kock Michelle?!

Jag vet inte vad som har hänt emn senaste tiden har jag lagat en hel del mat. Det har varit fetaostfyllda köttfärsbiffar med klyft potatis, tacos, igår voknudlar med kyckling och idag blev det favoriten fiskpinnar med skruvar!! Aaah är man lycklig eller är man lycklig! Detta kan visserligen bero på att jag varit så mycket hemma hos M och därför tvingas man laga mat. Men jag tvingas ju inte! Okej jag tycker inte att det är Jätte roligt, och jag står fortfarande fast vid att om maten tar längre tid att laga än att äta är det inte värt det. Så varför lagar jag nu mat? Märklgt fenomen det här, men tro inte att de kommer bli någon vana. Det är nog bara överlevnadsinstinken som sätter fart. Förelevnadssteg 1. drick vatten (risk för uttorkning)
2. koka vatten för att slänga i pasta (kolhydrater) 3. Ta fram den där stora tunga halvplatta saken och stek kycklingen (protein)
4. Hacka tomat och gruka (vitaminer)
Mission completed vi har lyckats hålla henne vid liv en dag till!


Nu dansar vi!


Fishy fishy!

För ungefär en vecka sedan hade jag och mamma extremt bråttom hem. Trots denna stress för att vi skulle iväg behövde vi komma på vad vi skulle äta till middag, handla middag samt tilllaga denna. Eftersom den totala tiden för detta var ungefär 20 minuter hade vi inte mycket att välja mellan. Efter en diskussion fram och tillbaka mellan mig och mamma samt ett antal telefonsamtal hem till syster ystrarna kom det fram till den underbara delikatessen fiskpinnar med pastaskruvar. Det gick fort att köpa, inte många tillbehör, Melina lagade det förvisso men de gick fort. Och det var så gott, det var så länge sedan jag åt det och jag vet inte vad som hände men det var så gott så jag har gått och suktat efter dessa härliga panerade fiskskivor med pasta. Pratglad som jag är delade jag emd mig om denna kulinariska munorgasm vilket till min förvånan bara fick eeh okej, tillbaka! Ingen bra rspons helt enkelt. Efter nu ha gått och suktat efter denna måltid trots mina vänners skratt kännde jag att jag var tvungen att kolla upp detta. Det kan ju inte vara en påhittad maträtt och det måste finnas fler som jag. Sant och rikitigt hittade jag ett flertal recept på fiskpinnar med pasta (det är ioför sig inte så svårt att tilllaga) men om det finns recept på det är det en erkännd maträtt, dessutom fanns det fler bloggare som skrivit om hur de tilllagar denna mumsbit samt en fanclub och en sång! Skratta bäst som skrattar sist mina vänner.

Fiskpinnar fiskpinnar ge mig mera fiskpinnar!


nu nalkas vintern

Jul känslorna smyger sig närmare och närmare. Mindre än en vecka kvar till första advent! Igår bakades det lussebullar, visserligen är dom tänkta att vara till advent men vem kan hålla sig från att äta? Jag har redan ätit 4 stycken den närmaste timmen, jag kan inte sluta, kommer döö när pepparkaksdegen smyger sig in i kylskåper, finns det något godare än pepparkaksdeg? tror inte det! okej jag gillar att äta deg och nej jag är inte 5år, men det är faktiskt gott, sockerkaksdeg mumms men pepparkaksdeg, de är ju godare än pepperkakor! jag förstår inte varför man ens besvärar sig med att göra pepparkakor när degen är klart mycket godare!

