Down under

Jul jul stralande jul!

Jaa sa var julgladjen over haah! Nea forlat, lite christmasspirit har jag fortf kvar!
Julafton var marklig handelse, uppstigning typ 14.40 haha! Ups! Gick en promenad, gick och handlade mat. Blev grekiska kottfarsbiffar med fetaost, klyftpotatis o tatziki ala Michelle! (och Karoliina saklart!)
Gott var de iallfall. Tydligen ar de en tradition overallt (forutom Sverige) att ga ut dagen fore julafton (och garna pa julafton) Sa efter varan unika maltid tog engelsmannen med oss pa pub, lite markligt men de var kul!

25 December - Typ resten av varldens julafton. Vi lag framfor tv hela, jag menar HELA dagen och tittade pa julfilmer som gick pa tv haha! De var faktiskt kul, sen fick vi engelsk julmat i form av turkey, marklig potatis, artor kokta morotter och gravy. Var faktiskt godare an jag trott!

Jaa, sa aven om vi ar pa andra sidan jorden gjorde vi inte mer an vad ni gor hemma, ater, sover, ater igen och tittar pa film ahha! UNDERBART!!

De har varit markligt vader har under nagra dagars tid vilket gjort att vi inte gjort sa mycket, sovit till lunchtid, gatt upp gatt promenader, legat pa stranden (dagar med sol) varit inne i city och kollat lite i affarer (tyvarr inte rad att kopa nagot) Bara tagit de lugnt och varit omkring!

HJALP
Idag var vi och kopte biljetter till Sydney, aker imorgon eftermiddag.
Okej, freaka inte ur nu dar hemma, men vi har ingenstans att bo i Sydney!
Allting ar fullbokat over nyar, och om vi lyckas hitta nagot hostel som har plats tar de ca. 700kr natten
for att ligga i en aklig sang med 15 andra svettiga manniskor.
Sa de ar ingen alternativ, sa om nagon kanner nagon som har plats for nagra hemlosa over nagra dagar, sa far ni garna hora av er till oss!!

Om vi har tur kan vi sova pa golvet hemma hos nagra skottska tjejer vi traffade har i Melbourne! Jaah, ar inte backpacker livet underbart!! hahaha

Jaah, som ni forstar sa ar allting lite upp och ner har down under haha!

Men vi ar tuffa brudar vi klarar de!


Juljul, ingen stralande jul

De blir inegn vit jul. Ne de blir det verkligen inte. Har sitter jag i jeans och en t-shirt och tittar ut pa alla julpyntade affarer, skojjar dom med mig!! De ar ju kallt pa julen :S De ar verkligen jattesvart att komma i julstamning nar de inte ens ar kallt. Kroppen ar liksom installd pa sno och kyla = Vinter och jul! Men icke sa nicke!!

SYDNEY - Sydney var coolt, inte riktigt som jag hade tankt mig. De ar liksom hoga hus, men sa plotsligt ar de som att vara i en engelsk lite by, och sen blir de hoghus igen, jattekonstigt! Med riks for att lata som den totala turist (jag faktiskt ar!!) sa var min forsta reaktion nar jag sag operahuset, vad litet de ar! Hahaha jaa, typsikt mig men jag trodde faktiskt de skulle vara mastigare, okej de var ganska stort, men inte riktigt en WOW faktorn jag trott! Men de var iallfall coolt att se de, samt bron jag aldrig kommer ihag vad den heter! Sag inte sa jatte mycket mer av sydney men vi ska ju tillbaka dit sa da far jag turista mer.

Nattbussen till Melbourne var ett rent helvete, kunde inte sova en anda sekund pa de 8 timmarna vi skumpade runt pa den dar bussen, dessutom var de sa kallt att jag knappt kunde kanna mina ben. NAr vi stannade for en lite snabb paus kopte jag kaffe och halsade i mig de trotts att de var sa varmt att jag brannde typ sonder tungan, bara for att fa i mig lite varme. Pa toan stog jag under handblaset och forsokte varma upp armarna, sa kallt var de pa bussen! USH! Men men, var framme i Melbourne blev jag jattesjuk och i tva och en halv dag lag jag i sangen, hostade, snorade, hade feber ont i hela kroppen, sa fort jag reste mig upp svartnade de for ogonen. Jatte jobbigt och Obehagligt, men Karoliina matade mig emd vatten, alvedon och bannan och tillslut efter daras beddvila orkade jag mig upp ur sangen. och tur var vell de for den dagen var dagen vi skulle flytta in i varan nya lagenhet. Spannande! Dock visade sig lagenheten itne vara en lagenhet utan en typ shop! Utifran ser de ut som ett fik, sa gar man in, sa har man en trappa upp (till vardagsrummet, tre soffor, tv och dvd!) eller sa gar man rakt fram, dar ar de en glasmonter med typ ett trad o en apa i, jaa jag vet hur de later och de ar verkligen JATTEKONSTIGT stalle vi bor pa. Iallfall fortsatter man forbi apan kommer man till ett stort rum dar de finns massa mobler, i slutet av rummet finns de tva vaningssangar. Sen fortsatter man sa finns de ett rum med tre tvaningssangar. Langre fram har vi ett kok, sen ett badrum och en toa, sen en tvattstuga och sen en liten bakgard. Hahhaha! Hela staller ar jattemarkligt och jattestort, kan knappt fatta att vi bor dar, men de ar roligt, vi skrattar typ varje dag over att vi bor i en affar ingefar, men vad ska man gora. De ar de billigaste vi hittade hahaha!!!!

