesto, så därför blev besöket till paj/smördegs hyllan något av en obehaglig upplevelse.

Så vi sätter oss i bilen och de bär av till Ica maxi, Gilla gilla på den, vet inte varför men jag gillar ica maxi, okej kanske inte en fredag kväll eller dag före långhelgt då hela komunens barnfamiljer ska handla och lastar i maxivagnar allt det kan komma åt. Men annars är det en trevlig liten timmes vistelse jag gärna följer med på!

Så jag och mamma skjus in på Ica, börjar handla allt annat, tex osten och sånt. Sen kommer de; orden som får mig att känna mig som ett förvirrat barn: Michelle kan inte du gå och hämta allt som ska vara i pajen. Jovist svarar man och går iväg med ett självförtroende som pajbakare i ungefär 3 sekunder tills skräken sprider sig över ryggraden då man inser att jag har absolut ingen som hälst aning om vad som ska vara i denna lilla paj. Men eftersom jag är förste pajbakare och eftersom jag i farten sa till mamma att jag hade koll på de så kan jag inte direkt krypa tillbaka med en färdig paj under armen. (oh färdigpaj, finns de färdig västerbottenspaj? varför tänkte jag alrig på de?)
Iallfall som ett förvirrat fån står jag där bland diskarna och letar, och att pajen måste avra glutenfri och laktosfri gör ju inte saken lätter precis. Vänder mig om, jag ser en person med röda Ica kläder några hyllor bort. Jacken har börjat. Smyger mig lite fram i hyllorna mitt emot honom så han inte ska känna sig jagad, sen får man aldrig följa efter Icamänniskorna för då blir dom rädda, okej han är mitt enda hopp, inte skrämma bort honom nu. Okej nu ahr jag honom inom räckhåll, attack atack!!! Oj killen bär massa kartonger som han nu tappar över hela golvet, jag låsas som at de inte är mitt fel och hjälper honom plocka upp allt (helt plötlisgt blev jag veckansmedborgare) Och så förklarar jag att jag ska baka en västerbottenpaj och typ .. HJÄLP!

Så den (som visade sig vara) snälla icakillen visade mig allt, visade sig att han var gammal bagare och hade full koll. Så här gick konversationen mellan mig och bagar-bengarn inne vid brödhyllorna på icamaxi;

jag - Okej så om jag tar den här smördegen och så gör jag vad?
bengan (med ett fniss på läpparna) - jaah eh, du trycker ut den i formen, sen kan den behöva gräddas lite du vet.
Jag - Ehh, nej jag vet inte?!
bengan - För att den annars kan bli kladdigare än pajen, så kör in den i ugnen så den får gräddas lite bara..
jag - bara? avdå bara? hur länge vilken grad (total självförtroendes panik) vadå nej nu får du förklara stegvis.. så jag trycker ut degen, men den är ju fryst? ska den tina?
Bengan - jaa de ska den lägg ut plattorna så är de klara på 15 min   (senare visade det sig inte vara några jävla plattor utan bara en stog degklump)
jag - får jag tina dom i micron
bengan - NEJ!!!  (jag har fortfarande ingen aning om varför inte :S)
jag - okej micro lika med dåligt! Got it!
bengan - sen in med den i ugnen, 175 c tills den är gyllenbrun..
jag - i .. mitten?
bengan - precis! (stolt)
jag - okej, jag tror jag fattar och sen är de bara ner med resten av grejset!
bengan - precis!
bengan - och du, ta ett glas vi och njut! De ska vara kul att laga mat!


Ah! Med matlagnings-självförtroendet på topp igen gick jag tillbaka till kundvagnen och kunde skryta med att jag hade full koll på allt!

Så ta ett glas vin och njut matlagning livet what ever, de ska vara kul!!


Regn sol och paj

Äntligen, efter en vinter liknande istiden och en skitsofren försommar känns de nu verkligen som riktig svensk sommar! Efter typ 2 veckor med en tempratur under 15 grader hälsade vi här i dagarna äntligen solen välkomen tillbaka! Två tre dagar av härlig sol och värme vilket fick även de mest orakade benen att bära shorts! Njöt gjorde vi men som allt trevligt här i världen (som julafton, födelsedag, nyår) så är de typiskt svenskt att allt roligt bara få vara i några dagar, detta verkar även solen ha snappat upp för rätt som de var stod vi här igen i jeans och munkjackor med regnet piskande från alla håll och kanter. I skrivandets stund sitter jag med ett glas vin och en västerbottenpaj i ugnen och tittar ut och ser hur gud kissar ner på oss och oj är han kissnödig. Vräker ner är bara förnamnet!!! Men nu förstår jag också att de ni snappade upp var inte att gud kissar eller att jag dricker vin, utan att jag har en västerbotten paj i ugnen.. Och så sant som de är sagt så är det de jag har..

Fortsättning följer..