(Spöstraff på den som säger saffransbröd som det står ovan)

Men medan lussebullarna tystar min mun med jämnan faller även snön så vakert ner. Jag missade ju hela julen förra året då jag fösvann utomlands redan i början i okt och kom tillbaka till våren så i år känns det extra speciellt, jag har liksom inte haft riktig jul sen 2008 så just för tillfället störst jag int ens av allt slask som blir! Men strunt i slasken, just nu faller det stora fina snöflingor från himlen. Önskar nästan att man var 5 år igen och kunde stå på dagis iklädd overrall med munnen vidöppen och känna hur flingorna lätt föll ner och kylde den utsträckta tungan! M skämms inte men jag kommer att göra så även denna vinter (ja jag gör de varje vinter men jag brukar inte prata öppet om det)


Igår kväll vart det ett spontant biobesök också! Due date och jag måste faktiskt erkänna att den var bättre en vad jag hade trott. Alla som har sätt baksmällan vet att inget kan toppa den men det var ett bra försök faktiskt, den var jättekul och jag skrattade massor! Så den rekomenderar jag faktiskt. Trodde det bara skulle vara ett lamt försök att efterlikna baksmällan och okej viss likhet har den men de är definitivt värd att se!



Nej nu ska jag äta en till lussebulle och bege mig till stallet för lite ridning och hästmys!


Tiden flyger fram

Så jag har varit sämst på att uppdatera, men den gradvis ökade kylan samt mörkret har gjort min kropp till sen seg zoombie som vars främsta mål bara är att överleva. Nu börjar jag äntligen vänja mig vid att solen inte går upp förens 8 och att jag är trött som ett barn redan vid 8 tiden på kvällen. Den nya "underbara" kursen i skolan har tagit all fritid samt alla sjukhus besök med mitt infekterade lillfinger, men efter 2 veckor äter jag nu inte längre pencillin samt slipper nu att gå varannan dag till doktorn! Samt börjar jag kommma mer överens med min kära grupp, vi har gått och blivit grupp 3 och de börjar faktiskt funka. I början var de svårt, alla skulle lära sig förstå alla och acceptera varandra vilket dagligen eskalerade i en daglig strid . Till slut tror jag inte ens vi bråkade med varandra för att vi hade bra idéer utan bara för att ha rätt. Men två seminarier har resulterat i ett antal aktivpoäng och vi har nu börjar förstå varandra och jag tycker faktiskt att de går riktigt bra i vår lilla grupp!

VI fick även tillbaka våra senaste tentor, äntligen spänningen och nervositeten ahr legat i luften de senaste veckorna och det var de ända samtalsämnet i cafeterian idag. För en gångs skull var jag riktigt nöjd med ett resultat vilket var ett tag sen sist!

Har även jobbat endel i repan vilket är kul och jag börjar äntligen lära mig saker. Vågade svara i telefon flera gånger igår så känner mig riktigt duktig. Samt har det hunnit med lite mys med mina kära bröder då jag hämtat dem på dagis! Hög mysfaktor!

Men nu är de fredag, jag har suprise suprise lagat mat. fetaost fyllda köttfärsbiffar med klyftpotatis och tzatsiki blev det, gott var det också! Klapp på axeln!! Nu blir det mys! Imorgon ska vi göra ett försök att åka skridskor, får vell se hur de går, det var ju ett tag sen sist!!!


Sarkasmen

Sarkasm

En sarkasm (av grekiskans sarkasmos, σαρκασμός) är ett yttrande där något sägs på ett skenbart humoristiskt sätt med ett överdrivet, sarkastiskt tonfall med avsikt att håna den eller det man syftar på. Sarkasmens sakinnehåll är ofta en stark överdrift.
I Nationalencyklopedin definieras sarkasm som ett "yttrande som innehåller skarpt ironisk eller hånfull kritik", man kan också tala om sarkasm som sarkastisk kritik i en mer allmän bemärkelse; sarkasm är då en extra bitsk och/eller nedvärderande form av ironi.

Och så enkelt har wikipedia och nationalencyklopedin definierat en härlig sysselsättning vi sysslar med varje dag som kallas grupparbete. Ett härligt grupparbete som ska hålla på i ca en månads tid med 6 totala främlingar. Tror de är ganska underförstått vad jag tycker om de.

