The perfect årstid

Solen skiner, termometern tickar stadigt uppåt och de snöberg som bildats över allt byts nu ut mot gröna ängar som piggar upp oss. Livet känns lättare och även om vi stressar och knappt sover 6 timmar per natt känns det fortfarande inte så farligt att gå upp klockan 7 när solen redan skiner,fåglarna kvittrar och den klarblåa himelen välkomnar dig till en ny dag. Det har dock gått upp för mig att det är nu vi är som fulast. Jag sitter just nu på vår altan och kisar mot solen för att kunnaa skriva samtidigt. Härligt nu kan vi börja få lite färg på kroppen. Men trots att det inte är någon annan här skämms jag när jag drar upp leggingsen och ser hur mina ben är så vita att de ser självlysande ut. I de mörker vi kunnat gömt oss i de senaste månaderna börjar de nu synas hur vi verkligen ser ut. Håret har två färger, man ser hur sommarhåret sitter i topparna medan vinter håret skuggar och gror högre upp. Vi är så bleka att man blir rädd för sig själv. Kondotionen är inte som i höstas. Kroppen skriker efter återfuktning hur mycket du än smörjer in dig, och naglar ch tår är i desperat behov av manipedi. En ansiktsmask och några solarie timmar skulle nog sitta på sin plats. Och när var det egentligen du plockade ögonbrynen sist eller rakade benen??
 Men ändå har vi inte tid med detta för nu vill vi bara vara. Vi har stått på dedär jävla busshållplatserna och spännt oss i kylan så vi skulle behöva daglig massage närmaste 6 månaderna och vi kan äntligen slänga dedär stövlarna man strategiskt bytt melan hela vintern beroende på vilken storts storm det varit ute.   

Men det är även den perfekta klädtiden, även om det är nu vi är som fulast är det är det även nu vi är som snyggast. VI kan äntligen kasta av oss alla dedär tröjorna och jackorna vi försökt besegra kylan med. Men det är samtidigt inte så varmt att vi bara svettas hela tiden och inte orkar ha ett enda smycke eller plagg på oss för allt bara kladdar mot kroppen. Nej nu är den perfekta klädårstiden. Vi kan ha dedär assnygga jeansen vi inte fick plats med ett par leggings under i vintras och som vi inte kommer kunna ha när solen står som högst. Vi kan dra av oss stövlarna och njuta i de där ballerinorna som du inte borde ha köpt men som du bara MÅSTE äga (nej de är inte ett par de vet vi alla, de är typ 15 par) du kan äntligen öppna jackan och slippa se ut som du snattat 8 liter mjölk på ica och stoppat under jackan. Nu kan vi börja visa de snygga tröjorna vi önskade vi kunde ha på oss i vintar men som döljdes av alla koftor. Vi kan ha alla möjliga sorters jackor, skinn, kavajer, mocka, trenshcought, jeans You name it You wear it! Äntligen kan vi ha öppna väskor utan att de snöar in snö bland alla dina saker. Och bäst av allt, äntligen kan vi ha dedär assnygga solglasögonen vi inte vågade ha när första solen kom för de var liksom inte tillräkligt varmt för att komma undan med det. Så trots att vi kanske är lite fulare en vanligt, De är nu vi glänser. Det är nu vi är som snyggast! För lets face it, vem fan kan inte se fräsch ut i augusti efter 100 soltimmar, ett par söta shorts och en fin blus, tricket är att känna och utstråla så som du kommer känna dig i augusti, Nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0