And they are purple

Okej, jag kanske måste medge att mitt bloggande är lite skitsofrent, och nej, jag sitter inte nu och skriver bara för att jag har varit sjuk och inte haft någonting alls för mig, inte för att jag blivit så rastlöst att jag går till jobbet och jobbar 13 timmar bara för att slippa ligga hemma i vetskapen om att jag faktiskt har feber haha!
Men nu mår jag faktiskt bättre, de vill jag börja med att säga och nu skriver jag för att jag har nått att säga, eller skriva..
För de var ju de som var hela tanken med den här soppan som konstant ligger över mitt dagliga samvete. Att skriva när jag hade nått att säga, så istället för att stå på plattan och skrika ut mina funderingar/aggressioner (eller på Karlaplan som i går kväll) eller vad de nu kunde tänkas vara, så skulle jag skriva dom här, så kanske vi kunde prata lite om de så skulle de kännas mycket bättre.
Som en egen gjort terapi! 
Dessutom har ni ju lärt er att läsa min dyselexi staving, förstå ord som jag tror finns men som nog inte är godkännda av svenskaakademins ordlista och mina ibland lite märkliga särskrivningar eller ihopskrivningar (är de ens ett ord) som jag ändå aldrig kommer lära mig skilja på! 
Sen fick jag ju för mig att resa till världens ände och då babblade jag på om de i 6 månader haha!
Men nu sitter jag här med lite funderingar. Eller funderingar de är vell snarare påståenden eller?! Igår fick jag ett maniskt utbrott på sl som slutade med att jag satt tårögd i en taxi.

Så här står vi nu, morgonen efter, forfarande lite arg eller arg mest jävla fucking förbannad!!!! Okej jag vet att jag hade lite aggressionsproblem och att de blir ÄNNU värre om någon skulle påpeka de, och de vet jag,
men sl, dom ber om de!
Som många vet jobbar jag ibland (4ggr i veckan) lite märkliga tider, och på lördagar jobbar jag fram till 00.00, så då sitter jag här snällt hemma och söker på sl.se och ser hur jag ska ta mig hem.. Och enligt sl.se så ska jag springa skiten ur mig från jobbet för att hinna emd 44 till karlaplan för att där sendan ta ett tåg som ska gå 00.19 som då ska vara matchad med sista bussen hem till la island. Okej så jag springer mig svettig för att hinna med bussen och accepterar lite stressat när busschafören står och segar vid hållplatsen (okej lite arg är jag men fortf bara skriknivå på de) sen kommer vi fram till Karlaplan, jag springer ner till tunnelbannan (00.17) och ser att de inte ska gå något tåg förens om 9 minuter?! Que? Så jag blir ännu lite argare men frågar han i biljettkassan om de nyss gått ett tåg? Svar nej! Okej men were the fuck är 00.19 tåget då?
Neä de exicterar inte!.. WHAT?!?!? Redan nu har min puls gått upp på samma nivå som när jag (född otränad) försöker mig på att springa.. Jaha men på sl.se blaablaa hela historian han kollar på hemsidan och kommer fram till samma sak som jag gjort sjuttifjräton gånger.. Detta innebär nu att jag kommer missa sista bussen hem, vilket samma incident hände förra lördagen då jag fick gå i ösregnet och sen lyckades få lift av några (lång historia) okej får dendär jävla resegarantipapperet i handen och stegar ner till perrongen och väntar mina jävla 9 minuter. Ringer till Patric för att skrika ur mig min ilska och få lite förståelse och efter 9 miuter vad tror i händer?!
JO, helt plötsligt står de då 18 minuter på tavlan... Nu är jag så arg asso jag blir arg bara att skriva om de, så jag ringer till sl, skäller ut dom efter noter (oke jag förstår att de inte är sl´s natt-extraanställd-sommar-jobbares fel att allt skitit sig (och de sa jag till henne efter jag slutat skrika vilket tog ca.27 minuter) men jag var så arg och hon typ aah ehe om du riskerar att bli mer än sjugo minuter försenad så får man ju ta taxi och sen skicka kvittot till oss som (dock måste godkänna de).. 20 MINUTER!! VAD SÄGS OM 5 JÄVLA TIMMAR KÄRRINGJÄVEL!!!!
&%#/&¤#=¤&()#&¤=#(&¤)W(#¤&=#&¤=#W(/¤&

Okej allment utbrott på karlaplan hoppar arg som ett bi in i taxin lägger (till sl brudens lättnad) på luren, bryter ihop i taxin får dock lite stöd från gubben som kör och vi trackar sl i 15 minuter hem... kommer hem och känner bara hur allt bara rann ur mig. För okej, sl suger de vet vi, och de var varken 44ans eller killen i biljettkassan eller snorkfröken på sl´s kundtjänst fel. men har först varit sjuk i två dagar, sen jobbat 13 timmar med både nöjda och mindre nöjda kunder och sen mitt i jvla natten så går allt åt fanders och man kommer inte hem.. då brister de, även för den starkaste kycklingen.. och de gjorde de verkligen, hur fan kan jag sitta och känna tårarna sippra ner för kinderna över att sl är fuckade? Fast de var kanske inte sl, sl kanske bara grädden på glassen, fast grädde är gott.. så dom var som att bli spottad på av någon när man redan ligger ner och har fått stryk.. Idag känns de lite bättre men är fortf lite upprörd innombords...

Sånna här situationer är vad bloggen är till för, att få ur sig allt skit. Jag ångrar inte att jag skällde på sl för de behövde dom höra, jag menar om någon klagar på min arbetsplats så får ju jag ta den skiten, så hon får ju betalt för att höra på mig så de är jag absolut inte ett dugg ångerfull för, jag är bara less på att bråka med dom, ska ta körkort så jag slipper åka sl (sorry miljön men de är de fan värt) Men nu mår jag bättre av att få ur mig skiten. bloggen handlar inte om att man ska måla upp en värld som inte finns, iaf inte min, eller att jag ska låsas vara någon jag inte är (för med min personlighet går inte de) och jag  tror inte ni bryr er om jag har bruna eller svarta strumpbyxor, utan dehär är de jag har i mitt huvud och nu kommer de ut, så håll i er, för de kommer bli en lång händelsefull höst! Michelle is back och jag tror att jag gillar mitt liv mer än någonsin!

Btw så har jag lila strumpbyxor på mig ;)


RSS 2.0