Så grupparbete, eftersom vi är en klass på över 100 pers så tar de ju några dagar att ens hitta dessa andra 5 personer du delar grupp med, för de är så vi ser de vi är inte i, vi bara råkar vara i en grupp med samma namn.
Så efter ett iaf min grupp letat över sten och myr efter varandra och tillslut inser att vi bara är 4 st. Jasmin min kära själsfrändare inser ungefär i samma ögonblick att dom bara är 3 i sin grupp. Så efter kaosade mail med vår kursledare kommer de frams till att hennes grupp ska två över till min grupp och en över till en anna, det råder ett smärre kaos då mina ursprungsmedlemar också börjar byta och HERREGUD. KAOS! Men nu är vi en sex siffrig skara främlingar som tvingas jobba med varandra, anpassa oss efter varandra och lite på inte bara din men även de resterande gruppmedlemarnas engagemang för ditt betyg.
Nej för vi är inte tillräkligt gamla att klara av grupp indelning själva, nej nej, vi är mellanstadiebarn där alla bara vill vara med sin bästis, Kom igen, när de hänger på ens betyg ska vell inte en lärare utge sig rätten att bestämma grupper åt oss. I mellanstadiet kunde läraren förstå vilka som jobbat och ej och vem som gjort vad, man hade en bra nära kontakt. Och alla fick förklara. Själva redovisas allt detta som ett gemensamt arbete till en grovt tysk brytande lärare som aldrig ens kommer lägga manken till att ens lära sig ett namn. KUL!
Sarkasm någon?!


från ett hjärta till ett annat.


ny månad ny kurs...

Åå titta på den.. Får inte denna bok dig vara att vilja krypa ner i soffan med en kopp te och sträckläsa hela 500 sidorna va? Blir du inte alldeles varm i kroppen på tanken av läsa den och ta in alla underbar kunskap!

Om du känner så är du välkommen att läsa skiten och sen sälja summeringen av den till mig för en rimlig slant, har beställt boken så de momentet är också överstökat...



Och inte nog med denna jävla kissgula livsförgörande läsning i pocket form
vi slänger in denna underbara bok som snittar 700 sidor och väger ett halft ton, som vi inte alls fick nog av i förre kursen som knappt någon läste för att den var så svårt och tråkig.



Förutom detta slänger vi även in lite extra en miljon artiklar (som vi måste betala för såklart)
samt lite goa grupparbeten som tar upp ungefär halva tid liv och sen lite andra gosigheter på de!

Så vi ses i december!


Välkommen,, November!

Så välkommnar vi november månad. November.. den mest meningslösa månaden på året, hösten är slut men de är ändå inte riktigt vinter, vi saknar alla värmen men kan inte heller riktigt hålla oss för längtan efter julen. Vi bara väntar på att de antinegn ska bli shortsvarmt eller lussebullsbak och ljusstakar för fulla muggar i vartenda hem!
De är ganska geggit och tråkigt ute och ljuset lyser mer och mer med sin frånvaro.. Neeh november känns vell inte så pepp, de blir på med raggsockorna och krypa ner i soffan till en mysigfilm. Hörde en del på radio imorse om hur alla tycker november är så meningslös månad och allt är så tråkigt. Så jag tycker vi gör november till mysmånaden, på med koftor och varma sköna kläder, fram med bullar, popcorn och te, ut med tv-boxen och in med hela filmbutikens sortiment för här ska de mysas. Kryp upp med din käraste, syskon, förälder, kompisar, bästisen, och svep in er i en filt och bara myyyyysssss..
Eller varför inte ta tillfälle i akt och ragga upp någon att mysa med, alla blir vi lite kalla om vintern och behöver lite extra värme! Se de inte som att sommaren är bäst att ragga, hur mysigt är det egentligen att svettas 18timmar om dygnet? Nej november då är vi alla lite kalla, murriga och vill ha lite närhet! Jag uppmanar helt enkelt till att våga fråga ut dendär killen eller tjejen jag vet att ni gått och spanat på halva hösten. Jag säger inte klipp dig och gift dig med killen på konsum, utan bara bli lite mer öppen till mitt nya koncept november-mys! November har nu fått en helt ny mening!

Vem myser du med?




Btw, vad är mysigare än värmeljus?


RSS 2.0