Sightseeing i Melbourne har vi inte riktigt hunnit gora, vi har akt med tramen runt och gatt pa nagra olika gator osv. Men de ar coolt, lite speciellt. Ser ungefar ut som man kan tanka sig Usa, fast allting ar britiska namn, Karoliina sa lite som en vildavestern film kansla, och lite sa ocksa. Jag tror de vi forsoker forklara ar att de ar sma jattelaga hus, knappt tva vaningar ovetrallt, sen kommer city och da blir de hogt igen, sen kommer alla sma hus igen, men de ar verkligen coolt, inte alls vad man ar van vid. De ar inte lika varmt som vi trott, sa vi ar jatteglada over dedar byxorna vi kopte i singapore, for de behovs har. De ar soligt sa man kan ha t-shirt och kanske shorts nar solen ar framme, men de ar typ som stockholm pa sommaren! Ungefar!!

Jul kommer dock bli lite konstigt. Ar ju typ bara jag och Karoliina, och vara engelska vanner som vi mott upp igen ocksa! Men de ar lite knasigt. VI ska forsoka fa till julstamning menv et inte om vi kmr lyckas riktigt hehe! utan kylan och ha familjen runt sig kanns de inte riktigt som jul. Men vi ska forsoka fa till de sjalva!!!

Nej nu maste vi aka och fixa lite! Men skriver mer sen!! Ikvall ska vi antligen ga och se den andra twilight filmen!!!


Mickan & Kickan pa aventyr!

Sa var de bara tva. Men de gor inget for vi ROCKAR!

Jaah, att ta sig fran singapore var lite sorgligt. Men eftersom vi typ inte sovit mer an 3 timmar pa tva dygn var vi for trotta for att ens tanka. (Mamma o pappa hall for oronen) Men vi var typ fortfarande onyktra nar vi chekade in, haha! Men de gick bra, allting gick bra och vips sa var vi pa planet. 12 timmar gick extremt fort. Vi tittade pa film och blev hela hela tiden matade av de australienska flygvardinnorna. Det var inte manga stunder vi inte tuggade. Det var snack, mat, notter, glass (jattegod haha) godis, klyckling macka, kaffe, varmchokland, ja ni fattar de bara fortsatte och fortsatte! Men inte for att vi tackar nej till Mat! Eller mat kanske de inte ens kan kallas men men, nog prat om mat, blir bara hungrig! Tillslut kom vi antligen fram till SYDNEY! Efter gatt igenom alla visum grejer och roknas och scanning satte vi antligen vara fotter ner pa australiensk mark (tycker inte flygplats raknas som landet)

Tur hade vi ocksa sa en person fran hostelet stog dar fint och vantade pa oss. Sa exalterade hoppade vi bara och ner av att bara vara framme!! Kom fram till hostelet visade det sig att jag tydligen inte var inbokad pa samma hostel. ARGH!!! Holl typ pa att borja grata for jag orkade inte rora mig en anda meter, javla oscar pa sta som bokat in oss pa olika hostel, smartskall! jaa, nar man inte sovit pa nu nastan 3 dygn ar man inte den gladaste eller snallaste. Men de gick bra, jag fick bo pa Karoliinas hostel, men de fanns inte plats i nagot 4 dorm bedroom och vi ville bo tillsammans. Men sa snall som hon ar min kara karoliina, sa bytte hon till de jag va i, vilket visade sig vara ett harligt *NOT* 6 dorm bedroom med 4 svettiga nederlandare. Mumma! Ja sa de var bara att bita ihop och forsoka sova. VIlket knappt gick for luften var sa dalig och de luktade skunk dar inne. Som tur var har vi med oss sovlakarn sa jag lag pa mitt lakarn och forsokte somna trotts att man nastan fick andnod dar inne! Men men, de ar vell bara att vanja sig. Sa har far man bo (nastan varre) for att kunna vara i australien, for de ar valdigt valdigt dyrt har. Att bo i ett rum for sex personer utan fonster och delat badrum med typ hela varlden kostar 170kr per natt. Vilket vi nastan har levt for totalt i asien, inte riktigt men nastan.. Sa sa ar det!

