Sarkasmen

Sarkasm

En sarkasm (av grekiskans sarkasmos, σαρκασμός) är ett yttrande där något sägs på ett skenbart humoristiskt sätt med ett överdrivet, sarkastiskt tonfall med avsikt att håna den eller det man syftar på. Sarkasmens sakinnehåll är ofta en stark överdrift.
I Nationalencyklopedin definieras sarkasm som ett "yttrande som innehåller skarpt ironisk eller hånfull kritik", man kan också tala om sarkasm som sarkastisk kritik i en mer allmän bemärkelse; sarkasm är då en extra bitsk och/eller nedvärderande form av ironi.

Och så enkelt har wikipedia och nationalencyklopedin definierat en härlig sysselsättning vi sysslar med varje dag som kallas grupparbete. Ett härligt grupparbete som ska hålla på i ca en månads tid med 6 totala främlingar. Tror de är ganska underförstått vad jag tycker om de.

Så grupparbete, eftersom vi är en klass på över 100 pers så tar de ju några dagar att ens hitta dessa andra 5 personer du delar grupp med, för de är så vi ser de vi är inte i, vi bara råkar vara i en grupp med samma namn.
Så efter ett iaf min grupp letat över sten och myr efter varandra och tillslut inser att vi bara är 4 st. Jasmin min kära själsfrändare inser ungefär i samma ögonblick att dom bara är 3 i sin grupp. Så efter kaosade mail med vår kursledare kommer de frams till att hennes grupp ska två över till min grupp och en över till en anna, det råder ett smärre kaos då mina ursprungsmedlemar också börjar byta och HERREGUD. KAOS! Men nu är vi en sex siffrig skara främlingar som tvingas jobba med varandra, anpassa oss efter varandra och lite på inte bara din men även de resterande gruppmedlemarnas engagemang för ditt betyg.
Nej för vi är inte tillräkligt gamla att klara av grupp indelning själva, nej nej, vi är mellanstadiebarn där alla bara vill vara med sin bästis, Kom igen, när de hänger på ens betyg ska vell inte en lärare utge sig rätten att bestämma grupper åt oss. I mellanstadiet kunde läraren förstå vilka som jobbat och ej och vem som gjort vad, man hade en bra nära kontakt. Och alla fick förklara. Själva redovisas allt detta som ett gemensamt arbete till en grovt tysk brytande lärare som aldrig ens kommer lägga manken till att ens lära sig ett namn. KUL!
Sarkasm någon?!


Kommentarer
Postat av: Jasmin

hahahahah <3 <3

2010-11-08 @ 17:23:07
URL: http://misspersian.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0