Devil's food chocolate cake

Min kära systers pojkvän fyllde år häromdagen och hon bakde en munorgasmtårta utöver dess like! Herregud vad god den var! De tog ett tag med alla underlager osv men lyckat resultat!!
Så nu delar jag med mig av denna chokladfantast där bara tanken får munnen att vattnas!
Snäll som jag är tänkte jag dela med mig av detta underbara recept! Devil´s food chocolate cake, du hör ju bara på namnet! MUMMS!

Devil's food chocolate cake




INGREDIENSER!

200 g smör
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 st ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1.5 dl kakao av god kvalitet
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
1 st nypa salt
200 g mörk choklad

Choklad glasyr:
3 dl vispgrädde
250 g mörk kvalitets choklad 70 %
1 tsk smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

2. Vispa smör och socker och sirap krämigt.

3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.

4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.

5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten.

7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.

8. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.

9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.

10. Choklad glasyr:

11. Koka upp grädden och tag av den från värmen.

12. Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden.

13. Lägg första kakan upp och ned på ett galler, bred över lite av chokladglasyren och lägg på nästa botten (även denna upp och ned).

14. Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks.


Bon ápetit!


Kommentarer
Postat av: Jasmin

åååh gott JAG VILL HA!!! Vågar jag ge mig på att baka denna underbara bakelse?? :P

2011-03-05 @ 23:46:14
Postat av: Michelle

SÅåååååååååå god!!!!! jaa de är klart ;)

2011-03-06 @ 23:00:45
URL: http://mycha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0