Sa gardagen kannde vi oss som zoombies som gick runt overallt och forsokte lokalisera oss.
Nar vi skulle lagga oss kom vara roomemates in emd tva dunkar billigt oz vin, har i australien dricken man gun, utalas inte om pistol pa engelska utan u et som i fjun, haha! Mums, NOT men de ar typ de billigaste att dricka och de ar ganska dyrt emd alkohol har sa de var bara att le, korde vara drinkin games fran Langkawi som Sarah och Sandra fran kanada larde oss och visade vara skills haha!

Men nu ar de ny dag! Mickan och Kickan ska ut pa aventyr i Sydney!! 
Forsoka fixa bankkonto, medicalcard osv! Men aven se alla saker man SKA se haha!
sa nu ar de off to operahuset och sydney harbour bridge! Avis? J
ag tar lite kort sa kan ni photoshopa in er sjalva i bilderna :P
Ikvall aker vi nattbuss till Melbourne, sa imorgon vaknar vi upp dar! Wii

Ps: Jag vet vara nya smeknamn ar helt underbara och unika,
hahaa!!


Sa de var allt fran Mickan och Kickan pa aventyr!!!!
Over and out


LAST DAYS IN SINGAPORE

Och så gick de fort förbi, ja nu sitter vi här i väntan på nästa timma, då vi ska förflytta våra små söta rumpor till flygplatsen och flyga till AUSTRALIEN!!!!! Weeej! Men först en uppdate om vad som hänt!

Igår efter att jag skrivit de senast väntade vi på Matt för att åka på vinprovningen, han tog dock år på sig att komma och hämta oss så vi blev uttråkade och drog till indochine, där satt vi med Micke (Ägaren av hela kedjan) och massa andra som jobbar där samt andra "viktiga" personer! Drack drinkar med dom, fick en (och sen vart de några till) chokladmartinis, sååååå gott! I slutet när du druckit upp all martini som saknar en blandning med chokladen är de bara ren choklad kvar i botten som vi lite diskret försökte dricka upp haha! Sen fortsatte festen (som vi själva startat som och typ inkluderade oss och några få till haha) till en annan indochine restaurange forbidden city. Där tog de med oss in i en isbar i hopp och att skaka om oss av all kyla (känndes dock som hemma i sverige så vi vart inte så djupfrysta som dom hahaa) Men de var coolt!! Alla dessa restauranger samt nattklubbar m.m är jättefina och verkligen väl planerade och deckorerade! Så fint överallt! Men där satt vi och drack drinkar och umgicks fram tills halv sex imorse. Hängde aldrig med bandet dock, men en av bandmedlemarna kom och joinade vår lilla egen gjorda fest. Men de var en bra kväll. FIck träffa massa människor, fick över 10 visitkort från olika personer som jag ska ringa så fort jag kommer tillbaka till singapore, speciellt när jag flyttar hit och behöver jobb! Kom iallfall hem runt 6 snåret, Malin och Karoliina deckade runt mig och jag låg och chattade med Melina tills halv 8 då jag insåg att jag borde försöka sova!! Bara 4 timmar senare var de upp igen. Åt lunch på indochin med Matt, trevligt, väldigt gott. Malin beställer alltid åt oss då hon typ ätit allt och vet vad som är bäst! Så vi fick världens tallrik med massa olika saker, bla springrolls, friterade saker, köttbit m.m vad hur gott som hälst! Sen var vi bara tvungna att ta en sista sväng in på forever 21 (bästa butiken någonsing, varför finns den inte i sthlm:S ) Men införskaffade mig faktiskt bara ett par svarta jeans, som är viktigt att ha om vi ska kunna jobba någonstans! Okej, jag köpte en topp också men den var såå fin och jag behövde den okej! bra!! Så moving on, insåg plötsligt att vi var tvugna att åka hem och börja fixa oss inför kvällen planer. Hem och göra oss snygga! Åka till forbidden city, några goda diqueries där!! Sen var vi på raygun (engelska bandet) spelning. Viktors mamma (Malins kompis som kom och var med oss på Bali) jobbar inom musik branchen så vi fick sitta på vip hyllan, och bäst av allt, äta och dricka gratis!! Underbart! Och så fick vi såklart se raygun spela. Dom var faktiskt jättebra, var hur kul som hälst att se dom live, jättebra energi, vi stustade upp och ner genom alla låtar! Sen drog vi på szouk out festival med bandet som typ är den största festivalen i singapore typ 40.000 pers! Hur coolt som hälst! Lyckades fixa in oss gratis (vilket var tur för vi hade aldrig haft råd att köpa biljetterna in dit) var kvar där till 02.30 då vi skulle mötas upp alla och åka hem. FIck dock lite problem, först hittade vi inte alla. Sen när alla komit tog de ett tag förr oss att få med alla tillbaka till vår bil, äntligen där staratar inte bilen då chaffören typ haft på radion så inga batterier, medan vi väntar på mekaniker lyckas gitarristen försvinna och malin springer efter honom. När bilen äntligen är lagad hittar vi inte malin o killen, leta leta leta oss oroliga efter dom. Tillslut kommer de tillbaka och vi lyckades äntligen komma hem, dock var klockan typ 5 då. De jobbiga med hela kvällen var att jag och Karoliina ska ju flyga till asutralien om typ 3 timmar. Så vi har varit lite stressade att komma hem då vi inte ens hade packat för en halvtimma sen. JÄTTEdumt av oss att ens följa med på festivalen men man kan inte göra om de i efterhand. Dessutom kunde vi inte lämna festivalen tidigare för att de inte fanns några taxis förens 06.30 då festivalen slutade, så vi var tvugna att fp med hela bandet jämt samt att deras typ manager inte åkte utan dom.. Så stress stress stress, nu sitter vi iallfall här, nästan redo att åka!! Bara några minuter ska vi ner och fixa taxi. FLygplatsen och sne är de Australien som gäller!!!!

Man vet aldrig vad som komma skall....

Singapore, singapore, singapore.. Singapore är nog en av de får städerna eller platserna på jorden som jag faktiskt helt seriöst skulle kunna tänka mig att bo i/på. Det är city liv, ungt folk, puls, liv och rörelse, lite som stockholm men med värme och renare. Alla positiva saker med alla platser finns här. Kan inte riktigt förklara känslan men att vara här får mig verkligen att vilja flytta hit. Oroa er dock inte, kommer inte hända en på ett par år, men sen kanske ett litet tag vem vet! Hahaha, ja som ni kanske förstår trivs jag här. Allting går bra!
 Igår sov vi till sent, låg och fixade lite med boende till australien. Letade efter frukost i skafferien för att komma fram till att det blev japanesiska kakor med hjortronsylt och äpplen till frukost haha, vi har letat flera gånger efter supermarket men utan framgång, men nu börjar vi bli i desperat behov!!Men men,  Sen gick vi ut och åkte till Chinatown, åt lunch där, cerial prawns, som bara var sååååå gott, går knappt att förklara. Som friterade räkor i kaksmulor och chili typ, låter kanske inte så gott men de var det! Sen gick vi runt lite där i Chinatown och kollade på allt. Sen tog de oss typ 2 timmar att ÄNTLIGEN hitta ett supermarket för att kunna köpa lite mat.
Köpte middag som bestog av tomatsoppa (chambells bruk soppa haha) baguett, philadelfia och vin! (samt lite frukost) Gick hem och lagade tll denna kulinariska läkerhet och sen hade vi trevlig tjej kväll. När vi skulle gå och lägga oss runt elva snåret kom Mickes bror Matt in genom dörren och överaskade oss, han skulle tydligen stanna här några nätter. Så istället för att sova satt vi halva natten och drack chamapange med honom, vilka lyxmänniskor vi helt plötsligt blivit hahahaa! Halv tre insåg vi dock att vi borde sova, kom dock i säng mycket senare! Imorse, eller snarare halv två, väckte matt oss och tog os med på en franskjapanesisk lyxrestaurange. Där åt vi någon förrätt med mosarella och sallad, pasta med laxsås om en underbar kaloribomb till efterrätt!Jaah, ibland är livet bra hårt. Nu ska jag gå och göra mig iordning, vi ska på någon aniversery (sorry för stavningen) av något ställe och sen ut och festa med en engelsk grupp (som Malin träffat innan hon kom till Bali) som nu är tillbaka på pr-turne här i Singapore. Haha!! Ena dagen är vi på ett så äkligt ställe att vi knappt vill andas och andra dagen dricker vi chamapange som kvälls te och lyxar!

Man vet aldrig vart livet tar än!


SHOPPING!

Andra dagen i Singapore. Gick inte riktigt som vi planerat, uppstigning 08.00 blev snarare 09.30 och kanske till och med senare än de.. heh, gymma, njaa blev snarare en hel dags promenad i shoppingmallet! Jaa det är de vi gjort idag. Gick upp och åt frukost, passade barnen lite medans Camilla ( mamman i huset) och deras maid packade och fixade inför deras resa. Sen åkte vi till Indochin som är en restaurange kedja som pappan i familjen Micke äger. Åt lunch där, vitnamesisk pannkaka, mmmmmmm! Sååå gott!  Var typ som en pannkaka med massa grönsaker i fast de smakade inte pannkaka haha! Jaja svårt att förklara men det var gott. Sen sa vi hejdå till familjen och begav oss ut på äventyr. Köpte busskort och tog oss till ett av alla shoppingmalls som finns här, meningen var nog att vi skulle se city men de slutade med att vi shoppade och gick i affärer till halv sju haha! Men kul var det. Finns så himla mycket fint här! Hade dock inte kortet med mig så kunde inte köpa så mycket men två jättefina / söta kläningar blev det. Var faktiskt i desperat behov av dem då jag inte har några kläder som är propra att gå ut i i Singapore och Australien. När jag packade väskan hemma vart de så mycket strandkläder och relaxade/backpackers/sommarkläder. Att nu komma till städer gör att jag inte har något att sätta på mig som passar. Har inte ett enda par byxor med mig, undra hur jag ska kunna få jobb i oz d :S men vi får se, förhoppingsvis får man massa julklapps pengar ;) hehe, och då kan man köpa lite grejer att ha på sig! SÅ detta var faktiskt inte bara en typisk tjej grej; "aaaah! bara måste köpa", utan var faktiskt i behov av dem! Och nu känner jag mig fin!! Men ska nog tillbaka dit någon mer dag och köpa lite mer saker, typ linnen. Kläderna vi har börjar kännas lite unkna eftersom man har dem ofta och de tvättas hela tiden. Så alla som så gärna vill köpa julklappar till mig förstår säkert vad jag är i behov av haha! :P Menmen, nog med klädproblem! Efter alla timmars springande runt i varenda butik begav vi oss til littel india där vi skulle möta en kille och hans kompis (som malin tidigare träffat på mickes restaurange) och äta middag. Det visade sig dock vara 5 killar, runt 26års åldern som vi knappt kunde höra vad de sa och som missförstog vad vi sa haha kaos med all engelska! Men de var gott med indiskt, blev dock lite dyrt eftersom killarna (som uppenbarligen inte var några gentelmen) bestämmde att vi skulle splitta notan lika, dock hade de druckit bra mycket mer öl (kannor) än vad vi hade, sa de blev lite dyrt för backpackers om vi. Menmen, sånt händer. VI sa hejdå till dom och åkte tillbaka till lägenheten och provade våra nya kläder och dansade runt till radiomusiken! Lägenheten som vi nu har för oss själva då familjen begett sig till Sverige, så de är vi tre brudar och maiden som är kvar här själva! Såååå underbart så de finns inte! Och så himla skönt, allt är så rent och luxigt, och massa aircon!! Wiii! Nu ska vi njuta av lite lyx för på söndag är vi fattiga backpackers igen (som då även måste leta jobb) men det är flera dagar dit!!!!!

BILDER

Jag och Karoliina på 30 meters djup!






Fler bilder finns på facebook!


SINGAPORE

Från skillnad när vi flög till Bali så gick det väldigt bra att flyga därifrån, 03.30 uppstigning. Smörjde alla in oss med äkta kokosnötsolja som vi införskaffat oss, detta för att inte förstöra alt. flagna bort brännan på planet (jag vet, men vi är tjejer och just nu är brännen de viktigaste vi har förutom pass o pengar haha) väl insmodra gick vi ner till taxin vi beställt kvällen tidigare, framme, cheka in, okej där hade vi lite problem då vi hade aldeles förmycket övervikgt och var en än gång tvugna att packa upp hela väskan vid disken och packa ur massa kilon, men de gick bra och vi lyckades ta oss hela vägen till Singapore. Så här är vi nu. Känns bra, bor hos Malins typ gudmor i deras jättefina lägenhet, annrolunda för oss som bott lite si o så senaste tiden, o vi har till o med aircon haha LYX! Hur härligt som hälst! Dessutom är singapore extremt rent så bara att vara här känner man sig ren. Eftersom vi var så trötta av resandet mitt i natten har vi knappt orkat lämna lägenheten, men imorgon ska vi upp med tuppen. Först träna på gymmet och sen ner och kolla in stan! Ska bli så hilma kul! Dessutom åker MAlins gudmor o familj till sverige imorgon så då är de bara vi och hushållerska kvar! Så nu har vi några dagar av stadsliv, som tur är har Malin typ varit överallt så hon kan guida oss på do and donts!!
Nu ska jag försöka sova lite, Malin har ställt klockan på 08.00, vi får vell se hur bra jag och KAroliina är på att gå upp en sådan tid men de ska vi nog klara! K har varit lite sjuk inatt och idag så jag hoppas hon har nya krafter!
Jag hostar och snorar fortf men känner inte mig sjuk längre vilket är bra!!
GODNATT


HEJDA BALI, HEJ SINGAPORE

Imorse gjorde vi de rutiner som nu blivit for sista gangen, upp, bananapancake, samma vag ner till stranden, sedan surfade vi hela dagen med varan underbara Naga!! (surfinstruktoren som nu blivit varan kara van) Underbar dag var det och det gick jattebra att surfa, det ar saaaa himla kul!! Efter de gick vi och unnade oss en hambrugare med massa pommes pa allycats (basta burgarna pa hela on) Gottgott!! Sen nu har vi varit och dragit en sista runda runt alla affarer m.m Bli inte ledsna nu men de kommer nog inte bli nagra presenter till nagon. For det forsta for att jag typ itne har nagra pengar att kopa nagot for (knappt till mig sjalv!) jag ar ju faktiskt backpacker, for de andra for att de typ inte finns nagot har som nagon skulle vilja ha. De man kan kopa pa Bali ar i princip, bintang linnen (indonesiskt ol marke) ALLA olika prylar som de dock star BALI over hela grejerna, aldeles for stora skalar och buddah huvuden som jag inte ens skulle kunna ta med om jag ville, och manliga konsorgan i tra format eller i blingade versioner. Det ar ungefar de som finns att kopa har. sen saklart konstiga strand klaningar osv men de kanns inte sa aktuellt. Dessutom har jag redan overvikgt sa de bara skirker om de (Ups!) Sa tyvarr far ni nog noja er om tva manader med att jag kommer hem och njuta av mitt sallskap, men jag har lart mig laga lite asiatisk mat, sa jag kan laga er middag! Mummmms! Nu vart jag hungrig igen! Nej nu maste jag upp och packa vaskan, ska upp Jattetidigt imorgonbitti och flyga till SINGAPORE!!! Wiii! ska bli spannande!

Sa nu tackar jag Bali for denna underbara manad jag har haft har! Har verkligen varit helt underbart, har satt sa ycket och upplevt massor! Har varit bland de roligaste tiden i mitt liv!


ibland kanns de bra skont!

Det ar jobbigt atta vara ivag sjalv, att vara ensam i vida varlden och att hela tiden ta hand om sig sjalv. Att alltid komma ihag att ata tillrakligt med gronsaker, dricka vatten o att kopa toa papper. Att tanka pa pengar och vara vuxen nar de kommer till att fatta beslut. Att vara pa sin vakt for mysko saker och att agera ratt. Att vara utan mamma och pappa, resterande familg och alla sina underbara slakt och vanner. Men idag kan jag inte hjalpa att bara vara riktigt riktigt lycklig. Gick upp i morse, at en bannanapancake till frukost (som varje morgon, de anda gratis frukost pa hotellet som ges) sen traskade jag och Malin ner till stranden, lag dar nagra timmar och solade o lyssnade pa bra musik. Sen kom min surflarare, som for overigt tycker jag ar hans basta elev senaste manaderna (de har ar bali, folk kommer inte ihag langre tillbaka) och sa att han ville att jag skulle surfa vid fyra for de skulle vara bra vagor!  Sa vid fyra surfade jag och malin!! Sen gick vi tillbaka och motte upp Karoliina, gick hem o duschade. Sen gick vi pa sushi buffe som var saaaaaaaa gott, efter typ 20 (egentligen 30) bitar var storknade vi i soffan, matta som bomber. Och nu har vi precis komit ut fran en timmes underbar massage. Och om tva timmar mellan 11-12 ar de gratis drinkar pa skygarden for alla tjejer. jaah, ibland ar de bra underbart!! De ar ju faktiskt andra advent o vi missar hela svenska julen sa vi maste ju fa unna oss ibland :P hahaha!! Men om en vecka flyger vi till Australien och da borjar allvaret, sa vi far vell liksom passa pa nar vi kan!!! Nu maste jag forsoka hitta en butik som saljer kallt vatten, det ar strom avbrott sa alla kylar ar varma :( men kala Diquries blir gott ikvall!!

:)

Dagarna rullar pa, tillbaka i Kuta betyder stranden pa dagen och barerna pa kvallarna! San underbar stamning!!
Tisdag bar de av till Singapore! Wiii! Igar kom aven Malin tillbaka till kuta! Sa nu ar vi vart lilla gang!!
Ar dock fortfarande vitast av oss, kan inte forsta vad det ar for fel pa mitt pigment!! Men men, vad ska man gora, jag far sta ut med mitt nya smeknamn Albinooo! hehee! Fick de tyvarr av en engelsman sa jag vet inte riktigt hur jag ska tolka de, men men!! Sola bada! Kanske slanga n nagra mer surftmmar sa jag kan klara av allt sjalv innan Australien!!

Det hander mycket pa en vecka!

Jag lever jag lever jag lever! Sist jag horde av mig lamnade jag Kuta for att bege migg till norra delen av on. Forsta stop pa resrutten stog Lovina, sen dess har jag inte haft tillgang till varken internet eller knappt tackning for att skicka sms. Har saaaa mycket att beratta sa jag kanske far ta de i omgangar!

Sa vi (jag, karoliina, Malin, Issa, tobbe) vinkade av Viktor och begav oss den tre timmars skumpiga och svangiga bilfarden till Lovina. Val framme i Lovina hittade vi varldens vakraste hotel, hur fint som halst, frasht och med ett badrum sa stort att vi kunde ha bal dar inne, dessutom betalade vi samma pris som for ett unket rum i Kuta!! (tro mig, for bra for att vara sant kanslan kom och gick om vartannat) Men vi hade iallfall en kille med oss och fyra starka brudar sa de kandes lugnt!! Dagen efter Var Malin och Karoliina runt och tittade pa tempel osv, medan jag, issa o Tobbe bestamde oss for att ah en harlig dag pa stranden. De visade sig dock att Lovinas snart for de forsta ar svart (pga vulkanen uppe i bergen over) och att de knappt gick att bada dar... SURT!! Dessutom var vi iprincip de anda turisterna dar!! Issa, Tobbe o Malin bestamde sig for att aka tillbaka ner. Jag o K stannade, dessutom fick vi sallskap av vara tva engelska vanner fran Kuta!! Vi var kvar i Lovina tva natter till, ena natten var vi med om lite skrammade saker, som gjorde oss lite skakis. Nexta stop var tulamben, vilken visade sig vara ABSOLUT INGENTING, ett stop langst vagen med en restaurange och tva hotel var av ena var jatte jatte dyrt!! Ni kan ju gissa vilket hotel vi tog. :( men vi lyckades dock fa lana deras pool! Hangde i den en dag. Dagen efter Gjortde vi vart forsta Bali dyk, hur coolt som halst. Vi dok ner och tittade pa ett gamlat skeppsvrak fran andra varldskrigen vilket var valdigt haftigt, dock inte de klaraste vattnet eftersom de regnat natten innan. Men de var coolt anda!! Jag kunde dock bara gora ett dyk eftersom min lapp fortf gjorde sa himla himla ont, men K gjorde tva! Sen skulle vi aka vidare till Amed, vilket vi trodde de skulle bli toppen ingenting kan ju vara varre an tulamben, men Amed visade sig vara en mil strand med batar pa (= ingen solning) dessutom typ ingen civilisation what so ever!! Sa vi stannde bara dar for en kiss paus och fortsatte sen fort nerat, hamnade tillslut i Padang Bai, vilket var fint, lite mer folk (mellan 10-20 vasterlaningar haha) Dar fick vi dick ett smarre problem. V hade inga pengar. eftersom vi varit pa sa markliga stallen har de inte funnits nagra bankomater, och det fanns de inte i Padang Bai heller :/ eller de fanns men den var trasig, sa dar star vi fyra ungdommar utan pengar eller nagon som halst tillgang till civilisationen pa balis ostra kust.. Vad gor vi! Jo vi lyckades hitta en balines som korde pa moppe en av oss till narmaste bakomat ( en halvtimme darifran) sa vi kunde ha lite pengar. Pa kvallen var de stromavbrott men vi lyckades hitta den enda restaurangen som hade oppet och fa i oss lite mat. Dagen efter hyrde vi motorcycklar och korde hela vagen enr till sanur( jag vet att de ar svart for et att fatta vart jag ar men googla en balikarta sa kan ni folja ;) ) dar fanns det aven fler bakomater sa vi kunde ta ut pengar! (thank god) Korde runt kollade in sanur och lag nagra timmar pa stranden, tittade pa vagorna langre ut hur de vaxte som berg bakom surfarna! Sen skulle vi ta en omvag hem for att passera Ubud, vilket var nasta destination, korde lite fel och lite for langt vilket resulterade i att det var ganska morkt nar vi kom tillbaka. Val tillbaka hittade vi ett dykarcenter och lyckades boka ett djupdyk, och dyk pa sharkpoint kommande dag! saaa spannande!

Sa natsa dag var det bara att stiga upp med tuppen. Ner i dykardrackterna och skjus ner med oss pa 30 meter, jatte haftigt dyk var de, balnd de basta jag gjort! Det ar dock valdigt stromt har sa de tar pa krafterna och man orkar inte simma mot sa man aker runt som en vante i vattnet ibland! Nasta dyk var de coolaste jag nagonsin gjort. Dyka bland hajar, asso vilda hajar, inga 5 meters med de var stora som manniskor iallfall! saaaa coolt! Lite laskigt ett tag nar en simmade forbi oss och en annan visade mig sina vassa hajtander, men vi klarade oss levande, men vilken kansla. De var inte bara vaxtatande utan kottatande hajar ocksa! Laskigt! Men vi slutade inte som kottbullar iallfall och kom levande tillbaka till hotellet!! Dar pakade vi vara vaskort och akte till Ubud, som ligger i Balins inland. Det var skont att komma dit dar de var lite svalare luft! Dock blev jag jatte sjuk, forsta dagen var okej, andra dagen samre, tredje dagen i koma haha, feber, ont overallt, hosta, snor i mangder och orkade inte rora en muskel. sista dagen orkade jag iallfall ta mig upp och vara lite alertare! Men ifa, Ubud, ubud ar de riktiga bali sags det, valdigt kulturellt med hogtider omvartannat. Var inne i Kingspalace under en cermoni, riktigt coolt, fick ha pa oss nagra konsitga klader haha! Men det var coolt att se!

Men det haftigaste av allt var..

Vi betsammde oss for att bestiga en vulkan! Nagot so visade sig vara jobbigarean jag trott, gick upp 01.30 pa med gympadojor, dock hade vi inga langbyxor sa jeansshorts ch langarmade troja fick duga. 02.00 satt vi i bilen pavag dit och strax for 3 borjade vi var vandring uppfor. VI gick och gick klattrade och klattrade, SJUKT jobbigt, var ju knappast battre att jag var sjuk som en doing och hostade, snorade och spottade om vartannat, kanske inte basta iden att bestiga vulkan med feber, men jag bara kunde inte struna i det. Men det var valdigt anstrangande. 04.30 var vi uppe, FORST och ensamma uppe pa en vulkan! Kallt som fan och vi insag att de var typ en och en halv timme till soluppgang, fan vi var lite for tidiga. SOm tur hade vi packade med oss massa kakor som vi festa loss pa i kylan i vantan pa solen. tillslut runt 6 snaret borjade solen ga upp, tyvarr var jag dock sa djupfrysen da att jag bara kunde fokusera pa att halla varmen och irritera mig pa att solen inte gick upp snabbt nog. Men det var bland de vakraste jag nagonsin sett. Att verkligen se hur morkret blir ljusare och ljusare fran start och hur fargerna i himelen andras. det ar obeskrivligt, och att sitta dar pa toppen av en enorm vulkan och se ut over land och hav o berg var en sa enorm kansla! Efter solen gatt upp gick vi runt pa vulkanen, jattecoolt, tittade dessutom pa en krater som guiden sa var den storsta (haha vet inte riktigt vad han menade med de) jag har inte satt sa manga kratrar i mitt liv haha men den var iallfall enorm! Gick runt pa vulkanen men gick inte ga till vissa delar dar de gett ut varningar. Vulkanen vi var pa hade senast utbrott 1999, forstod inte allt guiden folklarade men de var coolt iallfall! ATt ga nerfor var inte heller de enklaste och tog nastan lika lang tid som uppfor! Men all anstrangning var dock vart det.

Efter de lang jag sjuk och sovandes i en och en halv dag. UPS! men vart de, mar ju battre nu iallfall! Stannade en extra natt i Ubud bara for att vi inte orkade aka darifran. Men nu ar vi iallfall tillbaka i Kuta. Harligt Harligt!!! Konstig kansla att komma tillbaka! Kanner igen folk, blir igen kand haha!  Roligt med allt folk och partyliv igen!!
Har inte riktigt kunnat skriva allt som hant eftersom finns inte tid, kommer med fler inlagg senare!! Men allt som allt har det varit en grym upplevelse, skulle aldrig bytta bort den mot allt i varlden. Kanns som man vuxit upp pa denna resa bara hittils, blivit en annan manniska, ser varlden pa ett annat satt! Helt otroligt!!

RSS 2.0